<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Våre 5 tips til å lykkes med grillingen

Ingenting slår smaken av skikkelig grillmat, og når du først skal imponere er det smart med noen enkle tips for å lykkes skikkelig. Her får du 5 gode råd til hvordan du velger riktig grill, nyttig grillutstyr og hvordan få best mulig grillresultat.

Våre 5 tips til å lykkes med grillingen

#1 – Riktig grill: Har du grillen for ditt behov?

En god grill er en investering du har glede av lenge. Det finnes mange alternativer å velge i. Heldigvis finnes det noen gode spørsmål du bør stille deg selv før du velger.

Er du for eksempel opptatt av den autentiske grillsmaken som kullgrillen gir, eller er det viktigere for deg at grillen raskt blir varm slik at den kan brukes oftere?

Dette gir en god pekepinn på hvor du bør starte. For å gjøre det enda enklere for deg har vi listet opp noen viktige ting du bør ta stilling til.

Vi har fått vår grillrådgiver Hans Petter, butikkleder ved Jernia Storo, til å anbefale oss sine favoritter.

Vil du ha kullgrill, gassgrill eller elektrisk grill?

Vår anbefalte kullgrill:

Vår anbefalte gassgrill:

Vår anbefalte elektriske grill:

Les vår komplette grillguide her

#2 – Nyttig grillutstyr som gjør grillingen enda enklere

Klar for å briljere med dine grillkunster? Når riktig grill er på plass, finnes det grillutstyr som gjør det enklere og morsommere både før og etter grillfesten.

I tillegg til det tradisjonelle grillutstyr som grillsett eller grillbørste, finnes det utstyr som tar grillingen til et nytt nivå. Har du opplevd en knasende sprø bunn fra pizzasten? Eller testet å lage focaccia på grillen med en ildfast form fra Pillivuyt?

Med ildfast form fra Pillivuyt kan du lage focaccia på grillen

Med ildfast form fra Pillivuyt kan du lage focaccia på grillen

Muligheten er mange, men her har vi samlet en oversikt over det viktigste grillutstyret du bør ha.

#3 – Grillteknikken som gir deg best resultat

Når grill og utstyr er i boks, er det på tide å snakke litt om ulike teknikker du kan bruke.

Vårt beste tips for å få kontroll på grillingen er å lære seg forskjellen mellom indirekte og direkte varme med ulike soner på grillen. Har du kullgrill kan det være lurt å gjøre seg kjent med hvordan man tenne kullgrill slik at du får mer kontroll på kullet.

Nysgjerrig på hvordan man får den gode røkte smaken, eller hvordan man kan langtidssteke på grillen?

Her er de mest populære teknikkene: 

#4 Før og etter grillingen: Gode forberedelser gir den beste grillopplevelsen

Før grillingen

Gode forberedelser er essensielt for en god grillopplevelse. Spesielt om du venter gjester. Er du godt forberedt slipper du sannsynligvis å løpe som en strikkball mellom kjøkkenet og grillen, og du kan tilbringe mer tid sammen med gjestene. Sjekk oppskriften for marinader som må forberedes eller om det er andre elementer som kan ordnes i forkant. Ofte kan tilbehør gjøres klart. Sauser kan lages, grønnsaker kan kuttes og hakkes slik at når grillingen står for tur- er det kun dette du trenger å fokusere på- og gjestene da.

Selv om det er deilig å flytte kjøkkenet ut, er det noen ting det er lettere å lage inne. Salater og annet tilbehør kan fort bli ødelagt av å stå ute for lenge. Pass på at dette dekkes til og oppbevares kjølig til det er tid for servering.

Etter grillingen

Grillen brukes flittig gjennom sommeren, og med noen enkle grep kan du gjøre grilling til en enda enklere affære gang etter gang. Før du tar kvelden er det lurt å sjekke hvor mye gass du har igjen på beholderen slik at du slipper overraskelser når grillmuligheten skulle by seg neste gang. Mange av våre butikker selger gass. Sjekk med din nærmeste Jernia-butikk for å høre om vi selger gass til grill og eventuelt kan ta imot gamle gassbeholdere.

Når grillen er avkjølt anbefaler vi at du legger på et grilltrekk for å ta vare på grillen din. Du tar også best vare på grillen dersom du lar grillbørsten ligge til neste gang du skal grille da fett og olje er med på å bevare grillristen. Les mer om hvordan du best rengjør kull-, gass og elektrisk grill.

#5 –Digitalt utstyr til grillingen

Med iGrill-appen kan du gjennom Bluetooth få varsler direkte på telefonen når maten er klar, eller når grillen har blitt varm. Her er det både forhåndsinnstillinger og mulighet for å lage sine egne.