1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Gaver
  4. Kjenner du igjen klassikeren?
Gaver

Kjenner du igjen klassikeren?

Vannkaraffelen fra Rosendahl er blitt en klassiker på det skandinaviske spisebordet. Nå i nytt design.

Kjenner du igjen klassikeren?

Rosendahls design er elegant og moderne på samme tid. De rene linjene i designet gjør det enkelt å kombinere serien med annet servise og glass du måtte ha i kjøkkenskapene. Den kjente Grand Cru vannkaraffelen er intet unntak, og har blitt en klassiker på det skandinaviske middagsbordet.

Nå kommer Rosendahl med en ny. munnblåst modell av klassikeren, med et design som er like sofistikert som det funksjonelt og praktisk.

Munnblåst vannkaraffel som oser av eleganse. Både farge og det patinerte stålbåndet er med å skape et unikt og stilfullt uttrykk. Foto Rosendahl Group

Godt design handler om mer enn utseende

Vannkaraffelen passer godt til å mikse og matche med resten av Rosendahl-serien. Og godt design skal ikke bare se pent ut, det skal brukes. De fire ikoniske rillene har blitt til 64, og pryder både vannkaraffel og glass. Rillene skaper både et levende uttrykk, men også raffinert optisk fargespill når lyset brytes i glasset. I tillegg til at rillene er vakre å se på er de også funksjonelle. Rillene bidrar til et bedre grep, både for store og små hender. I og med at vannkaraffelen er munnblåst er den også lettere i vekt, mot den robuste, originale vannkaraffelen.

Mangler du en julegave? En klassisk vannkaraffel i nytt design vil garantert bli en suksess.

LES OGSÅ: Slik dekker du årets fineste julebord

Unik eleganse

Glassene i samme serie har de samme 64 rillene og er designet for å passe perfekt på vannkaraffelens topp. Med én hånd kan du bære både vannkaraffel og vannglass til bordet.

Funksjonell glassdesign i moderne form. Foto: Rosendahl Group

De er dessuten designet for å kunne stables slik at du sparer plass i kjøkken- eller vitrineskapet.

I likhet med vannkaraffelen er også glassene munnblåst, og hvert enkelt vannglass helt unikt.

LES OGSÅ: Julegavene du kan lage selv

Fra skandinaviske middagsbord til Hollywood

Det er ikke mange som kan skryte på seg å være moteskaper Tom Fords favoritt, men det kan faktisk den originale Rosendahls Grand Cru vannkaraffel.

Ryktene sier nemlig at alle estetiske elementer på settet til det amerikanske dramaet «A single man», med Colin Firth og Julianne Moore i hovedrollene, var håndplukket av produsent Tom Ford, og mange kjente nok igjen den danskdesignede vannkaraffelen i filmen.

Den nye karaffelen er altså en velkjent klassiker i ny drakt, som egner seg like godt på frokostbordet til småbarnsfamilien som på festbordet til svigers. Den er dessuten perfekt som gave til de du ikke vet helt hva du skal kjøpe til, da det enkle designet lar seg kombinere med de fleste stiler.