For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Beising av terrasse – dette må du tenke på!

Planlegger du å beise terrassen i vår? Det viktigste du må huske på før du går i gang med beising av terrasse er riktig og grundig forarbeid. Gjør det rett første gang – da kan du nyte resultatet enda lenger!

Beising av terrasse – dette må du tenke på!
Er det året for å beise terrasse igjen? Gjør et skikkelig forarbeid slik at du kan nyte resultatet i flere år.

Beis terrassen under riktige forhold

Beising av terrasse krever litt planlegging og en del forarbeid. Det første du bør gjøre er faktisk å sjekke værmeldingen for de kommende dagene! Terrassebeising krever tørre forhold så sett av jobben til dagene hvor det ikke er meldt noe nedbør. Hvis treverket er vått under påføring av terrassebeis vil den ikke trekke inn og impregnere treverket like godt som når treverket er tørt. Unngå gjerne direkte sollys også – om det er meldt strålende vær kan det være lurt å vente med selve påføringen til litt utover dagen når solen ikke skinner som sterkest.

Vask, rens og skrubb!

Vask og forarbeid er avgjørende for et godt resultat. Dette legger grunnlaget for at terrassebeisen legges pent på og vil holde lengre. Da slipper du å måtte gjenta prosessen igjen allerede året etter. Nyt resultatet og innsatsen du har lagt inn lengst mulig. Og husk at med riktig utstyr vil jobben bli enda mer effektiv og mye enklere. En skikkelig kraftvask vil du med andre ord ikke angre på!

Begynn med å fjerne skitt og løstsittende materialer med en feiekost. Kost så grundig som mulig. Når terrassen er fri for smuss og skitt skal det påføres rensemiddel. Husk å dekk til områder som ikke skal behandles med middelet – dette kan du enkelt gjøre med dekkefolie og UV maskeringstape som er godt egnet til utendørs bruk. Spesielt rekkverket rundt terrassen bør beskyttes da det er fort gjort å streife inntil ved påføring i kantene.

Nå er terrassen klar for å renses! Husk riktig verneutstyr som støvler, vernebriller og gummihansker. Påfør rensemiddelet med en 18 cm malerull som er tilpasset grove underlag. Rensemiddelet fjerner gamle rester av terrassebeis og du bør la det virke som beskrevet på forpakningen. Skrubb deretter godt over med en terrasseskrubb. Terrasseskrubben er laget av kokos som gjør den stiv. Den arbeider godt ned i bordene slik at porene i treverket åpnes og gjør materialet mottakelig for beis. Optimalt vær for fjerning av terrassebeis er overskyet og rundt 10 til 11 grader i lufta, og det gjør ikke noe om det regner litt!

Før du går i gang med beising av terrasse er det viktig å gjøre et grundig forarbeid. Vask, rens og skrubb gir et bedre resultat, som varer lenger.

Før du går i gang med beising av terrasse er det viktig å gjøre et grundig forarbeid. Vask, rens og skrubb gir et bedre resultat, som varer lenger.

Husk å skylle ofte og bruk rikelig med vann. Jobb smartere og enklere med en praktisk malebøtte. Ta gjerne noen harde tak og sørg for at alle rester av gammel beis forsvinner. Dersom det likevel skulle bli igjen noen rester her og der kan du bruke en universalskrape!

Beising av terrasse

Nå som underlaget ditt er rent, skrubbet og fritt for beisrester kan neste steg begynne. Sørg for at underlaget ditt er HELT tørt – la gjerne terrassen tørke i 2-3 dager i fint vær.

Tips! For å sjekke at terrassenbordene er helt tørre og klare for beis er å måle dimensjonene på terrassebordene eller eventuelt bruke en fuktmåler. Fuktigheten i treverket bør ligge under 16 %. Dersom beis påføres på fuktige bord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen. Beisen kan da danne film og flasse.

Da er terrassen klar for å slipes med slipebrett. Det er viktig å slipe den tørre overflaten for å fjerne fiberreising og for å få et jevnt underlag. Bruk gjerne 80/120 korning på slipepapiret. Fei over med en kost og børst av slipestøvet med en mikrofiberklut eller gulvmopp.

Nå er terrassen din klar for å beises! Sjekk en ekstra gang og sørg for at bordene er helt tørre. Påfør beisen med et terrassesett til treverket er mettet. Etterstryk med hjelp av den låsbare bøylen på rullen for å jevne ut beisen og unngå film. Beis og etterstryk to og to border om gangen i hele bordlengder for å unngå doble strøk og få best resultat! Bruk en treolje- og grunningspensel for å få beisen inn i alle kriker og kroker. Optimalt vær for å beise terrassen er etter en soldag! Beising i sollys er ikke optimalt da beisen tørker for raskt og man får et dårligere resultat med skjolder.

Tips! Beising av terrasse kan være en belastning for rygg og knær. Bruker du et praktisk forlengerskaft vil jobben bli mye enklere og mindre utmattende.

 

Nyt uteplassen din!

Når beisen har fått tørke er terrassen din klar til å møbleres og brukes! Takket være det grundige forarbeidet med vask og rens har du nå en terrasse som vil holde seg i mange år! Mange lurer på når det er på tide å beise terrasse på nytt. Se om det er blitt mye sprekker og avflassing – da kan det være på tide å ta en ny runde.

Produktguide til forarbeid

Produktguide til beising av terrasse