Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

10 essensielle grillutstyr du bør ha

Når man kommer ut av kjøkkenet med det vante og kjente i skuffene er det viktig å prioritere hardt på hva det er man faktisk trenger av grillutstyr, slik at man heller kan grille oftere.

10 essensielle grillutstyr du bør ha
Det er ikke alltid lett å vite hvilke grillustyr du bør investere i, men her får du en liten guide

Gode grillhansker

Gode grillhansker er kjempeviktig. De skal helst være tykke, lange og tåle mye varme. Gryteklutene man ellers bruker på kjøkkenet holder ikke over grillen. Her trenger man noe som er allsidig og helst skal man kunne plukke opp kullbiter og flytte de rundt på grillen, uten å være redd for at det skal ta fyr, eller at det skal bli så varmt at man brenner seg.

Lange tenger

Det eneste som kan forlenge en hånd er en god grilltang. Styr unna plast på grillen, det bare smelter, de tynne pinnene av metall som ser ut som forvokste pinsetter er heller ingen ting å bruke på en grill. Kjøp en lang tang, med store klyper så du minst kan snu en hel kylling uten å bli stresset. En god tang skal heller også ikke gi motstand i selve grepet, slik at man har ytterligere motkraft mot hånda når man skal ta tak i noe stort og tungt.

Steketermometer

Å tro at man skal kunne gjette når noe er ferdig på grillen, en stekeovn med ujevn temperatur bare ved å dytte en finger i det er som å tro at er like god i fotball som Ronaldo. Det eneste som kan garantere perfekt resultat, gang etter gang er et godt digitalt steketermometer. Nå har de også kommet i billige varianter man kan koble til telefonen, slik at man også kan følge temperaturen og få varsel om kjøttet skulle begynne å bli overstekt mens man er inne på kjøkkenet for å hente seg noe å drikke.

Varmeboks

Siden det fort kan være vanskelig å time når maten fra grillen skal være ferdig kan en varmeboks være et nyttig verktøy. Alternativet til dette er en kjøleboks. Følg med på temperaturen på kjøttet, og når det når riktig kjernetemperatur pakker man det bare åpent ned i en varmeboks/kjøleboks. Fordelen med dette framfor å pakke det inn i folie er at fuktigheten ikke får slått tilbake på stekeskorpen til kjøttet og gjort den bløt. På den måten holder du temperaturen til kjøttet fortsatt passe høy og stekeskorpen holder seg sprøere enn i folie.

Aluminiumsbakk

Dette er det viktig å stable opp av i boden. Gode grillere bruker bakk underveis. Flytt maten som er ferdig over på at aluminiumsbakk på den kalde sonen av grillen, og du kjøper deg litt tid, hvis du ikke trenger å legge det i varmeboksen. Med et aluminiumsbakk kan du også lage blåskjell og annen snacks på grillen.

Aluminiumsfolie

Trenger du et lokk til aluminiumsbakket sier du? Ikke noe problem. Har du behov for å dekke litt av kjøttet som holder på å svi seg mens resten får litt mer direkte varme? Ikke noe problem det heller. Folie er grillerens sjablong for å lage det perfekte kunstverk på grillen. Med aluminiumsfolie kan du også lage deg en «texas-krykke» når kjøttet ser ut til å ta litt for lang tid å få opp i temperatur. Pakk det inn i folie med litt eplejuice og legg det på grillen. Det er helt utrolig men du vil se at steketiden synker som bare det. Pakk ut kjøttet mot slutten og la det få tørke på utsiden.

Grillbørste for å vaske grillen

Hold grillen ren, det gir bedre smak på maten, og gjør at du raskere kan komme i gang med grillingen må travle dager. Børst av grillen med børsten mens den fortsatt er varm. Kjøp deg en børste som er litt bøyd og har langt håndtak og en skrape på baksiden.

Tennbriketter og tennrør

Tennvæske burde vært bannlyst og forbudt å lage. Med tennbriketter basert på alkohol og et tennrør får du fyrt opp grillen på rekord-tid og helt uten den fæle bismaken fra tennvesken når du ikke klarer å vente med å legge maten på grillen. Eller en grillstarter som får i gang brikettene, enkelt og smart.

grillstarter

En grillstarter er det viktigste redskapet til en enhver brikettentusiast

Doble grillspyd

Grillspyd er noe alle liker. Skal man få barna til å spise litt ekstra av maten får man dem til å lage sine egne spyd. Men kjøp doble, det er er superirriterende når maten snurrer på spydet når det er maten man skal snu. Dette tar vekk mye stress fra den mest hektiske perioden ved grillen – den hvor alle er sultne og maser mens man selv jobber som en helt.

Støpejernsplate

Med en støpejernsplate åpner mulighetene seg ved grillen. Bacon blir mye enklere å steke, og man kan steke egg på grillen. Har du noen gang tenkt på det? Egg med hint av hickory? Steker du hamburgere på en støpejernsplate får den også en større grillflate som gjør den helt annerledes enn de stripene den får fra risten – samtidig som man beholder aromaen fra røykflisene man kan legge på. Og for deg som trodde at man måtte ha steinplate for å grille pizza, så er støpejernsplata bedre!

SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Laks på planke