<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Vedlikehold av grill

En god grill er sommermiddagens midtpunkt og i flittig bruk gjennom sommerhalvåret. Det er også en investering som er verd å ta godt vare på. Her er noen tips til hva du bør gjøre av vedlikehold, slik at grillen fungerer som den skal og varer lenger.

Vedlikehold av grill

Rengjøring av gassgrill

Gassgrillen skal brennes ren etter bruk: Tenn grillen, sett den på maks varme og la den stå i 10 – 15 min. med lokket igjen. Da vil fettet og matrestene være forkullet og du kan gå over risten med en grillbørste. Når restene er fjernet, vasker du grillen innvendig med varmt såpevann. Skyll grillen med vann til slutt og tørk over.

Olje (f.eks fra Weber) kan brukes på grillristene, slik at maten ikke like lett setter seg fast. Noen støpejernsrister må vedlikeholdes med mer olje, for å unngå rustdannelse.  

Minimum to ganger i året bør du ta ut rister og varmefordelere over brennerne, og rengjøre disse mer grundig. Bruk Plumbo stekeovnsrens eller Plumbo fettløser. Fyr opp grillen og la den stå uten rister og varmefordelere. Etter en stund bruker du grillbørsten på brennerne for å fjerne fett som kan tette hullene.

Tips: Vask grillen utvendig også, og polér den med grillrens. Det gir grillen et beskyttende lag og gjør den enklere å rengjøre. 

Grillrens

Bruk alltid grilltrekk – da holder grillen seg penere over tid. Skitt og smuss kan fort brenne seg fast i emaljen. Husk også at gasslangen skal være av godkjent type (EN- eller SIS-merket)

Rengjøring av kullgrill

Kald kullgrill: Tøm grillen for kalde kullrester og aske, og gå over med grillbørsten til du har fått løs alt av rester. Det finnes en egen grillbørste for kald grill som er svært effektiv. Fjern bøsset og vask grillen med varmt vann og såpe eller en kjøkkenspray. Skyll til slutt med vann for å fjerne såperestene. 

Varm kullgrill: Børst grillristen etter bruk, mens grillen fremdeles er varm – da er det ofte enklere å få fjernet sot, fett og matrester. 

Rengjøring av grillrist

Skal du få grillristen skinnende ren, må du fram med skrubben. Løsne rester og fett med kjøkkenspray. Vask deretter med varmt vann – bruk stålull eller svamp med skrubb. Gi gjerne grillristen en runde i oppvaskmaskinen til slutt.

Til rengjøring av grillrist

Rengjøring av grillredskaper

Husk at det er like viktig å rengjøre grillklypa og annet grillredskap. Fjern fett og andre matrester som sitter godt med kjøkkenspray og skrubb. Vask så utstyret for hånd eller i oppvaskmaskinen. 

 

Anbefalte produkter