<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

10 essensielle grillutstyr du bør ha

Når vi flytter kjøkkenet ut og grillen står klar til dyst, er det også viktig å ha nødvendig grillutstyr i orden. Her har vi samlet våre tips til grillutstyr du bør prioritere for å glede og briljere med dine grillkunster. Lag grillmat litt oftere, både til hverdag og fest!

10 essensielle grillutstyr du bør ha

Gode grillhansker

Gode grillhansker er kjempeviktig. De skal helst være tykke, lange og tåle mye varme. Gryteklutene man ellers bruker på kjøkkenet holder ikke over grillen. Her trenger man noe som er allsidig og helst skal man kunne plukke opp kullbiter og flytte de rundt på grillen, uten å være redd for at det skal ta fyr, eller at det skal bli så varmt at man brenner seg.

Lange tenger

Det eneste som kan forlenge en hånd er en god grilltang. Styr unna plast på grillen, det bare smelter, de tynne pinnene av metall som ser ut som forvokste pinsetter er heller ingen ting å bruke på en grill. Kjøp en lang tang, med store klyper så du minst kan snu en hel kylling uten å bli stresset. En god tang skal heller også ikke gi motstand i selve grepet, slik at man har ytterligere motkraft mot hånda når man skal ta tak i noe stort og tungt. Grillsett består ofte av en kombinasjon av grillredskaper som vil gjøre det enklere å håndtere grillmaten på grillristen.

Steketermometer

Å tro at man skal kunne gjette når noe er ferdig på grillen, en stekeovn med ujevn temperatur, bare ved å dytte en finger i det er som å tro at er like god i fotball som Ronaldo. Det eneste som kan garantere perfekt resultat, gang etter gang, er et godt steketermometer. Et trådløst steketermometer hjelper deg lese av temperatur underveis i prosessen. Et steketermometersett kan individuelt kan puttes inn i kjøttstykker som skal ha ulik tilberedningstid. I tillegg finnes det grilltermometer som kan brukes til å raskt lese av temperatur uten at det står i gjennom hele grillprosessen.

Aluminiumsform

Dette er det viktig å ha aluminiumsformer for hånden når du skal grille. Erfarne grillere bruker aluminiumsformer underveis. Aluminiumsformen kan brukes i tilberedningen når kjøtt og fisk skal marineres, samtidig som de kan brukes til på grillen. Grillmat som er ferdig kan flyttes over i aluminiumsform som kan plasseres på den kalde sonen av grillen. Da kjøper du deg litt ekstra tid før servering dersom det fortsatt er andre matvarer på grillen som ikke er ferdig. Med en aluminiumsform kan du også lage blåskjell og annen snacks på grillen.

Aluminiumsfolie

Trenger du et lokk til aluminiumsformen sier du? Ikke noe problem. Har du behov for å dekke litt av kjøttet som holder på å svi seg mens resten får litt mer direkte varme? Ikke noe problem det heller. Folie er grillmesterens sjablong for å lage det perfekte kunstverk på grillen. Med aluminiumsfolie kan du også lage deg en «texas-krykke». Når det tar litt lenger tid enn forventet å få opp kjernetemperaturen i kjøttet, kan du pakke det inn i folie med litt eplejuice og legg det tilbake på grillen. Det er helt utrolig, men du vil se at steketiden synker som bare det. Pakk ut kjøttet mot slutten og la det få tørke på utsiden.

Grillbørste til rengjøring av grillen

Hold grillen ren. Det gir bedre smak på maten, og gjør at du raskere kan komme i gang med grillingen på travle dager. Børst av grillen med børsten mens den fortsatt er varm.  I hovedsak finnes det 2 typer grillbørster. Den ene typen er litt bøyd, har langt håndtak og en skrape på baksiden. Den andre typen har et trekantformet børstehode som gjør det enklere å komme til og børste i mellom grillristene.

Tennbriketter og tennrør

Tennvæske burde vært bannlyst og forbudt å lage. Med tennbriketter og et tennrør får du fyrt opp kullgrillen på rekord-tid og helt uten den fæle bismaken fra tennvæsken. Vi kan anbefale en grillstarter som får i gang brikettene, enkelt og smart.

grillstarter

En grillstarter er det viktigste redskapet til en enhver brikettentusiast

Grillspyd

Grillspyd er noe alle liker. Skal man få barna til å spise litt ekstra av maten får man dem til å lage sine egne spyd. Se etter grillspyd utformet slik at du slipper at maten snurrer rundt på spydet når det er tid for å snu. Gode grillspyd tar vekk stresset fra den mest hektiske perioden ved grillen – den hvor alle er sultne og maser mens man selv jobber som en helt.

Støpejernsplate

Med en støpejernsplate åpner mulighetene seg ved grillen. Bacon blir mye enklere å steke, og man kan steke egg på grillen. Har du noen gang tenkt på det? Egg med hint av hickory? Steker du hamburgere på en støpejernsplate får den også en større grillflate som gjør den helt annerledes enn de stripene den får fra risten – samtidig som man beholder aromaen fra røykflisene man kan legge på. Og for deg som trodde at man måtte ha steinplate for å grille pizza- støpejernsplata fungerer også!

Røkeplanke

Røking av grillmat blir stadig mer populært, og er enklere enn du tror. En røkeplanke er superenkel å bruke og gir fantastisk smak på maten. Bare husk at røkeplanken skal legges i vann 3-4 timer før den brukes, så her er planlegging alfa omega. Lær mer om røking av grillmat her.

SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Laks på planke

Grillutstyr