<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

3 tips for vedlikehold av grill: Forleng levetiden

En god grill er en investering som er verdt å ta godt vare på. Her får du tips til hva du kan gjøre for å få enda bedre grillopplevelser- enda lenger. 

3 tips for vedlikehold av grill: Forleng levetiden

De aller fleste griller er flittigst brukt om sommeren, men gode grillopplevelser kan du ha hele året. Er du god på vedlikehold av grill, får du ikke bare de aller beste grillopplevelsene, men du kan også med enkle grep forlenge grillens levetid med flere år. Her får du 3 tips for vedlikehold av grill.

#1 Rengjøring av grill

Med en ren grill vil du ikke bare få en hyggeligere grillopplevelse, men også tryggere grilling og bedre smak på grillmaten.

Rengjøring av gassgrill

Før eller etter hvert bruk bør du brenne gassgrillen ren. Dette er en enkel rengjøringsrutine som gjør grillen klar på et blunk. Tenn grillen, sett den på maks varme og la den stå i 10 – 15 minutter med lokket igjen. Da vil fettet og matrestene forkulles og du kan gå over grillristen med en grillbørste

Innvendig rengjøring av gassgrill

Minst 4 ganger i året bør du gå litt grundigere til verks, avhengig av hvor ofte grillen er i bruk.

Sørg for at grillen er kald og start med å koble fra gassbeholderen. Dette er også en fin anledning til å sjekke at regulatorslangen fortsatt er hel og i god stand.
Børst grillristene fri for matrester med en grillbørste og spray med grillrens. La grillrensen virke i 30 sekunder, før du skrubber ristene med en skrubbeklut eller en grov svamp. Skyll ristene med vann og sett de til side til tørk.

Til rengjøring av grillrist

Spray grillrensen på innsiden av grillboksen og øvrig løst tilbehør som Flavorizer Bars (Weber) eller infrarød plate (Char-Broil) og la rensen virke i 30 sekunder. Ta tilbehøret ut av grillen og bruk en skrubbeklut til skrubbe vekk fett og smuss. Skyll tilbehøret og sett det til tørk, mens du går over grillboksen med en fuktet klut. Bruk skrubbekluten ved behov. Dryppform og bunnskål kan enten vaskes med samme skrubbeklut, eller vaskes i oppvaskmaskin. Vær forsiktig så du ikke spruter vann på brennerrørene. Rengjør brennerrørene på gassgrillen med en egen grillbørste, og børst rørene på tvers, mot utsiden. Da unngår du at smuss blir børstet ned i hullene.
Når grillen er helt tørr kan du sette den sammen igjen. Avslutt gjerne med å spraye grillristene med oljespray.

Utvendig rengjøring av gassgrill

Sørg for at grillen er kald, og bruk en rengjøringsspray egnet for emalje- og ståldeler. La sprayen virke før du tørker av med en fuktet mikrofiberklut. Husk å tørke i mønsterretningen for å unngå riper dersom grillens utside er av rustfritt stål. Rammer og paneler tørkes over med såpevann og klut. Luftinntaket til brennerrøret rengjøres med en børste med skånsom bust.

Grillrens til utvendig rengjøring

Dette er en rask prosess, og anbefales ca. 12 ganger i året. Da vil du til enhver tid ha en skinnende grill som er godt beskyttet og vil vare lenge.

Rengjøring av kullgrill

Skal du rengjøre kullgrillen innvending må du først sørge for at den er kald. Fjern kullrestene, men la noe aske ligge igjen. Aske er et svært effektivt rengjøringsmiddel og gjør nytten med litt vann og en klut. Når innsiden er vasket gjenstår kun å skylle med rent vann. Om du syns aske og vann blir en grisete affære kan også grillrens og skrubbekluten gjøre nytten her. Grillristen rengjøres som forklart over. 

Rengjøring av grillredskaper

Husk at det er like viktig å rengjøre grillklypa og annet grillredskap. Fjern fett og andre matrester som sitter godt med en skrubb og vask utstyret for hånd med zalo og oppvaskkost, eller i oppvaskmaskinen. 

#2 Bruk grilltrekk

Å bruke et grilltrekk er den enkleste, og rimeligste, formen for vedlikehold av grill. Skitt og smuss har lett for å brenne seg fast i emaljen, men et grilltrekk beskytter grillen din mot støv, pollen, vær og vind. Bare sørg for at grillen er kald og tørr når du legger over grilltrekket. Bruk gjerne en impregneringsspray til grilltrekket, så varer også dette lenger. 

#3 Bytte deler

Det er lett å glemme, men ofte kan reservedeler være løsningen som forlenger grillens levetid. Noen grilldeler kan, eller bør, med fordel fornyes fra tid til annen.

Weber jobber hele tiden for å sikre at kvaliteten av deres produkter er i toppklasse. Og det er ingen tvil om at Weber-produkter er kvalitetsprodukter. Det kan likevel skje at det trengs en reservedel. Vi sørger for at vi har alle reservedeler i garantiperioden til grillen din. Les mer om reservedeler her.

For å sikre trygg grilling bør gasslanger og pakninger sjekkes før hver sesong, og hver gang du bytter gassbeholder. Direkte sollys gjør gasslangen sprø slik at det oppstår sprekker og skader. Sjekk slangen ved å bøye den i i to og hold med én hånd. Dersom du ser sprekker bør slangen byttes. Internasjonalt godkjente slanger er oransje, med EBN eller SIS-merking og datostempling. Å bytte slange bør uansett gjøres ca. hvert tredje år. Det skader ikke å ta hensyn til «føre-vare» prinsippet når det gjelder sikkerhet og grilling.

Foruten regulator og gasslange er det også mulig å erstatte deler som for eksempel grillrister, Flavorizer Bars og brennere når behovet melder seg. Besøk Weber sin hjemmeside hvor du kan finne produktnavn på de reservedelene du er på jakt etter. Eller ta kontakt med din nærmeste Jernia-butikk så finner vi riktig del til din grill. Mer utfyllende informasjon om vedlikehold og garanti for din grill finner du her.

Grillrens til innvending og utvending rengjøring

Anbefalt utstyr