<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Beising av terrasse – dette må du tenke på!

Planlegger du å beise terrassen i vår? Det viktigste du må huske på før du går i gang med beising av terrasse er riktig og grundig forarbeid. Gjør det rett første gang – da kan du nyte resultatet enda lenger!

Beising av terrasse – dette må du tenke på!

Beis terrassen under riktige forhold

Beising av terrasse krever litt planlegging og en del forarbeid. Det første du bør gjøre er faktisk å sjekke værmeldingen for de kommende dagene! Terrassebeising krever tørre forhold så sett av jobben til dagene hvor det ikke er meldt noe nedbør.

Hvis treverket er vått under påføring av terrassebeis vil den ikke trekke inn og impregnere treverket like godt som når treverket er tørt. Unngå gjerne direkte sollys også – om det er meldt strålende vær kan det være lurt å vente med selve påføringen til litt utover dagen når solen ikke skinner som sterkest.

Vask, rens og skrubb!

Vask og forarbeid er avgjørende for et godt resultat. Dette legger grunnlaget for at terrassebeisen legges pent på og vil holde lengre. Da slipper du å måtte gjenta prosessen igjen allerede året etter. Nyt resultatet og innsatsen du har lagt inn lengst mulig. Og husk at med riktig utstyr vil jobben bli enda mer effektiv og mye enklere. En skikkelig kraftvask vil du med andre ord ikke angre på!

Begynn med å fjerne skitt og løstsittende materialer med en feiekost. Kost så grundig som mulig. Når terrassen er fri for smuss og skitt skal det påføres rensemiddel. Husk å dekk til områder som ikke skal behandles med middelet – dette kan du enkelt gjøre med dekkefolie og UV maskeringstape som er godt egnet til utendørs bruk. Spesielt rekkverket rundt terrassen bør beskyttes da det er fort gjort å streife inntil ved påføring i kantene.

Nå er terrassen klar for å renses! Husk riktig verneutstyr som støvler, vernebriller og gummihansker. Påfør rensemiddelet med en 18 cm malerull som er tilpasset grove underlag. Rensemiddelet fjerner gamle rester av terrassebeis og du bør la det virke som beskrevet på forpakningen. Skrubb deretter godt over med en terrasseskrubb. Terrasseskrubben er laget av kokos som gjør den stiv. Den arbeider godt ned i bordene slik at porene i treverket åpnes og gjør materialet mottakelig for beis. Optimalt vær for fjerning av terrassebeis er overskyet og rundt 10 til 11 grader i lufta, og det gjør ikke noe om det regner litt!

Husk å skylle ofte og bruk rikelig med vann. Jobb smartere og enklere med en praktisk malebøtte. Ta gjerne noen harde tak og sørg for at alle rester av gammel beis forsvinner. Dersom det likevel skulle bli igjen noen rester her og der kan du bruke en universalskrape!

Beising av terrasse

Nå som underlaget ditt er rent, skrubbet og fritt for beisrester kan neste steg begynne. Sørg for at underlaget ditt er HELT tørt – la gjerne terrassen tørke i 2-3 dager i fint vær. Dersom beis påføres på fuktige bord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen. Beisen kan da danne film og flasse.

Sliping av terrassen

Når terrassen er helt tørr, er den klar for å slipes. Det er viktig å slipe den tørre overflaten for å fjerne fiberreising og for å få et jevnt underlag. For å gjøre både slipejobb og beisejobb enklest mulig, med færrest mulig verktøy anbefaler vi EasyPad terrasse. Når du skal slipe terrassen fester du på et slipepapir med borrelås på EasyPad. Korning på slipepapiret vil avhenge av terrassens utgangspunkt. Gå over hele terrassen med slipebrettet og tørk av slipestøvet med en mikrofiberklut.

Jordan EasyPad terrasse

Selve beisejobben

Sjekk en ekstra gang og sørg for at bordene er helt tørre! Bruk en 75mm terrassepensel for å få beisen inn i alle kriker og kroker, og husk endeveden! Skift ut slipepapiret på EasyPad brettet med malerputen, og påfør beisen på terrassebordene med EasyPad til treverket er mettet. EasyPad er den nyeste innovasjonen til Jordan som sikrer et jevnt og fint resultat på terrassen. Med EasyPad kan du påføre og etterstryke i ett og samme steg. Da unngår man å legge igjen for mye beis som danner film som kan flasse.

Når du skal beise kan vi anbefale å bruke superbrettet! Superbrettet sikrer at du kan jobbe effektivt fra bord til bord, uten søl og gris. Beis to og to border om gangen i hele bordlengder for å unngå doble strøk og få best resultat! Optimalt vær for å beise terrassen er etter en soldag! Beising i sollys er ikke optimalt da beisen tørker for raskt og man får et dårligere resultat med skjolder.

Jordan Supersett terrasse

Tips! Beising av terrasse kan være en belastning for rygg og knær. Bruker du et praktisk forlengerskaft vil jobben bli mye enklere og mindre utmattende.

 

Nyt uteplassen din!

Når beisen har fått tørke er terrassen din klar til å møbleres og brukes! Takket være det grundige forarbeidet med vask og rens har du nå en terrasse som vil holde seg i mange år! Mange lurer på når det er på tide å beise terrasse på nytt. Se om det er blitt mye sprekker og avflassing – da kan det være på tide å ta en ny runde.

Sjekkliste før du går i gang: Unngå disse 5 feilene før du beiser terrassen:

Jordan har samlet de 5 vanligste feilene folk gjør når de skal pusse opp. Slik unngår du de.

1. Ikke slurv med forarbeidet

Skrubb terrassen grundig for å fjerne støv, pollen og alger. Husk også å slipe  eller fjerne flis i treverket. Dette er viktig for å få et fint resultat som også er vennlig mot bare føtter.

2. Ikke bruk høytrykksspyler for nært treverket

Da risikerer du å skade treverket med trykket fra strålen. Bruk heller en terrasseskrubb når du rengjør, dette er mye mer skånsomt for treet.

3. Du venter ikke til treverket er helt tørt

Sørg for at underlaget ditt er HELT tørt – la gjerne terrassen tørke i 2–3 dager i fint vær.

4. Beskytt omgivelsene

Rundt terrassen finnes ofte ulike overflater og gjenstander som du ikke vil grise til med beis. Vær derfor nøye med å beskytte f.eks. fasaden og planter med plastduk.

5. Tenke på været

Treverket skal være tørt og svalt når du begynner. Ikke påfør beisen i direkte sollys, da risikerer du at beisen tørker før den rekker å trekke ned i treet.

Produktguide til forarbeid

Produktguide til beising av terrasse