1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Rundstykker med havregryn
Baking

Rundstykker med havregryn

Ferske rundstykker passer ikke bare til frokost, men også til lunsj eller kanskje som tilbehør til middag.

Rundstykker med havregryn

Hva med å starte dagen med hjemmelaget rundstykker og ditt favorittpålegg?

Her finner du en enkel oppskrift på deilige grove rundstykker med havregryn.

Ingredienser:

  • 600 g hvetemel
  • 3 dl havregryn
  • 1/2 pk. gjær
  • 6 dl vann (37 grader)
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, rør ut gjær i lunket vann, og elt alt sammen godt. Du kan fint elte for hånd, men med en kjøkkenmaskin sparer du tid og krefter.

Dekk til og hev til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer.

Kna deigen godt og trill til rundstykker i ønsket størrelse. Husk at de også skal etterheves og hever seg litt i ovnen.

Dypp de deretter i litt vann og havregryn.

Etterheves på bakeplate i ca 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 220 grader, i ca 12 minutter.

La rundstykkene kjøle seg ned litt før du nyter hjemmebaksten. Og blir det rundstykker til overs, kan de fint legges i fryseren.