Oppskrift på enkel lammecarre
Vi gir deg en enkel oppskrift på lammecarré. Passer ypperlig om du ønsker å hverdagsimponere litt ekstra.

Lammecarre er kjempegodt og mye enklere å lage enn det mange tror. Høsten er høysesong for lam og butikkene bugner av ulike lammestykker. Finn frem ingrediensene og server lam i helgen!
Se også oppskrift på rundstykker med havre
Ingredienser
- 1 kg lammesadel
- 3 stk hvitløksfedd
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- 3 ss olje eller smør til steking
- Smak til med salt og pepper
Hva med å teste ut rivjernet fra Rosendahl, så slipper du å hakke opp hvitløken.
Slik gjør du
Gni kjøttet inn med et fedd hvitløk, finhakk resten av hvitløken. Rull kjøttet i en god dose med salt og pepper, og noen klyper timian og rosmarin. Brun kjøttet i stekepanne godt på begge sider i en blanding av olje og et par spiseskjeer, og tilsett deretter et par finhakket fedd hvitløk. La hvile i minst ett kvarter. Før servering; sett kjøttet inn i stekeovn på 180 grader i ca 20 minutter. La kjøttet hvile i ca ett kvarter. Server kjøttet gjerne med hjemmelaget potetmos og grønnsaker som du foretrekker.
Velbekomme!