<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

5 tips til å lykkes med grillingen i 2022

Ingenting slår smaken av skikkelig grillmat, og når du først skal imponere er det godt med noe gode tips i baklomma. Her får du 5 gode råd til hvordan du velger riktig grill, nyttig grillutstyr og hvordan få best mulig grillresultat. 

5 tips til å lykkes med grillingen i 2022

Oppdatert 16. mars 2022

Her finner du svar på:

#1 – Riktig grill: Har du grillen for ditt behov?

En god grill er en investering du har glede av lenge. Det finnes mange alternativer å velge i. Heldigvis finnes det noen gode spørsmål du bør stille deg selv før du velger.

Er du for eksempel opptatt av den autentiske grillsmaken som kullgrillen gir, eller er det viktigere for deg at grillen raskt blir varm slik at den kan brukes oftere?

Dette gir en god pekepinn på hvor du bør starte. For å gjøre det enda enklere for deg har vi listet opp noen viktige ting du bør ta stilling til.

Vi har fått vår grillrådgiver Hans Petter, butikkleder ved Jernia Storo, til å anbefale oss sine favoritter.

Vil du ha kullgrill, gassgrill eller elektrisk grill?

Vår anbefalte kullgrill:

Vår anbefalte gassgrill:

Vår anbefalte elektriske grill:

Vår anbefalte pelletsgrill:

Les vår komplette grillguide her

#2 – Nyttig grillutstyr som gjør grillingen enda enklere

Klar for å briljere med dine grillkunster? Når riktig grill er på plass, finnes det grillutstyr som gjør det enklere og morsommere både før og etter grillfesten.

I tillegg til det tradisjonelle grillutstyr som grillsett eller grillbørste, finnes det utstyr som tar grillingen til et nytt nivå. Har du opplevd en knasende sprø bunn fra pizzasten? Eller testet å lage focaccia på grillen med en ildfast form fra Pillivuyt?

Det beste tilbehøret – et termometer!

Temperaturen i råvaren og i grillen er nøkkelen til gode resultater, og et termometer er derfor det viktigste tilbehøret når du griller. Holder du orden på gradene, skal det godt gjøres å mislykkes.

Vær forsiktig med bruk av et klassisk termometer da temperaturøkningen kan gå fort mot slutten av grillingen. Alternativet er å bruke et Weber Connect-termometer som er innebygd i flere av Webers griller.

Smart Grilling Hub

Bruk grilltang fremfor gaffel

Bruk alltid en grilltang eller stekespade når du griller fremfor en gaffel. Da slipper du å brenne deg og unngår å stikke hull i kjøttet.

Bruk grillhansker

Grill trygt og unngå å brenne deg ved å bruke grillhansker. Pass på at de har et silikonbelegg slik at du får et fast grep.

Tenn med grillstarter 

Bruk en grillstarter og opptenningsbriketter når du tenner grillen – slik får du en perfekt glød.

Unngå for mye kull og briketter

Temperaturen i kullgrillen styres av hvor mye kull eller briketter du bruker. Hvis grillen blir for varm, ta ut briketter for å regulere varmen.

Muligheten er mange, men her har vi samlet en oversikt over det viktigste grillutstyret du bør ha.

#3 – Grillteknikkene som gir deg best resultat

Når grill og utstyr er i boks, er det på tide å snakke litt om ulike teknikker du kan bruke.

Vårt beste tips for å få kontroll på grillingen er å lære seg forskjellen mellom indirekte og direkte varme med ulike soner på grillen. Har du kullgrill kan det være lurt å gjøre seg kjent med hvordan man tenne kullgrill slik at du får mer kontroll på kullet.

Nysgjerrig på hvordan man får den gode røkte smaken, eller hvordan man kan langtidssteke på grillen?

Her er de mest populære teknikkene:  

#4 – Før grillingen: Gode forberedelser gir den beste grillopplevelsen

Gode forberedelser er viktig for en god grillopplevelse. Er du godt forberedt slipper du sannsynligvis å løpe mellom kjøkkenet og grillen, og du kan tilbringe mer tid sammen med gjestene.

Selv om det er deilig å flytte kjøkkenet ut, er det noen ting det er lettere å lage inne. Salater og annet tilbehør kan fort bli ødelagt av å stå ute for lenge. Pass på at dette dekkes til og oppbevares kjølig til det er tid for servering.

Sjekk oppskriften for marinader som må forberedes eller om det er andre elementer som kan ordnes i forkant. Ofte kan tilbehør som saus som kan tilberedes eller grønnsaker som kan kuttes.

#5 – Etter grillingen

Rengjør grillen etter bruk

Grillen brukes flittig gjennom sommeren, og med noen enkle grep kan du gjøre grilling til en enda enklere affære gang etter gang.

Rengjør før ting setter seg fast

Et grunnleggende tips er å børste av grillristen umiddelbart etter bruk, slik at ingenting setter seg fast neste gang du griller. Det er også mye lettere å bli kvitt rester når grillen fortsatt er varm. Når grillen er avkjølt – olje grillen med en nøytral olje. På den måten kan du også forhindre at grillen ruster.

Sjekk hvor mye gass du har igjen

Før du tar kvelden er det lurt å sjekke hvor mye gass du har igjen på beholderen slik at du slipper overraskelser når grillmuligheten skulle by seg neste gang. Mange av våre butikker selger gass. Sjekk med din nærmeste Jernia-butikk for å høre om vi selger gass til grill og eventuelt kan ta imot gamle gassbeholdere.

Husk grilltrekk

Når grillen er avkjølt anbefaler vi at du legger på et grilltrekk for å ta vare på grillen din.

Grillbørst bort fett og olje

Du tar også best vare på grillen dersom du lar grillbørsten ligge til neste gang du skal grille da fett og olje er med på å bevare grillristen. Les mer om hvordan du best rengjør kull-, gass og elektrisk grill.

Gi grillen en grundig vask i løpet av sesongen

På et tidspunkt i sesongen bør du også gjøre en grundigere rengjøring. Her kan du lese mer om hvordan du best vedlikeholder grillen så den holder ekstra lenge.