1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Tefal Resource i 100% resirkulert aluminium
Kjøkken

Tefal Resource i 100% resirkulert aluminium

Er du en av de som ikke er helt sikker på hvor du kan kvitte deg med gamle stekepanner, kjeler og gryter? Da er du ikke alene. Tefal så en mulighet og utviklet Tefal Resource.

Tefal Resource i 100% resirkulert aluminium

Tefal og resirkulering

Gamle stekepanner, kjeler og gryter blir ofte stående i kjøkkenskapet eller kastet som vanlig søppel uten å bli resirkulert. For mange er det en utfordring fordi de ikke vet hvor eller hvordan dette skal resirkuleres og Tefal så en mulighet her.

I 2012 inngikk derfor Tefal en kommersiell samarbeid med returselskaper for å skape returkampanjer med sine partnere. Prosjektet ble en stor suksess, og forbrukerne fikk muligheten til å levere inn sine gamle kokekar i butikken i bytte mot et godt tilbud på nye produkter. Dette initiativet var også en fordel for Tefal, som kunne starte produksjonen av miljøvennlige produktserier laget av resirkulert aluminium.

Gjenvinning er også viktig for Jernia. Vi har derfor innført en fast innbytteordning på stekepanner og gryter. Leverer du din gamle stekepanne eller gryte hos oss får du 20% rabatt på ny. Les mer om innbytteordningen her.

I løpe av 2012 og 2016 har det allerede blitt resirkulert 870 000 kjøkkenartikler i Frankrike

I 2010 lanserte Tefal en idé om en mer miljøvennlig produksjon av stekepanner og kjeler, ved bruk av 100% resirkulert aluminium. Ren aluminium utvinnes fra bauxitt, en jordart med høy konsentrasjon av alumina. Foredlingsprosessen er svært energikrevende og forurensende. Ved bruk av resirkulert aluminium sparer man miljøet, da det er 20 ganger mindre energikrevende.

Tefal Resource er i 100% resirkulert aluminium, som reduserer forurensning fra produksjon med 90%, sammenlignet med produksjon av ny aluminium. I tillegg kan 80% av materialene gjenbrukes uendelig mange ganger.

Tefals produkter kan gjenvinnes

Tefal sine produkter kan gjenvinnes uendelig mange ganger. Omtrent 85% av hele produktet kan resirkuleres.

For eksempel en stekepannes «kropp», bolt, skruer og flammeskjold laget i aluminium og stål kan resirkuleres eller gjenvinnes i det uendelige. Håndtaket er derimot laget av bankitt, et plastmateriale som ikke kan resirkuleres – i alle fall ikke ennå. Denne type plast brukes fordi det stilles strenge krav til at håndtaket skal være varmesikkert, slik at man ikke brenner seg. I tillegg er det viktig at håndtaket er slitesterkt.

Med Resource-serien forener Tefal sin kompetanse innen matlaging med miljøansvar.