1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Få et helhetlig og lekkert julebord med tidløst design
Kjøkken

Få et helhetlig og lekkert julebord med tidløst design

Julen byr på utallige sammenkomster rundt spisebordet, enten det er julefrokost, julegrøt, lunsj eller middag. Med et stilrent og klassisk servise blir bordet like elegant og innbydende til alle måltider.

Få et helhetlig og lekkert julebord med tidløst design

I tillegg til all den deilige julematen skal julebordet dekkes med en rekke type glass, kopper og krus. Dekk et lekkert julebord med Rosendahl og Holmegaard tidløse design. Da kan du være trygg på at julematen og drikken blir servert på best mulig måte som igjen gir gjestene de gode smaksopplevelsene.

Lekre vinglass til rødvin, hvitvin og champagne

Designer og vinekspert Tom Nybroe har designet Holmegaards nydelige Perfection-serie bestående av ulike glasstyper. Felles for glassene i serien er at de har en skjenkelinje som hjelper deg til å skjenke opp til glassets bredeste punkt, hvor vinen har de beste betingelsene for å utfolde sine smaks- og duftnyanser.

Med riktig rødvinsglass fra Perfection-serien får du og dine gjester en fullstendig vinopplevelse. Perfection rødvinsglass 43 cl. har en stor overflate til det beste for smaken, og skjenkelinjen gjør det enkelt å helle til glassets bredeste punkt.

For en god hvitvin er det best med et glass med mindre overflate. Perfection hvitvinsglass 32 cl. fra Holmegaard er laget for de fleste hvitviner, men gjør seg aller best til vin med fruktnyanser som temmes best på en liten overflate.

Når champagnen ankommer bordet er det endelig duket for fest. Med Perfection champagneglasset 23 cl. blir det garantert feststemning rundt bordet. Champagnen skal helles forsiktig i glasset slik at boblene glir langs innsiden av glasset. På den måten sørger du for at smaks- og duftnyansene til champagnen kommer frem på riktig måte.

Ved siden av mat og annen drikke er det viktig med noen fine vannglass. Perfection vannglass 23 cl. er både godt å drikke av og godt å holde i. Det gjør seg også like godt på bordet uansett måltider, og kan til og med brukes som et drinkglass senere på kvelden.

Glass til en dram, cognac eller øl

Serverer du mat som smaker best til øl så er Perfection ølglass 44 cl. et perfekt allround glass som trekker akkurat på glassets bredeste punkt. Overflaten minskes i takt med at du nyter ølet, og du unngår dermed at smaken blir flat og doven.

Om selskapet foretrekker å avslutte middagen med en dram bør også denne serveres på riktig måte. Det gjør du med Perfection drammeglass 5,5 cl. Skal du servere frossen snaps er et godt tips å sette glasset i kjøleskapet en halvtimes tid før servering. Drammeglasset med stett er også perfekt til akevitt, som ofte serveres sammen med øl og tradisjonell, norsk julemat.

Tradisjonen tro er cognac også en utbredt favoritt til enkelte julemåltider. Med et cognacglass av godt design, som Perfection cognacglass 36 cl., får cognacen den behandlingen og serveringen som selskapet fortjener. Dette er også et godt gavetips til et familiemedlem som er spesielt interessert i god mat og drikke.

Kaffekopper og krus i tidløst og enkelt design

Et av Norges mest populære serviser er Rosendahls Grand Cru serie. Det tidløse, enkle og funksjonelle designet gjør seg godt på julebordet og er enkelt å kombinere med øvrig borddekking.

Når det er tid for dessert er det alltid like godt med en nybrygget kopp med kaffe, som kan serveres i Grand Cru porselenskrus 34clPorselenskruset leveres også som sett med fire krus.

Ved siden av kaffen kan iskake, kake og småkaker eller annen dekorativ dessert serveres på et delikat og matchende serveringsfat. Serveringsfatet fra Grand Cru serien til Rosendahl i hvitt på 35×15 cm. er perfekt også til servering av karamellpudding.

En desserttallerken 23cm. er et perfekt supplement når desserten skal nytes. Den lille tallerkenen kommer også i et sett av 4 stk. Tallerkenen gjør seg like godt på frokostbordet som til kaffekosen.

Helhetlig bordservering med tallerkener fra Rosendahl

I stil med resten av glassene og koppene på julebordet kan maten serveres på elegante porselenstallerkener fra Rosendahls Grand Cru serie. En Grand Cru tallerken 27cm, er perfekt til alle slags middagsretter. Grand Cru middagstallerken kan også kjøpes i sett a 4. Et perfekt gavetips til deg selv, eller andre som liker å dekke opp til et elegant middagsbord.

For retter som helst serveres i en dyp tallerken er Grand Cru Pastatallerken et riktig valg. Den dype tallerkenen er fin til salater, supper og gryter. Tallerkenen er 25 cm i diameter og 6 cm høy. Trenger du flere enn én tallerken leveres også pastatallerken som et sett bestående av fire tallerkener. Dette er også et godt gavetips til familievenner som elsker å lage og servere pasta på best mulig måte.

Alle kopper og tallerkener i Rosendahls Grand Cru serie tåler oppvaskmaskin med en anbefalt vask på maks 50-55 grader.