1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Gaver
  4. Trikset for ikke å svi maten
Gaver
Kjøkken

Trikset for ikke å svi maten

Riktig valg av gryter og kasseroller vil garantert gi suksess på kjøkkenet.

Trikset for ikke å svi maten

Har du for vane å svi grøten?

Det er ifølge ekspertene forskjell på hvilke gryter du bør velge basert på hva du skal lage og hvilke råvarer du bruker. Skal du lage mat basert på melkeprodukter bør du for eksempel bruke en solid gryte med tykk bunn.

Og naturligvis røre godt.

– I en tykkbundet gryte kan du ha melkeprodukter uten at det svir seg så lett, sier Camilla Uthaug i Bastian AS, leverandør av kjøkkenutstyr og servise.

LES OGSÅ: Julegavene du kan lage selv

Spesiallaget bunn gir ekstremt god varmefordeling

WMF sine gryter er blant dem som egner seg ypperlig til mat basert på meieriprodukter. Grytene har en såkalt Trans Therm universal-bunn, som gir ekstremt god varmefordeling.

– Trans Therm bunnen, også kjent som sandwichbunn, består av tre lag: stål øverst, aluminium i midten og stål med kromlegering på utsiden.

KASEROLLER OG GRYTER: Trans Therm bunnen, også kjent som sandwichbunn, består av tre lag: stål øverst, aluminium i midten og stål med kromlegering på utsiden

Grytesettet kan brukes på induksjonsovn, og består av en kasserolle på 1,5 liter og fire gryter med glasslokk på mellom to og seks liter.

– WMF er tysk og ble grunnlagt i 1853. De er et av Europas ledende produsenter innen bestikk, kok-, stek- og designprodukter, forteller Uthaug.

TYSK KVALITET: WMF er tysk og ble grunnlagt i 1853. De er et av Europas ledende produsenter innen bestikk, kok-, stek- og designprodukter.

En overflate i stål gjør grytene ekstra solide

WMFs produkter er preget av topp kvalitet, innovasjon, og funksjonalitet kombinert med moderne og stilrent design, sier Uthaug.

Grytesettet består av fem deler og er laget i Cromargan. Det er laget ut i fra WMF sin egen, patenterte formel, satt sammen av krom, nikkel og stål. Dette gjør dem rustfrie, syreresistente og blanke.

– Dette er produkter som er veldig allround, og kan brukes til det meste. Det at de er i stål gjør at du kan bruke alle redskaper i dem, uten at du trenger å være redd for å ødelegge noe.

– Kjelene er meget hygieniske og passer til et hektisk, moderne liv. De går i oppvaskmaskinen og holder seg like blanke og flotte år etter år.

KJELER OG GRYTER: Kjelene fra WMF er meget hygieniske og passer til et hektisk, moderne liv. De går i oppvaskmaskinen og holder seg like blanke og flotte år etter år.