Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Ribbe uten svor – enklere blir det ikke

Ribbe gjort på enklest mulig vis. Mye av stresset ved julaften ligger hos den sprø svoren som kan være komplisert å få til. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage deilig og smakfull ribbe – uten svor!

Ribbe uten svor – enklere blir det ikke

Når Jernia-Espen skal lage sin ribbe uten svor så bruker han tynnribbe. Det som er viktig når man kjøper tynnribbe er at man ber om å ikke få rutet svor, og at ben er saget over. Det gjør det lettere for deg selv når du skal skjære av svoren, og skjære ribben i stykker.

Ribbe uten svor fremgangsmåte:

To dager før servering:

  1. Begynn å skjær av svoren et lite stykke. Her anbefales det å bruke en kjøttkniv.
  2. For å gjøre det litt lettere for deg selv, lager du et lite snitt i svoren, for å ha fingeren i (vist i videoen).
  3. Fortsett å skjær av svoren. La kniven gjøre jobben, og hold den forsiktig opp mot svoren.
  4. Ta vare på skinnet i en oppbevaringsboks, fordi den kan brukes til rødkålen (se oppskrift og fremgangsmåte lenger ned).
  5. Skjær så ribben i biter. Det skal være så like stykker som mulig. Ca 3-4 cm tykkelse.
  6. Krydre ribbestykkene med salt, pepper og ingefær. Gni inn krydderet, snu stykkene, og gjenta på den andre siden.
  7. Legg ribbestykkene i en oppbevaringsboks. Pass på at det er litt luft mellom stykkene. Legg lokket løst på og sett inn i kjøleskapet.

Den store dagen:

  1. Sett på ovnen på 180 grader, bruk gjerne varmluft.
  2. Legg ribbestykkene i en langpanne. Pass på at det er luft mellom stykkene.
  3. Langpannen skal stå midt i ovnen i ca. 1,5 time.
  4. Etter 45-60 minutter når ribbestykkene er blitt brune, snur du stykkene.
  5. Sett langpannen tilbake i ovnen, og stek videre i 45 minutter. For å få brunere biter kan du sette langpannen høyere i ovnen.

Rødkål

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 750 g rødkål
  • 2 epler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss eddik (7%)
  • 2½ dl kjøttkraft
  • 2 ss sukker
  • 2 ss karve

Fremgangsmåte:

  1. Finsnitt rødkålen.
  2. Skjær eplene i båter.
  3. Legg kålen og eplene med salt, karve og sukker lagvis i en kjele.
  4. Tilsett eddik og kjøttkraft, og la den koke i 45 min. Legg  så svoren over som et lokk.
  5. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen, og smak til med eddik og sukker.