<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Raskere og sunnere med trykkoker

En trykkoker kan redusere koketiden med så mye som 70%, samtidig som smak, vitaminer og næringsstoffer bevares langt bedre!

Raskere og sunnere med trykkoker
TRYKKOKER: Bevarer vitaminer og næringsstoffer i grønnsakene.

Hvorfor bruke trykkoker?

Spar tid på koking av ris, poteter og kjøttgryter – og la deg inspirere av spennende retter fra Sør-Amerika og Asia, og andre lang med retter som tar veldig lang tid med vanlig koking. I disse landene har trykkoker fått en like naturlig plass på kjøkkenet som ostehøvelen har her hjemme.

Dagens trykkoker har fjærbelastede ventiler og er svært trygge i bruk.

Med en trykkoker kan du lage retter som for eksempel fårikål på bare 30-40 minutter! Så nå kan også du tilberede middagen på bare noen få minutter og du trenger ikke å bekymre deg for at maten ikke skal bli ferdig til ditt neste selskap. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor trykkokeren er så populær du kan jo tilberede maten mens gjestene koser seg med en drink og snacks i stuen. Ved bruk av trykkoker tar det nemlig under halvparten av tiden – jippi! Bruk heller tiden på å dekke et flott bord eller mingle med gjestene.

Den passer til alle varmekilder, inkludert induksjon.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med fårikål

Hvordan fungerer trykkokeren?

Ikke bare kan du tilberede maten mye fortere enn ved bruk av vanlig gryte – den intense varmen og dampen gjør slik at aromastoffene fra maten ikke fordufter ut av gryte og maten får dermed mye mer smak.

En trykkoker er en helt alminnelig gryte, men med et spesielt lokk. Dette lokket er omsluttet av en gummipakning og har minst to ventiler (som gjør at trykkokeren ikke eksploderer). Vannet i trykkokeren koker som vanlig ved 100°C, men siden lokket er helt tett gir dette et trykk på 1 bar. Ved dette trykket øker temperaturen til 120°C. Da går kokingen 70-80% fortere!

LES OGSÅ: Tette avløp? Her er løsningen som redder dagen

 

Relaterte produkter