1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Male ute
 4. Velg en terrassebeisfarge som harmonerer med huset
Male ute

Velg en terrassebeisfarge som harmonerer med huset

Å velge en terrassebeisfarge som står godt til huset, og som passer omgivelsene, bidrar til et elegant og helhetlig inntrykk.

Velg en terrassebeisfarge som harmonerer med huset

Når vinteren endelig har bitt fra seg er det ren og skjær glede å endelig føle varme terrassebord under føttene igjen. Men for å virkelig kunne nyte utelivet på terrassen bør vi forsikre oss om at treet vi går på er godt beskyttet. Vi gir deg tipsene for en godt beskyttet terrasse og hvordan du kan velge en terrassebeisfarge som harmonerer med resten av huset.

Valg av terrassebeis

Å beise terrassen er ikke nødvendigvis et stort prosjekt, men det er allikevel andre ting vi ofte heller har lyst til å bruke tiden på enn å beise terrassen.

Velg derfor terrassebeis med omhu, slik at du slipper å gjennomføre det samme prosjektet allerede neste år. Med Jotun Trebitt Terrassebeis får du ikke bare en vakker, matt og slitesterk overflate. Du kan også være trygg på at terrassen er godt beskyttet mot fukt gjennom våte høstmåneder, vinterfrost og mot sommerens UV-stråler. Trebitt Terrassebeis har også unik formel mot grønske, som gjør at terrassen din ser flott ut enda lenger.

Nybeiset terrasse: Ingenting føles bedre enn en ferdig og nybeiset terrasse. Det beste er at det er lenge til du trenger å gjøre jobben igjen! Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart. Foto: Jotun AS

Trebitt Terrassebeis kan blandes i flere flotte farger

TREBITT TERRASSEBEIS KLAR BASE 3L

JOTUN

TREBITT TERRASSEBEIS KLAR BASE 3L

  Regnsikker etter 1 time

  Inntil 3 års vedlikeholdsintervaller

  Beskytter mot sprekkdannelser, lysnedbryting og fukt

499,-

Hvordan velge riktig terrassebeisfarge

Terrassen er gjerne en forlengelse av huset. Det beste tipset for et helhetlig uterom er derfor å ta utgangspunkt i hovedfargen på huset, eller hytta. Ta også hensyn til hvilke farger som vil harmonere best med både omgivelser og stil på huset. Bli inspirert av Jotuns fargekart med Trebitt Terrassebeis, og finn din favoritt. Her finner du også mange gode fargekombinasjoner.

Er du usikker har vi fargerådgivere i alle våre butikker som kan hjelpe deg med helheten du er på jakt etter. Finn din nærmeste fargerådgiver her.

Det er best å være 100% sikker på fargevalget før du går i gang med hele terrassen. Gjør gjerne et prøvestrøk på terrassen slik at du ser hvordan fargen blir. Og når du har truffet spikeren er det kjekt at Trebitt Terrassebeis også kan brukes på trapper, levegger og hagemøbler.

I ett med naturen: Jotun Trebitt Terrassebeis 90002 Gråsvart (gulv) og Jotun 9938 Dempet Sort (vegg) spiller perfekt på lag. Foto: Jotun AS

Det er enkelt å få et godt resultat

Det er morsomt å snakke om farger, men det er vel så viktig å snakke om hvordan du får det varige resultatet du ønsker. Og det er slett ikke vanskelig.

Er terrassen tidligere beiset eller oljet gjør du følgende:

 1. Rens: Fukt underlaget med kaldt vann. Påfør Trebitt Terrassebeisfjerner med pensel eller rull. Et tips er å bruke forlengerskaft for mer effektiv og behagelig jobbing. La virke i ca 15-20 minutter. Det er viktig å holde gulvet fuktig under hele virketiden ved å etterstryke Trebitt Terrassebeisfjerner. Har du stor terrasse anbefaler vi at du jobber seksjonsvis.
 2. Vask: Etter 15- 20 minutter skrubber du lett over med terrasseskrubb.
 3. Skyll: Skyll godt med vann. Gammel beis løsner som regel enkelt. Er det fortsatt rester etter gammel beis bør du gjenta prosessen da restene kan forringe den nye terrassebeisenes kvalitet og levetid.
 4. Beis: Påfør Trebitt Terrassebeis når treverket er helt tørt. Påfør terrassebeis over to bord av gangen. Ett strøk er nok. Terrassebeisen skal ikke danne film, men trenge ned i treverket. Tørk derfor bort overskytende beis med en lofri klut. Jotun Trebitt tørker raskt og er klart til bruk etter bare ett døgn.

Er treverket nytt og ikke beiset tidligere må du la terrassebordene tørke 4-6 uker før du beiser. Du trenger ikke å rense nytt treverk, men det er en fordel å vaske det dersom det har stått ubehandlet over lengre tid. Fjern trefiberreising med et slipebrett når terrassebordene er tørre og beis som beskrevet i punkt 4.

Det er en fordel å sjekke værmeldingen før du starter og beise terrassen i oppholdsvær. Skulle du allikevel være uheldig med uforutsigbare værguder er det en trygghet at den nybeisede overflaten tåler regn bare én time etter påføring.

Gå til guide: Beise terrasse – Steg for steg

Ingen kunst å bytte terrassebeisfarge

Trender, smak og preferanser endrer seg fra år til år. Stadig får vi påminnelser om at vi ikke skal henge oss for mye opp i trender, men heller følge egen smak og personlighet. Det er sannhet i det, men smaken blir påvirket i årenes løp. Og det som ikke var tilgjengelig av farger for 3 år siden er kanskje tilgjengelig nå. Har du allerede en beiset terrasse, men finner en ny farge du heller ønsker å pryde terrassen med trenger du ikke være bekymret. Trebitt Terrassebeisfjerner fjerner den gamle beisen effektivt, og den unike renseeffekten gjør det enkelt å skifte farge.

Fjerner gammel terrassebeis effektivt

TREBITT TERRASSEBEISFJERNER 4L

JOTUN

TREBITT TERRASSEBEISFJERNER 4L

  Fjerner effektivt gammel terrassebeis

  Renser og lysner treet

  Gir optimalt unnerlag for nytt strøk

229,-

Slipp kø og ventetid

Hos Jernia kan du velge farge og kjøpe ferdigblandet beis og utemaling på nett, og hente hos din nærmeste Jernia-butikk innen to timer.

Kjøp terrassebeis på nett