Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Stavmikseren – kjøkkenets tryllestav

En stavmikser kan brukes til utrolig mange oppgaver på kjøkkenet. Her lærer du å lage aioli på bare noen sekunder, en superenkel ”jukse-bearnaise” og en kjempegod ”nice-cream” av frosne bananer.

Stavmikseren – kjøkkenets tryllestav
En stavmikser kan brukes til utrolig mange oppgaver på kjøkkenet. Her lærer du å lage aioli på bare noen sekunder, en superenkel ”jukse-bearnaise” og en kjempegod ”nice-cream” av frosne bananer.

Aioli

Ingredienser

  • ½ fedd hvitløk
  • 1 egg
  • Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje (solsikkeolje)

Fremgangsmåte

  1. Tilsett ingrediensene oppi miksebegeret (Oljen til slutt)
  2. Vent til oljen har lagt seg øverst
  3. Sett stavmikseren oppi miksebegeret, vent et par sekunder, start stavmikseren og dra den sakte oppover
  4. Smak til med salt

Jukse-bernaise

Ingredienser

  • ½ fedd hvitløk
  • 1 egg
  • Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 dl nøytral olje (solsikkeolje)
  • Masse estragon
  • Litt kjørvel

Fremgangsmåte

  1. Følg fremgangsmåten for aioli (Se over)
  2. Kutt forsiktig opp og tilsett estragon og kjørvel oppi aiolien.
  3. Bruk stavmikseren for å blande sammen

Nice-cream

Ingredienser

  • 2 fryste bananer (i biter)
  • Litt sukker
  • Kakaopulver
  • Litt melk
  • 1 ts kanel

Fremgangsmåte

  1. Tilsett fryste bananbiter i miksebegeret
  2. Tilsett litt sukker, kakaopulver, litt melk og 1 ts kanel. Smak til med ingrediensene.
  3. Bruk stavmikseren for å blande sammen