1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Raskere og sunnere med trykkoker
Kjøkken

Raskere og sunnere med trykkoker

En trykkoker kan redusere koketiden med så mye som 70%, samtidig som smak, vitaminer og næringsstoffer bevares langt bedre!

Raskere og sunnere med trykkoker

Hvorfor bruke trykkoker?

I flere verdenshjørner har trykkoker en like naturlig plass på kjøkkenet som ostehøvelen har her hjemme. Av flere grunner. Den første og mest umiddelbare årsaken er at du sparer tid på alt du lager. En trykkoker tilbereder opptil 70-80% raskere enn en vanlig kjele. Du sparer tid på koking av ris og poteter, men også retter som vanligvis skal stå på varme i flere timer kan plutselig lages på en helt vanlig hverdag.

Med en trykkoker kan du lage retter som for eksempel fårikål på bare 30-40 minutter! Eller lag lapskaus, Boeuf Bourginon, og spennende retter fra Sør-Amerika og Asia som vanligvis tar lang tid å lage på bare en brøkdel av tiden.

LES OGSÅ: Hvordan du kan spare strøm med enkle grep

En annen grunn til at trykkoker gjør seg fortjent til en plass på kjøkkenet er at maten blir sunnere. Maten tilberedes helt tett, og flere av næringsstoffene i råvarene bevares. Det er ikke bare godt for magen, men godt for hele kroppen. Også smaker maten ekstra godt. Kombinasjonen av høy varme, trykk og damp som i liten grad slipper ut gir et smakfullt resultat – og komplimenter til kokken.

TRYKKOKER 6L MED KURV

FUNKTION

TRYKKOKER 6L MED KURV

    Energieffektiv - reduserer koketiden med 70%

    Laget i rustfritt 18/10 stål

    Til alle koketopper, inkludert induksjon

1 199,-

Den passer til alle varmekilder, inkludert induksjon.

Kundeomtale:

Kjempe grei, enkel i bruk. Par min på grønnsaker, halv tid på poteter.

Hvordan fungerer trykkokeren?

En trykkoker er en helt alminnelig gryte, men med et spesielt lokk. Lokket er omsluttet av en gummipakning og har minst to ventiler som sikrer at trykkokeren ikke eksploderer. Vannet i trykkokeren koker som vanlig ved 100°C, men siden lokket er helt tett gir dette et trykk på 1 bar. Med dette trykket øker temperaturen til 120°C, som igjen gjør at kokingen går 70-80% fortere!

Det er ikke unaturlig om du syns det høres skummelt ut med matlaging under trykk. Men frykten er relativt ubegrunnet med dagens trykkokere. Ventilene og sikkerhetsordningene gjør de svært trygge i bruk. Men i likhet med mye annet utstyr anbefales det at du leser bruksanvisningen før du starter.

God og rask mat.

LES OGSÅ: Tette avløp? Her er løsningen som redder dagen