<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Soppsesongen er i gang- les dette før du går på sopptur

Høsten er endelig å kjenne i lufta og norske skoger bugner av spiselige delikatesser. Soppen er spesielt populær da den både setter smak på høstmaten vi elsker å lage, men også fordi vi kan plukke og sanke den helt selv! Her er våre beste tips og anbefalinger for at soppsankingen skal bli hyggelig, effektiv og ikke minst – trygg!

Soppsesongen er i gang- les dette før du går på sopptur
Frisk luft og en tur i skogen er godt for kropp og sjel. Kombiner det med en sopptur med hele familien.

Sopp i frisk luft

Soppsesongen starter allerede i august og varer frem til oktober, men det er i september du virkelig kan sanke inn godsaker i massevis. Å jakte etter sopp sammen med familie og venner er en hyggelig aktivitet som kan gi ordentlig gevinst om dere er nøye med plukkingen. Litt friluft i skog og mark er også deilig for kropp og sjel.

 

Hva kan en sanke sopp i?

Det er ikke mye utstyr du trenger for en suksessfull sopptur, men det er noen ting som vil komme til god nytte.

Sopp inneholder mye fukt. Den trenger oksygen for å opprettholde sin fine konsistens og for å holde seg hel og fin til du kommer hjem. Unngå derfor å sanke sopp i en plastpose. Det du derimot fint kan oppbevare soppen i er denne stilsikre og lekre filtbagen fra Øyo. Soppnettet er laget i ullfilt som puster, tåler vann og fukt. En praktisk hank gjør at du kan bære den over skulderen. Den er også utstyrt med en ring som du kan henge soppkniven din i.  Bunnen er kvadratisk slik at den står støtt på egenhånd. Den har en praktisk lås slik at fangsten ligger trygt. Nettet i ullfilt har mange bruksområder, og passer like fint som handlenett eller piknikkurv som til sopptur.

For at soppen skal holde seg frisk kan du bruke en funksjonell filtbag fra Øyo. Bunnen er kvadratisk slik at den står støtt på egenhånd.

For at soppen skal holde seg frisk kan du bruke en funksjonell filtbag fra Øyo. Bunnen er kvadratisk slik at den står støtt på egenhånd.

En sammenleggbar soppkniv er et praktisk og trygt verktøy når du er på sopptur. I tillegg til et skarpt blad, er kniven utstyrt med en pinsett og en kost til rengjøring av soppen. Soppkniven har også en smart klips slik at du kan henge kniven i beltet eller i ringen til filtbaggen fra Øyo.

Praktisk soppkniv fra Øyo er en perfekt følgesvenn på soppturen.

Praktisk soppkniv fra Øyo er en perfekt følgesvenn på soppturen.

En annen som er like glad i sopp som oss mennesker er marken, så du bør alltid skjære en åpning i soppen for å se om den ikke er blitt markspist.

 

Ha respekt for soppen!

Det er en del forholdsregler man må ta da på sopptur. Sopp kan være svært giftige og selv de mest erfarne sopp-plukkere kan ta feil. Norske skoger er fulle av deilig sopp og det er omtrent 50-75 spise matsopper å finne rundt omkring. Disse spiselige soppene har dessverre en del onde tvillinger som er veldig like den spiselige soppen, men som er giftig. Husk å ta med en oppdatert soppbok. Er du i tvil: La soppen stå!

 

Selv om du ikke spiser den giftige soppen, kan giften smitte over på den spiselige soppen du har plukket og alt du har sanket kan gå til spille. Husk også å aldri smake på rå sopp, uansett om du er sikker på at den er ok eller ikke.

 

Lykke til med sankingen og god høst!

 

LES OGSÅ: Perfekte gaver til den som elsker friluftslivet

Relaterte produkter