- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Potetpuré med ost
Ingredienser
- 0,5 kg mandelpotet
- 2 dl Tine Kremfløte
- 2 ss Tine meierismør
- 2 ss revet parmesan eller Jarlsberg
- Salt og pepper etter egen smak
- Karse
Fremgangsmåte
- Skrell og kok mandelpotetene i usaltet vann til de blir møre.
- Hell av vannet og ha kjelen tilbake på platen for å dampe vekk overflødig vann.
- Press en og en potet gjennom en sil for å få en fin og myk potetkrem. Eller bruk en potetstapper.
- Unngå å røre eller stampe for mye. Da vil stivelsen aktiveres, og du sitter igjen med en seig masse.
- Kok opp fløten og melken i gryten og vend inn potetkremen.
- Vend til slutt inn smøret.
- Smak til med salt og pepper.
- Bruk et rivjern og topp med parmesan og hakk opp litt karse.
TIPS: Unngå å røre eller stampe potetene for mye. Da vil stivelsen aktiveres, og du sitter igjen med en seig masse.
PRØV OGSÅ: Entrecôte på grillen