1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Male ute
 4. Riktig beskyttelse og vedlikehold av terrasse
Male ute

Riktig beskyttelse og vedlikehold av terrasse

Jevnlig vedlikehold av terrassen er smart og økonomisk. Sørg for at terrassen får et langt liv på tross av ytre påkjenninger med trebeskyttelse og beis. Her er våre beste tips til en flott terrasse du kan nyte lenge.

Riktig beskyttelse og vedlikehold av terrasse

Vi nordmenn er ganske forutsigbare. Så fort temperaturen tillater det, er vi raske med å bytte innetid mot utetid. Og skal du virkelig nyte og trives på terrassen er vedlikeholdet viktig.

Det hjelper lite med snertent møblement og friske blomster om du risikerer flis i foten hver gang du tråkker ut uten sko, at beisen flasser av eller at terrassebordene er infisert med møkk og alger.

Men ikke bare for trivselens skyld – det er også økonomisk smart. Tar du godt vare på terrassen, vil du ha glede av den desto mye lenger og vedlikeholdet blir mindre og enklere i årene som kommer.

Ta et par dager til hjelp, og du vil få en flott terrasse du kan nyte resten av sesongen. Vi gir deg tre gode råd til hvordan du kan beskytte og vedlikeholde terrassen med riktig trebeskyttelse og terrassebeis.

1) Flott terrasse i opptil 12 år

Med SiOO:X sin trebeskyttelse kan du erstatte den klassiske terrassebeisen med en miljøtilpasset impregnering som motvirker alt fra råte, alger mugg og smuss – i hele 12 år.

Med behandlingen får treverket dyp beskyttelse, samtidig som du beholder det naturlig, vakre treverk-uttrykket. I tillegg blir det et deilig underlag som er svalt å gå på, naturlig og bærekraftig. Du kan gå barbent helt uten å bekymre deg for verken flis eller brennvarme fotsåler.

 • Gir en sølvgrå overflate
 • Opptil 12 års holdbarhet
 • Reduserer smuss, mugg, alger samt lett råte
 • Passer til tresortene: trykkimpregnert furu, teak, sibirsk lerk, edeltre, seder, kjernefuru, termobehandlet tre.
TREBESKYTTELSE TERRASSE PREMIUM 3L

SIOOX

TREBESKYTTELSE TERRASSE PREMIUM 3L

  Meget enkelt vedlikehold

  Opptil 12 års vedlikeholdsintervall

  Miljøtilpasset impregnering mot råte, alger, mugg og smuss

1 149,-

I ett med naturen: Jotun sin terrassebeis Trebitt Gråsvart Dempet Sort spiller perfekt på lag med naturen og fargene på huset eller hytta. Foto: Jotun A/S

2) Fargevalget: Terrassebeis som passer perfekt til fargen på huset

Noen foretrekker en naturlig farge, andre vil kanskje ha en farge eller beis som passer til huset. Trebitt terrassebeis gir deg valgmuligheter til å skape en vakker og holdbar terrasse.

Et godt tips å ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset (eller hytta). Da får du en helhet og harmoni i hele uterommet.

Jotun har satt sammen et fargekart som er spesialtilpasset skandinavisk byggeskikk og natur.

Det er vanskelig å gjøre feil med den lekre fargepaletten, men er du usikker kan våre fargerådgivere hjelpe deg i våre butikker. Vi anbefaler at du gjør et prøvestrøk, slik at du kan se nøyaktig hvordan fargen blir.

Trebitt Terrassebeis fra Jotun har en unik effekt mot grønske og tåler regn kun en time etter påføring. Perfekt for det uforutsigbare norske været som raskt slår om. Trebitt terrassebeis gir også lang holdbarhet i ett strøk.

Les mer om hvordan du velger riktig terrassebeis her.

Hvitt, lyst og naturlig: Vi elsker sammensetningen av Jotuns Villahvit og Naturlig Solvgrå som terrassebeis. Foto: Jotun A/S

3) Klar for å beise og gi nytt liv til terrassen? Ikke glem forberedelsene

Uavhengig om du velger å bruke trebeskyttelse eller terrassebeis, er det viktig med et grundig forarbeid før du setter i gang. Gjør du forarbeidet riktig og grundig vil du få langvarige og bedre resultater.

Les våre beste tips for forberedelser før beising av terrassen.

Er terrassegulvet allerede beiset? Bruk terrassebeisfjerner

Tidligere beiset terrassegulv kan du enkelt rense med Trebitt Terrassebeisfjerner. Har du rester av beis eller skal endre farge anbefaler vi også at du tar en runde med terrassebeisfjerner. Da blir underlaget blir best mulig ensartet, og treverket trekker lettere til seg ny beisbehandling. Det gir deg det beste sluttresultatet.

TREBITT TERRASSEBEISFJERNER 4L

JOTUN

TREBITT TERRASSEBEISFJERNER 4L

  Fjerner effektivt gammel terrassebeis

  Renser og lysner treet

  Gir optimalt unnerlag for nytt strøk

229,-

Gå til guide: Beise terrassen – Steg for steg

Usikker på fargevalg på terrassen? Våre fargerådgivere hjelper deg – helt gratis!

Noen ganger er det litt vanskelig å fatte en beslutning rundt terrassebeis og hva som passer best sammen. Da er det godt at vi i Jernia har skolerte fargerådgivere som er klare for å hjelpe deg med spørsmålene du måtte ha.

Vi hjelper deg med å finne riktig farge, og alt utstyret du trenger. Noter deg noen av de fargene du likte, ta bilde av huset ditt og kom innom en av våre butikker for en hyggelig rådgivningstime.

Det kan være lurt å ringe din nærmeste Jernia-butikk for å avtale en tid i forkant.

Les mer om fargerådgivning

Slipp kø og ventetid

Hos Jernia kan du velge farge og kjøpe ferdigblandet beis og utemaling på nett, og hente hos din nærmeste Jernia-butikk innen to timer.

Kjøp terrassebeis på nett