1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Høytrykkspyler
  4. Slik velger du riktig høytrykkspyler
Høytrykkspyler

Slik velger du riktig høytrykkspyler

Høytrykkspyleren er den ultimate maskinen når du skal vaske ute. Men hva skal du se etter når du skal kjøpe høytrykkspyler?

Slik velger du riktig høytrykkspyler

En høytrykkspyler gjør alle rengjøringsprosjekter utendørs vesentlig enklere. Uansett om du skal fjerne mose fra innkjørselen, vaske bilen, sykkelen, båten eller terrassen vil du sette pris på at høytrykkspyleren fikser alle oppgavene på en brøkdel av tiden. Enkel i bruk er den også. Koble til strøm, koble til vann, skru på maskinen og spyl i vei. Her får hjelp til å finne riktig høytrykkspyler til dine vaskeoppgaver.

Hva skal du bruke høytrykkspyleren til?

For å finne den perfekte høytrykkspyleren må du først se på hvor mye kraft du trenger. En kraftig høytrykkspyler vil kunne brukes til de fleste oppgaver, samtidig som at hver enkelt rengjøringsjobb går raskere og mer effektivt. Har du kun behov for å gjøre mindre jobber, kan du helt fint gå for en mindre modell.

De mindre høytrykkspylerne egner seg for rengjøring av hagemøbler, sykkel og bil.

Skal du vaske huset og andre store flater, kan det lønne seg å investere i en større modell.

Under finner du en oversikt over små, medium og store høytrykkspylere slik at det blir enklere for deg å velge riktig høytrykkspyler for ditt behov.

TERRASSEVASKER: Terrassevaskeren til AVA gjør vårrengjøringen til en lek.

Høytrykkspyler er hagens sparedusj!

Trykket i en høytrykkspyler måles i bar. Jo kraftigere modell – dess flere bar og mer trykk. Det er nettopp kombinasjonen av vann og trykk som avgjør hvor effektivt høytrykkspyleren gjør rent.

Det kraftige trykket gjør at høytrykkspyleren bruker betraktelig mindre vann enn en vanlig hageslange til samme vaskeoppgave. Og til tross for at høytrykkspyleren bruker strøm, vil den totale energibelastningen derfor være mindre.

Antall bar er en viktig faktor når du skal velge riktig høytrykkspyler for dine vaskeoppgaver.

For de aller fleste vil 120-140 bar i en høytrykkspyler være tilstrekkelig. Allikevel er det ikke bare antall bar som vil avgjøre effektiviteten når du skal vaske.

Det finnes en rekke tilbehør til høytrykkspylere som er utviklet spesielt for å få de tøffe jobbene gjort.

Ulike børster og justerbare munnstykker, terrassevasker, takrennerenser gjør at du kan komme enklere til på vanskelige steder, og få det rent overalt på en effektiv måte.

Før man setter fatt på rengjøring med høytrykkspyler, kan det være lurt å sette seg inn i hvordan du vasker de ulike overflatene du måtte ha. Det kreves ulik tilnærming til de ulike overflatene på bil, terrasse, husvegg og utemøbler.

NORSK PRODUSENT: AVA kom best ut best i test. Visste du at tilbehøret til Ava passer med Kärcher og omvendt?

Les mer om:

Hvordan du vasker bilen med høytrykkspyler

Hvordan du vasker terrassen med høytrykkspyler

Hvordan du vasker huset med høytrykkspyler

Brukervennlighet

Store hjul, stødighet, opprulling av vannslange og elektrisk kabel påvirker brukervennligheten til en høytrykkspyler.

Se også på vekten og mobiliteten til selve høytrykkspyleren – eller hvor lang slangen er.

De aller kraftigste maskinene krever 16 ampère. Sjekk derfor at sikringsskapet ditt er kompatibelt med høytrykkspyleren du ønsker deg før du kjøper, slik at du slipper en uforutsett elektriker-regning.

Velg riktig høytrykkspyler basert på ditt behov

Liten høytrykkspyler for hagemøbler, balkong og sykler

En liten høytrykkspyler egner seg til enkel rengjøring og fjerning av lettere smuss og skitt. Mindre høytrykkspylerne er derfor ideelle til alt fra vask av balkonger og sykler til rengjøring av hagemøbler.

Perfekt for de mindre oppgavene

Best i test TEK.no 2022

Medium høytrykkspyler for bil, hagemøbler og større skitne flater

En medium høytrykkspyler passer meget godt til rengjøring av mosedekte og store skitne flater. Eksempelvis fasade, gangstier, oppkjørsel og gårdsplass, i tillegg til rengjøring av bil og andre kjøretøy, samt rengjøring av hagemøbler.

Til de mellomstore oppgavene

Best i test TEK.no 2023

Her får du mye kraft for pengene i en kompakt maskin. Denne høytrykkspyleren vant «Best i test» i TEK.no i sin klasse.

P60 Evolution innfrir med gode praktiske løsninger og topp ytelse i klassen.

Stor høytrykkspyler for omfattende rengjøring

Om du vil være rustet for omfattende rengjøring vil en stor høytrykkspyler være vel verdt investeringen. Jo større maskin og antall bar, dess mer effektiv er det å rengjøre større og krevende områder.

Tid er også et annet element. Jo større høytrykkspyler du velger – jo raskere går oppgaven.

Ava høytrykkspyler P80 er en av de råeste høytrykkspylerne på markedet. Mye kraft, veltesikring, vendbar trommel og stålarmert proffslange er blant de egenskapene som gjør denne til en våt høytrykksdrøm.

Merk at denne modellen krever 16 ampere sikring.

Vedlikehold

En høytrykkspyler er i utgangspunktet vedlikeholdsfri. Men det er én ting som kan ødelegge delene; nemlig frost.

Så før frosten setter inn på høsten er det viktig at du setter høytrykkspyleren på et frostfritt sted. Frosten kan ødelegge delene som er i kontakt med vann, som pumpen, spylerhåndtaket og dyser.

Les mer om hvordan du tar vare på høytrykkspyleren din her.