1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Et serveringsbrett- mange bruksområder
Kjøkken

Et serveringsbrett- mange bruksområder

Et serveringsbrett har utrolig mange bruksområder som strekker seg langt lengre enn kun servering. Dette vakre brettet i akasietre fra Holm er på manges ønskeliste og dette av flere ulike grunner. Her er noen tips fra oss om hvordan du virkelig får utnyttet dette vakre serveringsbrettet.

Et serveringsbrett- mange bruksområder

Lekker servering

Serveringsbrettet skal jo selvsagt brukes til nettopp det er! Skal du ha gjester over på middag eller bare vil gjøre litt ekstra stas på fredagen? Server maten rett fra fjøla. Ikke bare ser det lekkert ut på spisebordet, men det kan også spare deg en del oppvask!

Antipasti er en rekke små ulike italienske småretter som oster, kjøtt og grønnsaker servert kaldt til forrett eller som en liten tapastallerken. Det italienske kjøkkenet er tradisjonelt preget av at både maten og middagen er sosial og gjestene kan forsyne seg selv. Innfør dette konseptet hjemme hos deg – og server maten rett fra trefjølen. Rustikt, enkelt og lekkert.

Bruk serveringsbrettet til servering av deilig ferskt brød med hjemmelaget pisket urtesmør. Enkelt og godt.

I tillegg til servering kan brettet også brukes som fjøl for kutting og skjæring. På grunn av form og størrelse passer det utmerket til å servere din favoritt pizza på! Her kan du ta pizzaen rett ut av ovnen og både skjære og servere maten på en og samme fjøl. Brettet fungerer også utmerket til å servere ost og kjeks på.

Ta pizzaen rett ut av ovnen og du kan både skjære og servere maten på en og samme fjøl.

Bruk som dekor

Serveringsbrett fra Holm gjør seg ikke bare som et lekkert fat til servering av middagen eller småretter, det kan nemlig brukes som tidsriktig interiør også.

Dekorer brettet med kubbelys eller vaser med blomster i og plasser på spise- eller stuebordet til pynt.

Finn fram de krydderne, oljene og urtene du bruker mest ut fra skapet og opp på brettet og bruk dem som pynt på kjøkkenbenken. Når brettet ikke er i bruk kan det henges opp på en krok eller en spiker på veggen og bli en del av interiøret på kjøkkenet. Skinntråd fra håndtaket medfølger.

Serveringsbrett fra Holm kan også brukes som tidsriktig interiør.

Den perfekte gave

Serveringsbrettet i akasietre er av høy kvalitet og har et tidsriktig design. Dette gjør den til den perfekte gaven til den trendbevisste, den matglade eller den som har alt! Brett og fjøler integreres mer og mer i interiør og som en del av kjøkkenserviset i nordiske hjem. Dette serveringsbrettet er fra designerserien laget av den danske kokken Claus Holm som brenner for god mat og lekkert design. Dette er virkelig en gave du kan gi bort med stolthet og til stor glede for den som får gaven.

Vedlikehold

Følger du disse tipsene vil serveringsbrettet ditt holde seg fint og helt i lang tid. Først og fremst må du passe på å aldri legge brettet i bløt. Brettet skal heller ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men tørkes av med en fuktig klut og mild såpe. Hvis du bruker brettet som fjøl vil kniver etter hvert lage karakteristiske merker i fjølen. Husk da å mette treverket et par ganger i året. Dette kan enkelt gjøres med litt nøytral matolje.