Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Blåskjell på grillen

Ingenting er enklere enn å smelle sammen en skikkelig god blåskjellmiddag! Vinneren av Bocuse d’Or Europa, Christian André Pettersen viser deg hvordan du lager den ultimate sommerretten; blåskjell på grill!

Blåskjell på grillen
Blåskjell på grill

Grillede blåskjell

Har du noen gang tenkt at blåskjell på grillen kan være digg?  I så fall var det en god tanke og Christian André kan varmt anbefale det.

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 glass hvitvin
  • 2 grovhakkede sjalottløk løk
  • 2 grovhakkede sitrongress
  • 3 fedd hvitløk
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 grovhakket grønn chili

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp sjalottløk, hvitløk, sitrongress og chili og legg det i pannen sammen med blåskjellene.
  2. Skvis over en halv sitron.
  3. Hell over et glass hvitvin.
  4. Bland sammen alle ingrediensene og sett på lokket.
  5. Sett gryten på grillen med full varme.
  6. Når blåskjellene har åpnet seg, tar du av gryten.
Kutter opp grønsaker

Gjør som Christian André og flytt kjøkkenet ut i sommer

Sautépanne i platejern, buttet, 24cm diameter fra franske Mauviel.

Bruk gjerne en sautépanne som tåler høy varme direkte på grillen, som denne pannen fra franske Mauviel.

Server gjerne med pommes frites og ailoi. Se hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget aioli. 

TIPS: Husk at de blåskjellene som ikke åpner seg av seg selv når du koker de, de må du kaste.