1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Ta vare på
  4. Nå kan vi gi ditt ødelagte servise nytt liv
Ta vare på

Nå kan vi gi ditt ødelagte servise nytt liv

Hva gjør du med kopper og skåler når de knuser? Endelig kan du levere dem til oss for gjenvinning!

Nå kan vi gi ditt ødelagte servise nytt liv

Visste du at kun et lite skår fra et servise kan ødelegge resirkuleringen av en hel container med innsamlet glass- og metallemballasje? Så lite som 20 gram porselen kan ødelegge gjenvinningen av et helt tonn vinflasker og syltetøyglass. Ødelagte drikkeglass, ildfaste former, keramikk og servise har til nå måttet gå i restavfallet.

Det ville vi i Jernia gjøre noe med.

Fra et avfallsproblem til en miljøløsning

Porselen har blitt kalt «det hvite gullet». Men i motsetning til det metallet, er det ikke mulig å smelte om for å lage nye ting. Tvert imot. Porselen og keramikk har lenge vært et avfallsproblem. Det brenner ikke opp og råtner ikke bort. Alle som har sett resultatet av en arkeologisk utgraving, har oppdaget at gamle skår kan leve lenge.

Hvor mye gammelt servise skal det bli igjen etter vår generasjon?

Ved å resirkulere glass, porselen og keramikk kan vi redusere klimafotavtrykket med 80%!

I Jernia vil vi selge varer som varer, og vi hjelper deg fikse det som kan repareres. Samtidig jobber vi for at det som ikke lenger kan brukes, kan resirkuleres til nye produkter. I samarbeid med Norsk Gjenvinning, er vi stolte av å ta del i landets første innsamling for resirkulering av porselen, keramikk og drikkeglass. Ødelagte tallerkener og ildfaste former kan nå erstatte ny betong i ulike bygg-elementer. Det sparer CO2.

Vi ser at det nytter

Innsamlingsordningen for porselen, keramikk og drikkeglass er en naturlig forlengelse av Jernias initiativ for gjenvinning av metall fra gryter og stekepanner. Januar 2019 lanserte Jernia innsamling og resirkulering av metall. Siden den gang har miljøbevisste Jernia-kunder levert inn ca. 60 tonn pannemetall.

Nå kan du også levere ødelagt porselen, keramikk og drikkeglass til resirkulering i butikk. Sammen med Norsk Gjenvinning, gleder vi oss til å vise mer av hva dine gamle skår kan bli til. Bli med å gjøre et avfallsproblem til en miljøløsning du også.