1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Torsk med erteskum og baconsmør
Kjøkken

Torsk med erteskum og baconsmør

Torsk er en fantastisk råvare med lange tradisjoner. Vi lager en klassisk rett av torsk som er like god i helga som i jula.

Torsk med erteskum og baconsmør

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Torsk til enhver anledning

Torsk passer like godt i hverdagen, til helgemiddagen og ved høytider. Den klassiske kombinasjonen mellom den milde fisken, det salte baconet og det friske og kremete erteskummet gjør at denne retten blir elsket av de fleste! Christian André Pettersen viser oss hvordan vi kan heve denne populære retten til nye høyder.

Torsk

  • 600 gr torskerygg
  • 1 dl salt
  • 1 liter vann
  • 4 ss oliven olje til baking
  • Maldon salt og pepperkvern

Erteskum

  • 3 dl h-melk
  • 3 dl fløte
  • 100 gr smør
  • 300 gr fryste grønne erter
  • 1 ss fin dijon sennep
  • Salt og pepper

Baconsmør

  • 200 gr smør
  • 200 gr bacon
  • 1 sitron
  • Litt urter til pynt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
  2. Bland sammen salt og vann. La det stå til vannet har blitt blankt og saltet løst seg opp.
  3. Ha det saltede vannet over torskeryggen. La det ligge i 10 min.
  4. Hell av vannet og skyll torskefileten under kaldt/rennende vann. Tørk av fileten godt med et kjøkkenhåndkle.
  5. Gni inn torsken med olivenolje og pepper. Ha på litt maldon salt. Legg torsken med skinnsiden opp i en ildfast form.
  6. Stek så torskeryggen i 15 minutt til den flaker seg. Når fisken er ferdig stekt kan du enkelt dra av skinnet fra fileten.
  7. Lag erteskummet. Kok opp alle ingrediensene i en kjele. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper og kjør det opp i en blender til det er helt glatt. Sil sausen med en fin sil.
  8. Ha så den varme sausen rett oppi en kremsprøyte. Sett i en gasspatron og la flasken bli fylt med gass. Løsne patronen og sett på tuten. Rist flasken godt.
  9. Stek baconet sprøtt i ca 5-6 minutter før du tilsetter smøret.
  10. Server torsken sammen med baconsmør og erteskum. Velbekomme!

Du får tak i torsk av høy kvalitet i de fleste butikker, både fersk, fryst og vanligvis ferdig filetert. Har du lyst til å lære deg hvordan du kan filtere torsken selv? Se Christian André filetere en hel fisk her.