Det legges ikke skjul på at bidraget til årets 17.mai kake kommer fra influencer Marianne Pfeffer Gjengedal også kjent som Sweet n’ Pfeffer og velrenommert matstylist. Men uansett bakebakgrunn tror vi at dette er noe de aller fleste av oss kan klare å følge. Litt betryggende er det å se at selv Marianne tyr til lavterskel sjokoladekakemiks fra Toro til tider, men har du en egen favorittoppskrift er det ingenting i veien for å bruke den. Bak akkurat den kaken du selv ønsker – her er det kakepynten som avgjør om resultatet blir en Instagram-vennlig 17.mai kake.
Steg for steg til en Instagram-vennlig 17. mai kake. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
En Instagram-vennlig 17.mai kake
Slik gjør du:
- Bak kake etter oppskrift og fremgangsmåte
- Smør en langpanne og kle den med bakepapir før du heller kakerøre i formen
- Stek kaken til angitt tid. Bruk gjerne en kakenål og test om den er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen
- Avkjøl kaken før du legger på glasur
- Skyll jordbær, blåbær og bringebær. Tørk de lett slik at du unngår at de blir vassen
- Pisk krem av 3 dl kremfløte, 1 ss sukker og en dæsj Cemo vanliljesukker
- Start med å legge blåbær tilsvarende korset i det norske flagget
- Gjør klar sprøyteposen med riktig tipp og fyll sprøytepose med krem. Dekorer kremen rundt det blå korset
- Fyll ut flagget med delte jordbær og topp med bringebær og norske flagg
Sjokoladekake er som regel en sikker vinner hos store og små. Og pyntet med sunne, friske bær proppfulle av antioksidanter vil ikke bare kaken ta seg godt på Instagram- den vil garantert sanke «likes» rundt bordet også.
En sjokoladekake som gir «likes» i fleng. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Ønsker du mer inspirasjon til årets 17.mai kake har konditor Mette Blomsterberg delt sin «Norgeskake» med oss. Få oppskrift og fremgangsmåte her.