1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte
Baking

Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte

Med riktig utstyr og bakeredskaper går bakingen som en lek.

Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte

For å oppnå best mulig resultat når du baker, trenger du riktig arbeidsutstyr. Vi har valgt ut noen bakeredskaper som vil gjøre bakingen mye enklere – enten du er bakemester eller nybegynner på bakefronten.

Mari Birgitte Ruud, bakeekspert hos Jernia og butikksjef hos Jernia Råholt

Smart bakematte

Mari Birgitte Ruud, bakeekspert hos Jernia og butikksjef hos Jernia Råholt, forteller at det er veldig lurt å ha en bakematte når du skal bake. Slik beskytter du bordplaten, og du får et klebefritt underlag både for deig, fondant eller marsipan.

– En bakematte i silikon er et supert produkt, som tar liten plass når den ikke er i bruk og kan rulles ut og enkelt brukes. Bakematten er også enkel å rengjøre og gir et godt underlag å bake på, forklarer Ruud.

LES OGSÅ: Gjør kaka til festens midtpunkt

Pynt søte cupcakes med deilig frosting ved hjelp av sprøyteposer og ulike tupper.

Dekorasjonssett for cupcakes og andre småkaker

Hvis du er glad i å lage småkaker og søte cupcakes er det ekstra viktig å ha det riktige utstyret for å få lekre kaker. Finn fram konditoren i deg og pynt hjemmelagde cupcakes som en proff. Et dekorasjonssett gjør det enkelt og ryddig å gi bakverket ditt en personlig touch med ulike dekorasjoner.

– Cupcake dekorasjonssett gjør pynting av cupcakes og kaker til en lek. Med ulik utforming på tippene er det veldig enkelt å få et fint og lekkert resultat, forklarer Ruud engasjert.

Enkelt å dele kaken delvis

En kakedeler er genial når du skal lage sukkerbrød eller andre kaker med flere lag. Da får du fine, jevne bunner og du slipper å kløne med en kniv.

– Denne er et must til alle som liker å bake kake! Med en kakedeler er det enkelt å dele kaka opp lagvis, og resultatet blir jevnt og fint.

Kan brukes til hjemmelaget is, desserter, kaker mv. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Kjekt å ha en justerbar kakering

Med en justerbar kakering kan du justere størrelsen på kaka akkurat slik du vil ha den. Kakeringen kan brukes til alt fra hjemmelaget is og desserter til ulike kaker. Her er det kun fantasien som setter grenser.

– En justerbar kakering er utrolig kjekt å ha. Da blir kaken akkurat den størrelsen du måtte ønske, fra 15 – 35 cm i diameter. Ringen har ingen bunn, men du smører den som vanlig, og setter ringen direkte på et bakepapirkledt stekebrett før du heller i røren, forklare bakeeksperten.

Terteform med løs bunn

Sliter du av og til med å få den nybakte paien ut av formen? Da er det lurt å bruke en terte- og paiform med løs bunn.

Alfabet og tall når du skal pynte kaka

Skal du pynte kaka med bursdagsbarnets navn og år? Da er det midt i blinken med en utstikkere med både bokstaver og tall.

– Med disse kan du enkelt pynte opp en bursdagskake eller konfirmasjonskake med en tekst i fondant. Stilig og enkelt!

KONDITORFOLIE: Strimlen kan vaskes og brukes igjen og igjen.

Konditorfolie til dekorasjon

Klar folie er lurt å ha hvis du skal lage sjokoladedekorasjon eller samle kaka du baker. Konditorfolien legges i kanten på kakeformen før du bygger opp kaka med mousse, krem og lignende. Folien kan vaskes og brukes om igjen.

– Sjokoladefolie eller konditorfolie brukes til å samle kaka eller gjøre kaka høyere enn springformen, når den samles. Konditorfolie kan også brukes til sjokoladedekorasjon på is, kaker og mye annet.

LES OGSÅ: Smarte redskaper alle burde ha på kjøkkenet