- Hjem
- Inspirasjon
- Grill
- Blåskjell på grillen
Grillede blåskjell
Har du noen gang tenkt at blåskjell på grillen kan være digg? I så fall var det en god tanke og kan varmt anbefales.
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 1 glass hvitvin
- 2 grovhakkede sjalottløk løk
- 2 grovhakkede sitrongress
- 3 fedd hvitløk
- Saften fra en halv sitron
- 1 grovhakket grønn chili
Fremgangsmåte
- Kutt opp sjalottløk, hvitløk, sitrongress og chili og legg det i pannen sammen med blåskjellene.
- Skvis over en halv sitron.
- Hell over et glass hvitvin.
- Bland sammen alle ingrediensene og sett på lokket.
- Sett gryten på grillen med full varme.
- Når blåskjellene har åpnet seg, tar du av gryten.
Server gjerne med pommes frites og ailoi. Se hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget aioli.
TIPS: Husk at de blåskjellene som ikke åpner seg av seg selv når du koker de, de må du kaste.