<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Kjøpe grill? Dette bør du tenke på

Når du skal kjøpe ny grill, og ønsker å gjøre en god investering bør du ført og fremst kartlegge ditt eget behov. Vi hjelper deg gjennom prosessen, og gir deg noen punkter du bør tenke igjennom slik at du velger riktig grill for deg. 

Kjøpe grill? Dette bør du tenke på
Kjøpe grill er ikke alltid så lett, men vet du hva du bør se etter kan valget bli lettere

Å vite hva man har tenkt å lage på grillen, er ofte et veldig godt utgangspunkt å starte med når du skal kjøpe ny grill. De fleste griller kan i praksis brukes både til grilling og røking.

Til kullgrillen tilsetter du røken på rist, i beholder eller direkte på brikettene. I gassgrillen kan du også legge røken direkte på grillristen, i innebygd eller separat beholder.

Du har sannsynligvis hørt begrepene direkte og indirekte grilling. Dersom du ønsker å bruke grillen til langtidssteking er det derfor viktig at du velger en grill som fungerer godt for indirekte grilling. 

Kullgrill eller gassgrill?

Hvis du ikke har bestemt deg om du vil ha gassgrill eller kullgrill, er det neste spørsmålet du må stille deg hva som vil få deg til å grille oftest.

En gassgrill er en ganske ukomplisert affære. Den er lett å tenne og blir raskt varm. Samtidig er det lettere å justere temperatur, noe som også fører til en mer jevn temperatur. Kullgrillen tar litt lenger tid å tenne og få grillklar.

Likevel er det mange som sverger til kullgrill da kullgrillen gir deg en annen type grillopplevelse - og den helt fantastiske, autentiske grillsmaken hver eneste gang.

Mens gassgrillen er avhengig av at mekanikk og ofte elektronikk fungerer, er kullgrillen en traver som alltid stiller til start bare den får riktig brensel.

4 fordeler med elektrisk grill

Flere og flere går til innkjøp av elektrisk grill. Det er flere grunner til elektrisk grill at økt i popularitet de siste årene. I mange blokker og borettslag er det rett og slett ikke lov til å ha gassgrill eller kullgrill på balkongen av sikkerhetsmessige årsaker. I tillegg til brannsikkerhet kan også gass- og kullrøyk oppleves som sjenerende for mange når en bor tett. Mange betegner elektrisk grill som en utvendig stekeovn – det er jo i praksis akkurat det det er.

 1. Elektriske griller ikke belaster miljøet med verken gass eller røyk, og er derfor et mer miljøvennlig alternativ.
 2. De elektriske grillene som nå finnes på markedet er så effektive at du vil oppnå akkurat like godt grillresultat som på en gassgrill og kullgrill.
  Du får samme smak på grillmaten som ved bruk av gassgrill.
 3. Med en elektrisk grill har du hele veien stålkontroll på temperaturen.
 4. Du stiller inn grillen på en gitt temperatur som holdes jevnt gjennom hele grillprosessen. Dette gjør den perfekt til indirekte grilling.

Stor eller liten grill?

Når du har bestemt deg for enten gassgrill eller kullgrill, må du finne ut hvor stor grill du skal ha. Hva har du plass til, og hva skal du stort sett bruke grillen til?

Det kan være lett å se mat over en hel grillflate og tenke økonomi i oppbevaring av grillen. Samtidig er det også viktig å tenke på at det kan være anledninger hvor du skal dele denne flaten i 2, med en direkte sone og en indirekte sone. I slike tilfeller bør grillen ofte derfor være større enn du tror.

Dersom du ønsker å grille en hel kylling på indirekte varme er 57cm et minimum. Med grillflate på 57cm har du uten problemer plass til mat for 4-5 voksne.

Hvor mange brennere bør jeg ha?

For gassgriller bør man se på antall brennere. En kan si at funksjonaliteten øker med antall brennere. En gassgrill med 3 brennere nærmer seg som oftest kullgrillens 57cm i flate. Skal du grille pølser eller hamburgere til deg og en person kan 2 brennere fungere fint, men skal du lage mat til flere vil det være en fordel med flere brennere og større grillflate. 

SJEKK OGSÅ: Grillet blomkålpizza – Jernia pizzaen

3 griller for deg som har lite plass:

 1. Elektrisk grill fra Weber: Pulse 1000
 2. Gassgrill fra Char-Broil: 2200B
 3. Gassgrill fra Morsø: Forno Medio

3 griller til deg som har medium med plass:

 1. Gassgrill fra Weber: Spirit II E-310
 2. Gassgrill fra Weber: Q3000
 3. Gassgrill fra Char-Broil: 3400B SORT 

3 griller til deg som har stor plass:

 1. Gassgrill fra Char-Broil: Professional series 4400S
 2. Gassgrill fra Weber: Genesis II E-610
 3. 2 gassgriller i en grill fra Char-Broil: Professional 4600S

Er det regler for grilltype i ditt borettslag?

De aller fleste borettslag tillater gassgrill og elektrisk grill, men ikke kull. Her er det plassen og ditt behov som avgjør hvilken grill du bør velge.

Grilling i parken?

Hvis du primært skal bruke grillen i parken, eller ønsker gode mobile grillopplevelser finnes det gode piknikgriller som er stødige og med gode konstruksjoner for både gass og kull. Fordelen med gassgrillen er at den blir raskere kald, gir mindre avfall og er enklere å bære med hjem. Å legge igjen kull i parken er ikke kult.

Disse to grillene passer perfekt for grilling i parken:

Kullgrill fra Weber: Piknikgrill GoAnywhere ®
Turgrill emd gass fra Char-Broil: 2GO X200

Piknikgrill

Char-Broil Grill2Go: Perfekt for båt og tur

Store hjul hvis grillen skal flyttes på

Dersom grillen må flyttes på ofte kan hjulene bli en viktig faktor for deg. Selv om mange griller har hjul er det ikke sikkert de egner seg til mye flytting før de blir slarkete. Sjekk derfor at den er stødig i konstruksjonen, har gode håndtak og at ikke leddene gir for mye etter når du skubber litt i den. Og hvis den skulle bli litt slarkete, kan den strammes? Alle griller må nemlig strammes opp fra tid til annen. Stødighet i konstruksjon er ofte noe som reflekteres i prisen.

Grill med lokk 

Ønsker du å lage god, variert grillmat, bør grillen ha lokk. Pølser, hamburgere uten ost og entrecote kan fint grilles uten lokk, men ønsker du et bredere repertoar anbefales lokk. Det finnes mange store griller som ikke har lokk, som tønnegriller, men de blir som spesialgriller å regne og  holdes utenfor denne guiden. 

Tilbehør og tilleggsutstyr til grillen

Enkelte griller kommer med mye tilgjengelig ekstrautstyr. Her kan det finnes godbiter som man til slutt knapt klarer seg uten. Rotisserie  er et roterende spyd, og en klassiker i grillsammenheng. Dette er et godt verktøy for større kjøttstykker. Kjøttet blir ekstra saftig fordi det hele tiden roterer, og kjøttsaftene vil holde seg på kjøttet i stedet for å dryppe ned.
Enkelte gassgriller kommer også med sidebluss på de utvidede bordene som er festet til grillen. På disse kan man for eksempel koke poteter eller tilberede saus. 

Veldig ofte handler spørsmålet om grill mest om hva vil få deg til å grille mest. Grilling skal være en god opplevelse, ikke bare for deg – men også for de rundt deg. 

LES OGSÅ: 10 essensielle grillutstyr du bør ha

Kullgrill

Gassgrill

Elektrisk grill

Turgrill

Ta vare på grillen med grilltrekk

Husk grillutstyret