Viser 32 treff
Blir du grønnlurt av grønnvasking?

Blir du grønnlurt av grønnvasking?

175 norske selskaper har signert Grønnvaskingsplakaten – en veileder og rettesnor for små og store virksomheter som vil unngå grønnvasking og bidra positivt til at det grønne skiftet skjer raskere. I denne episoden av #PolyPod lærer du om dilemmaene knyttet til grønnvasking og om samarbeid mellom myndigheter og marked for å unngå villedende markedsføring. Du hører om praktiske eksempler på mer bærekraftige produkter og tjenester – og du får 7 greie tips til hva du kan gjøre neste gang du skal kjøpe noe og ikke vil bli grønnlurt. Lytt til samtalen mellom Ida Pernille Hatlebrekke, Espen Karlsen, Inger Lise Blyverket, Mathias Juell Johnsen og Mette Vågnes Eriksen.

Publisert 01.10.2020, Podcast #PolyPod

Nå kan du levere knust keramikk og sprukken porselen til Jahn Robin (35) på Ski storsenter

Nå kan du levere knust keramikk og sprukken porselen til Jahn Robin (35) på Ski storsenter

Knuste kaffekopper, middagstallerkener med hakk og keramikkbollen du kjøpte som suvenir på Kreta skal IKKE i containeren for glass og metall. Frem til nå har alt dette hørt hjemme i restavfallet. Nå har Jernia, med hovedkontor på Vinterbro, tatt på seg jobben med å samle inn keramikk, porselen og kjøkkenglass til gjenvinning.

Publisert 11.10.2020, Østlandets Blad

Jernia kommer tilbake til Kristiansund

Jernia kommer tilbake til Kristiansund

Det er inngått avtale om etablering av Jernia på Alti Futura i Kristiansund. Dette blir et comeback i byen, da Jernia har vært i Kristiansund tidligere. Jernia etablerer seg nå i moderne lokaler i den nye delen av Alti Futura, og etter planen blir det innflytting og åpning 01. oktober. Franchisetaker og ny driver av butikken blir Geir-Are Småvik.

Klimalederne: Slik sluttet Jernia med bruk og kast

Klimalederne: Slik sluttet Jernia med bruk og kast

Det er ikke hver dag du møter en sjef i en varehandelsbedrift som vil at kundene skal kjøpe færre varer. I klimaspesialen av Finanslunsj har Bjørn K. Haugland fra Shift invitert Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia-kjeden. Han har satt bærekraft ettertrykkelig på dagsordenen. Hans mantra er færre varer som varer lenger, alt bør returneres, alt bør merkes med andel resirkulert råstoff og reparasjon bør bli momsfritt.

Publisert 28.05.2020, Podcast Finanslunsj med Fåne og Staavi

 

Pressekontakter

Espen Karlsen

Administrerende direktør Mobil: 905 32 505

Trygve Haldorsen

Markedsdirektør Mobil: 480 92 455