Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Slik kan du enkelt lage din favorittpai i terteform

Det finnes ikke noe bedre enn å servere en rykende fersk pai, enten til middag eller dessert sammen med deilig hjemmelaget vaniljeis og friske blåbær.

Slik kan du enkelt lage din favorittpai i terteform
Tertefat fra Rosendahl Grand Cru. Tertefatet tåler oppvaskmaskin, og kan tas direkte fra ovn til spisebord og brukes til servering.
Den lekre terteformen fra Grand Cru er utformet med et delikat, grafisk design og har en ekstra høy kant.
Den høye kanten er både dekorativ og praktisk, da det gir deg bedre spillerom til en fyldigere pai med den toppingen du ønsker.
Terteformen tåler oppvaskmaskin, og kan tas direkte fra ovn til spisebord og brukes til servering.

Her er en enkel oppskrift på pai, bruk bunnen som base og pynt med dine favorittbær (vi har valgt blåbær), her er det kun fantasien som setter grenser!

Paibunn:
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss kaldt vann

 

Fyll:
  • 5 dl vaniljekrem
  • 400 g (valgfrie) bær. Her kan du velge frosne eller friske bær
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

 

Pynt:
  • friske blåbær
  • friske bringebær
  • friske jordbær
  • revet hvit sjokolade

Terteformen kan også brukes annet enn pai. Det funker utmerket som fruktfat eller til å servere søte og salte fristelser. Trenger du en vertinnegave, kan du også lage din favorittpai og gi den sammen med terteformen i gave.

Fremgangsmåte:

Paibunn: Del smøret i små biter og smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen i en rørebolle så det blir til en jevn, fast deig.

Fyll: Bland lett sammen bær, sukker og potetmel i en bolle. Må ikke røres for hardt slik at alle bærene holder seg så hele som mulig.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform/terteform og prikk deigen med en gaffel. Stek deigen midt i ovnen på 180°C i ca 12 min så deigen får en lett skorpe. Ta formen ut igjen og fyll først med et jevnt lag vaniljekrem og deretter heller du over fyllet med bær. Settes inn igjen i ovnen og stekes på 200°C i ca 20-25 min. Avkjøl paien til fyllet har blitt fast, avslutt gjerne med å drysse over ferske blåbær og dekorer med revet hvit sjokolade, eller det du måtte. Serveres rett fra paiformen, gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljekesam.

Velbekomme!

LES OGSÅ: Verdens beste vafler