En stavmikser kan brukes til utrolig mange oppgaver på kjøkkenet. Her lærer du å lage aioli på bare noen sekunder, en superenkel ”jukse-bearnaise” og en kjempegod ”nice-cream” av frosne bananer.
En stavmikser kan brukes til utrolig mange oppgaver på kjøkkenet. Her lærer du å lage aioli på bare noen sekunder, en superenkel ”jukse-bearnaise” og en kjempegod ”nice-cream” av frosne bananer.
Aioli
Ingredienser
½ fedd hvitløk
1 egg
Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
1 ts dijonsennep
2 dl nøytral olje (solsikkeolje)
Fremgangsmåte
Tilsett ingrediensene oppi miksebegeret (Oljen til slutt)
Vent til oljen har lagt seg øverst
Sett stavmikseren oppi miksebegeret, vent et par sekunder, start stavmikseren og dra den sakte oppover
Smak til med salt
Jukse-bernaise
Ingredienser
½ fedd hvitløk
1 egg
Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
1 ts dijonsennep
2 dl nøytral olje (solsikkeolje)
Masse estragon
Litt kjørvel
Fremgangsmåte
Følg fremgangsmåten for aioli (Se over)
Kutt forsiktig opp og tilsett estragon og kjørvel oppi aiolien.
Bruk stavmikseren for å blande sammen
Nice-cream
Ingredienser
2 fryste bananer (i biter)
Litt sukker
Kakaopulver
Litt melk
1 ts kanel
Fremgangsmåte
Tilsett fryste bananbiter i miksebegeret
Tilsett litt sukker, kakaopulver, litt melk og 1 ts kanel. Smak til med ingrediensene.