1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Gå på skattejakt på kjøkkenet!
Kjøkken

Gå på skattejakt på kjøkkenet!

Du vet det kanskje ikke, men du kan ha en skatt innerst i skapet. Den gamle slitte stekepannen du ikke lenger bruker, er en verdifull ressurs på avveie. Nå vil vi ha den tilbake!

Gå på skattejakt på kjøkkenet!

Utslitte gryter og stekepanner er en verdifull ressurs. De fleste gryter og panner er laget av metaller som jern, stål og aluminium. Dette er fantastiske råvarer som kan brukes igjen og igjen.

Super løsning for klimaet

Produksjonen av metallet som blir til nye gryter, panner og kniver, bidrar til store utslipp av klimagasser hvert år. Til sammen står verdens produksjon av jern, stål og aluminium for omtrent 8 prosent av globale utslipp.

Selv om bare en liten andel av dette metallet blir til gryter, panner og kniver, er dette en del av problemet som vi enkelt kan gjøre noe med ved at alle bidrar til at metallet blir resirkulert.

Hvis alle panner og gryter vi kaster i Norge blir gjenvunnet kan vi redusere klimagassutslipp med mange hundre tonn årlig. Enda viktigere bidrar vi til å redusere behovet for ny produksjon av metall. Det er bra for både klimaet og miljøet.

Alle kan bidra

Gjenvinning av metall er en super løsning for klimaet som alle kan være med på, og som virkelig monner. Gjenbruk av metall er hele ti ganger mer klimavennlig enn produksjon av nytt. Det er like stort behov for gjenvinning av jern som det er for innsamling av plast.

Vi heier på innbytterne!

Nå trenger du ikke lenger lure på hva du skal gjøre med de gamle grytene, stekepannene og kjøkkenknivene. På samme måte som du panter flasker og bokser i dagligvarebutikken, kan du nå levere de til din nærmeste Jernia butikk. Vi skal gjøre vår del, og sørge for videre gjenbruk. Og trenger du ny, får du 20% innbytterabatt på ordinærpris ved kjøp av ny gryte, stekepanne eller kjøkkenkniv når du leverer din gamle.

Les mer om innbytteordningen