1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Hjertekake – en nydelig sjokoladekake til en du er glad i
Baking

Hjertekake – en nydelig sjokoladekake til en du er glad i

Få oppskrift til en sjokoladekake som kan spre litt ekstra kjærlighet i hverdagen.

Hjertekake – en nydelig sjokoladekake til en du er glad i

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Kakebunn til hjertekake

Ingredienser:

  • 6 store egg
  • 300 g sukker
  • 150 g kokesjokolade
  • 210 g smør
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 210 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader, og smør en stor hjerteform med smør.

Smelt smøret, ta vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den er smeltet. La stå på kjøkkenbenken og kjøle seg ned. Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker, og vend sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend inn i røren. Hell røren i hjerteformen og stek i ca 45 min. Steketiden varierer fra en ovn til en annen, så sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en strikkepinne eller kakenål midt i kaken. Hvis det sitter røre på pinnen må du steke i 5-10 min lenger. Sjekk igjen til den er ferdig stekt. Avkjøl i formen og opp ned på en rist.

Italiensk marengs smørkrem

Her får du en grunnoppskrift som gir deg muligheten til å bygge opp høye kaker med deilig, blank smørkrem. Eggehvitene gjør kremen lettere og mindre søt enn tradisjonell amerikansk smørkrem som består av melis og smør.

Her er smørkremen er tilsatt med kaffe og sjokolade for å få en god sjokoladekrem. Men erstatter du kaffe og sjokolade med 200 gram kremost, får du en utrolig god smørkrem som passer perfekt til gulrotkake og krydderkake.

Ingredienser:

  • 300 g sukker
  • 1 dl vann
  • 4 eggehviter
  • 450 g romtemperert meierismør
  • 1 klype flaksalt
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 ts pulverkaffe gjerne espresso
  • 1 ss kokende vann

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Den skal være rennende, men romtemperert når kremen er nesten ferdig.

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og følg med på temperaturen ved hjelp av et sukkertermometer. Ha eggehviter i en ren bolle til kjøkkenmaskin. Bruk en bolle av metall. Når sirupen når 110 grader begynner du å piske eggehvitene. Når sirupen når 116 grader tar du den av varmen og heller den forsiktig i eggehvitene i en jevn stråle. Pass på å ikke treffe vispen for da slynges sirupen opp langs bollen og kommer ikke i eggehvitene. Pisk marengsen til den er tykk og glinsende og er helt romtemperert. Ha i litt og litt av smøret og pisk til du har en jevn, tykk og luftig krem.

Pisk inn den smeltede, og nå romtempererte sjokoladen. Rør 2 ts kaffe ut i 1 ss kokende vann og pisk inn i kremen.

Ha kremen i en sprøytepose med tipp. Del sjokoladekaken i to på langs. Løft bunnen forsiktig over på et fat. Sprøyt på sjokoladekrem. Legg toppen av kaken oppå og dekorer med sjokoladekrem og konfekt, sjokoladetrøfler og lakriskuler fra Cemo Gourmet samt friske bær og gjerne noen makroner.

Oppskriften krediteres Marianne Pfeffer Gjengedal.