Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.

 

PERSONVERNERKLÆRING

Versjon 03. mai 2018


1. Innledning

Nettstedet jernia.no eies og drives av Jernia AS med org.nr. 913 807 146, Kveldroveien 19, 1407 Vinterbro.

Nettstedet jernia.no gir deg mulighet til å se, reservere i butikk og kjøpe våre produkter over internett, og få de levert hjem til deg. Når du går inn på og tar i bruk nettstedet, samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

Jernias kundeklubb er et fordels- og lojalitetsprogram for deg som er kunde av Jernia AS og Jernia Detalj AS sine butikker, og som har registrert deg som medlem. For å bli medlem i Jernias kundeklubb, må du lage en bruker på Jernia.no og godta denne personvernerklæringen. 

2. Om vår personvernerklæring

Jernia tar ditt personvern alvorlig. Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Jernia er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via jernia.no og Jernia kundeklubb, godkjenner du til at vi samler inn og bruker dine personopplysninger slik det fremgår av avtalen mellom deg og oss. Vårt grunnlag for å behandle dine opplysninger er godkjent fra deg.

Dine data er trygge og brukes kun av oss til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på kundesenter@jernia.no.

3. Nettstedet jernia.no

Vårt nettsted jernia.no gir deg informasjon om oss, våre butikker og våre tjenester. Videre gir den deg oversikt over våre produkter, og mulighet til å reservere produktene i butikk eller bestille disse hjem til deg. Du kan lese mer om levering og alternativer her. Når du går inn på og tar i bruk nettsiden, kan vi innhente opplysninger om deg i henhold til denne erklæringen. Du trenger ikke opprette konto hos oss eller bli medlem i Jernias kundeklubb for å handle våre produkter, men du må oppgi ditt navn, din adresse, gyldig e-postadresse og ditt mobilnummer (+47).

 

4. Jernia Kundeklubb

Jernia kundeklubb er et fordels- og lojalitetsprogram. Jernias kundeklubb er for medlemmer som har registrert seg. Ved å bli medlem vil du motta spesielle tilbud, nyheter, inspirasjon og tips fra oss. Les mer om fordeler ved å være med i Jernias kundeklubb her.

For å bli medlem av Jernia kundeklubb og dermed få brukerkonto hos oss, må du oppgi ditt mobilnummer (+47), en gyldig e-post-adresse og ditt navn. Øvrige personopplysninger du velger å gi til oss på registreringssiden eller ved bruk av tjenestene tilgjengelig via Jernia kundeklubb, er frivillig.

Medlemskapet er gratis. Alle personer som har fylt 16 år kan registrere seg. Alle fordeler medlemskapet gir er personlige. Fordelene kan kun benyttes av deg for personlig bruk og kan ikke overdras til andre, med mindre annet fremgår særskilt. Du er ansvarlig for å ta forholdsregler slik at ikke andre får tilgang til kontoen. Innloggingsinformasjon til din brukerkonto (brukernavn og passord) må du bare bruke selv og oppbevare skjult for andre. Du kan når som helst endre ditt passord, og vi oppfordrer deg til å oppdatere ditt passord med jevne mellomrom.

Som medlem i Jernia kundeklubb vil du få tilbud på e-post og SMS. På e-post sender vi jevnlig ut nyhetsbrev. Du kan når som helst bestemme at slik markedsføring skal opphøre for enten e-post eller SMS eller begge kanaler, ved å bruke avmeldingsfunksjon i e-posten/SMS-en fra oss eller ved å benytte annen avmeldingsfunksjon som er vist som tilgjengelig for deg på e-post, i SMS eller på din brukerprofil. Selv om du velger å melde deg av mottak av markedsføring på SMS eller e-post, vil vi så lenge du er medlem kunne sende deg informasjon av betydning for medlemskapet ditt (som f.eks. endringer i medlemsvilkår). Se her for medlemsvilkår for Jernias kundeklubb

Hvordan sikrer vi personopplysningene: Vi bruker HTTPS-kommunikasjon for kryptert og sikker overføring av data mellom deg og oss. Vi håndterer personopplysninger på en kryptert og sikker måte.

5. Produktomtaler
Etter at du som kunde har gjort et kjøp på Jernia.no vil vi spørre deg om å legge igjen en produktomtale. Vi vil gjerne lære av dine erfaringer med produkter kjøpt hos oss, samtidig som dette vil gi våre kunder bedre informasjon om produktene i vår nettbutikk. Vi publiserer derfor produktomtaler på Jernia.no. Dine erfaringer har stor verdi, uavhengig av om du har gode eller dårlige erfaringer med produktet.
 
Hos Jernia.no håndterer vi innsamling, behandling og presentasjon av produktomtaler etter følgende retningslinjer: 
  • Vi bruker en tredjepartsleverandør på produktomtaler; LipScore. 
  • Når du har handlet på jernia.no sendes følgende opplysninger over til LipScore: Navnet ditt, din epostadresse og hvilke produkter du har handlet.
  • Vi sender en e-post til deg som kunde 21 dager etter siste ordre. Her spør vi om du kan gi oss en kort produktomtale.
  • Du trykker på linken når du har lyst og tid til å gi din tilbakemelding. Om du ikke er interessert og aldri vil bli spurt igjen, har du mulighet for å trykke på en link for dette også.
  • Du gir produktet en karakter (antall stjerner) og en skriftlig tilbakemelding hvis du ønsker det.
  • Karakteren som vises ved produktet i nettbutikken, er basert på et gjennomsnitt av innsendte karakterer.
  • Navnet ditt vil være representert ved omtalen på Jernia.no.
  • Alle omtaler som er produktrelaterte med verdi for andre kunder, publiseres uavhengig av karakter.
  • Ikke produktrelaterte tilbakemeldinger videresendes til vår kundeservice for videre oppfølging med kunde.
  • Din produktomtale er kun til bruk i vår nettbutikk for å hjelpe andre kunder med å velge rett produkt.  
Har du spørsmål vedrørende produktomtaler eller ønsker en produktomtale slettet etter at den er publisert, vennligst send en mail til kundesenter@jernia.no. 
 
6. Hvilke opplysninger samler vi inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.
 
Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som Jernia.no. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.
 
På nettstedet Jernia.no bruker vi cookies. Bruk av informasjonskapsler er nærmere beskrevet på www.jernia.no/cookie-policy
Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:
 
Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet.
 
Informasjon om posisjon: Hvis du i din nettleser godtar at vi får vite din geografiske posisjon bruker vi dette til å gi deg informasjon som er tilpasset ditt geografiske område. Vi registrerer hvor du handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør. Vi registrerer også hvilken butikk du eventuelt registrerte deg i, og/eller den butikken du har valgt som din favoritt.
Kontaktopplysninger du selv gir oss
Når du registrerer deg hos oss, må du oppgi navn, norsk mobilnummer og gyldig e-post adresse. Ved bestilling av varer på Jernia.no må du i tillegg oppgi din adresse. Opplysningene lagres av oss. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til kundesenteret. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til. Dersom du velger å skrive produktomtaler, vil disse publiseres på Jernia.no og lagres hos oss.
 
7. Bruk av opplysninger
Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:
For å levere tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene. Informasjon som er tilpasset ditt geografiske område kan for eksempel bli brukt til å finne hvor nærmeste fysiske butikk er eller hva beholdning for en vare er i din nærmeste butikk.
For å tilpasse tjenestene og å gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter du har kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.
For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom digitale annonser på eksterne nettsider som for eksempel Finn.no, VG, Yr etc. og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.
For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger og analyser for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.
Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.
 
8. Om deling av personopplysninger
Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet Post Nord for frakt av varer du bestiller og AfterPay for betalingsløsninger. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.
 
Vi benytter Post Nord som transportør av varer mellom oss og deg. Dersom du bestiller varer fra oss, forplikter du deg til Post Nords vilkår og våre kjøpsvilkår. Våre vilkår vil bli presentert for deg før du bekrefter ditt kjøp.
 
Dersom du ønsker å betale med faktura eller konto via AfterPay, må du registrere deg som bruker hos AfterPay i henhold til AfterPays vilkår. Du må samtykke til at AfterPay utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Fødselsnummer er påkrevd for rapportering til ligningsmyndighetene
 
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.
 
Andre samarbeidspartnere: 
  • Nets
  • LipScore
  • Vipps
  • MailChimp
  • Link Mobility
9. Dine rettigheter
Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse. Du kan gjøre dette gjennom å gjennomgå innstillingene og opplysningene dine tilgjengelig på Min Side for Jernia kundeklubb, eller ved å kontakte oss på kundesenter@jernia.no.  
 
Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret. 
 
Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene på Min Side eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette.
 
Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å slette dine lagrede opplysninger. Vi vil også sørge for å slette dine personopplysninger dersom du ikke lenger har et aktivt kundeforhold til oss.
 
Dersom vi oppdaterer eller endrer denne personvernerklæringen, vil vi gjøre deg oppmerksom på endringene.
 
10 Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
Post: Jernia AS, Postboks 43, 1402, Ski
Telefon: 406 93 340
E-post: personvernombud@jernia.no