- Hjem
- Inspirasjon
- Baking
- Rundstykker med havregryn
Rundstykker med havregryn
Ferske rundstykker passer ikke bare til frokost, men også til lunsj eller kanskje som tilbehør til middag.
Hva med å starte dagen med hjemmelaget rundstykker og ditt favorittpålegg?
Her finner du en enkel oppskrift på deilige grove rundstykker med havregryn.
Ingredienser:
- 600 g hvetemel
- 3 dl havregryn
- 1/2 pk. gjær
- 6 dl vann (37 grader)
- 1 dl rapsolje
- 1 ts salt
Slik gjør du
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, rør ut gjær i lunket vann, og elt alt sammen godt. Du kan fint elte for hånd, men med en kjøkkenmaskin sparer du tid og krefter.
Dekk til og hev til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer.
Kna deigen godt og trill til rundstykker i ønsket størrelse. Husk at de også skal etterheves og hever seg litt i ovnen.
Dypp de deretter i litt vann og havregryn.
Etterheves på bakeplate i ca 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 220 grader, i ca 12 minutter.
La rundstykkene kjøle seg ned litt før du nyter hjemmebaksten. Og blir det rundstykker til overs, kan de fint legges i fryseren.