Bærekraft

Det skal være enklere å ta bærekraftige valg i hverdagen

Jernia har et mål om et minimalt klimaavtrykk. Vi vil bidra til en mer bærekraftig utvikling og ønsker å tilrettelegge for at du skal kunne velge mer bærekraftige løsninger. Du skal også kunne handle hos oss med god samvittighet.

Leveranse og emballasje

Miljøvennlig emballasje

Forsvarlig emballering er viktig for at varer ikke skal bli ødelagt under transport og mottak. Vi søker å gå i front med moderne og bærekraftige emballasjeløsninger. Dette betyr at vi:

  • Erstatter plast med strimlet papp i alle våre vareleveranser via vår netthandel
  • Vi setter klare krav til våre leverandører om at de skal kutte plast, isopor og finne de mest bærekraftige løsningene for emballasje
  • I leveranser hvor plast er nødvendig krever vi at plasten er resirkulert
  • Ønsker alternative salgsløsninger der plastemballering er en stor del av produktet vi selger til deg. Som eksempel vil vi gå fra å selge skruer i plastpakning til skruer i løsvekt. På denne måten kutter vi plast samtidig som at du kan kjøpe akkurat det antallet av skruer du trenger.
Kvalitetsprodukter

Varer som varer

Jernia har alltid vært opptatt av å tilby kvalitetsvarer. Vi vet at når du kjøper en vare du kan bruke lenge, uten at funksjonalitet blir forringet, blir du mer fornøyd. Samtidig gjør vi miljøet en stor tjeneste når færre produkter kjøpes og kastes.

Vi tar aktive valg i vår innkjøpsprosess for å kunne tilby deg varer som varer, samtidig som vi følger opp reklamasjoner og kundetilbakemeldinger for tidlig kunne identifisere produkter vi ikke lenger ønsker å ha i vårt varesortiment.

Bærekraft i hverdagen

Miljøgunstig produksjon og bruk

Vi velger aktivt varer som er bærekraftig produsert, eller som gir en miljøgevinst ved bruk. Vi velger produkter som er produsert av resirkulert materiale, og selger produkter som gjør det enklere for deg ta vare på det du allerede har. Fikser du mer og kaster mindre er det en gevinst både for din lommebok og for miljøet.

Få inspirasjon til hvordan du kan ta vare på mer her →

 

Resirkulering av metall

Returordning for kjeler, stekepanne og kjøkkenkniver

Utslitte gryter og stekepanner er en verdifull ressurs. De fleste gryter og panner er laget av metaller som jern, stål og aluminium som er fantastiske råvarer som kan brukes igjen og igjen. Dersom alle panner og gryter vi kaster i Norge blir gjenvunnet kan vi redusere klimagassutslipp med mange hundre tonn årlig. Enda viktigere bidrar vi til å redusere behovet for ny produksjon av metall. Det er bra for både klimaet og miljøet.

Som et incentiv til økt gjenvinning av metall lanserte vi i januar 2019 en returordning for stekepanner, kjeler og kjøkkenkniver. Du får 20% rabatt på ny stekepanne, gryte eller kjøkkenkniv, når du leverer din gamle hos oss.

Les mer om innbytteordningen her →

Lei mer - ei mindre

Utleie av utstyr

Tenk bærekraft- tenk gjenbruk. Som kjent gir økt gjenbruk mindre miljøbelastning enn kjøp av nytt utstyr. Med vår utleieløsning kan du nå leie utstyr til ditt neste prosjekt. Da får du jobben gjort uten å kjøpe kostbart utstyr som brukes sjelden og opptar plass. Smart for lommeboka, smart for miljøet og smart for redskapsboden.

Les mer om vår utleieløsning her →

Riktig matoppbevaring

Reduser matsvinn!

Vi nordmenn kaster over 200 000 tonn mat hvert år. Riktig oppbevaring av råvarer og restemat gir mye lenger holdbarhet, mindre matkast og bedre økonomi. Bra både for miljøet og lommeboka!

Klikk her for mer inspirasjon →

belysning og glødepærer
Vi tar i mot

EE-avfall

Vi tar imot kasserte produkter av den type som vi selger helt gratis for deg som kunde. Vår samarbeidspartner Norsirk sørger for utsortering av helse- og miljøfiendtlige stoffer og en effektiv gjenvinning av metaller og andre verdifulle materialer. Du kan ta med din gamle brødrister, vannkoker eller lyspære med tilbake til oss og være trygg på miljøhensyn blir ivaretatt og at ditt avfall blir riktig håndtert.