<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Derfor lønner det seg å bruke støpejernsgryte og panne

Det er støpejernets spesielle egenskaper som gjør at du ved tilbereding av enkelte matretter heller bør gå for en støpejernsgryte, enn den klassiske stålgryten.

Derfor lønner det seg å bruke støpejernsgryte og panne

Du har sannsynligvis et stort utvalg av stålgryter hjemme, men kanskje ikke så mange i støpejern? For enhver matelsker og hobbykokk er en flott støpejernsgryte og støpejernspanne det perfekte tilskuddet til gryteskapet på kjøkkenet. For ikke å nevne den perfekte gaven til alle som liker å leke seg på kjøkkenet.

 

Perfekt til steking med høy temperatur

 

Den viktigste egenskapen til støpejern, som gjør at den skiller seg fra andre produkter, er at støpejern har et mye lavere smeltepunkt enn for eksempel stål. Dette gjør at varmen fordeles bedre og jevnere. Støpejern tåler også ekstra høy varme. En god støpejernsgryte og støpejernspanne egner seg dermed perfekt til tilbereding av matretter som krever ekstra høye temperaturer.

Brasserie støpejernspanne egner seg godt til steking av matvarer som krever høyere temperatur. Støpejernet tåler høy varme og fordeler varmen optimalt.

Brasserie støpejernspanne egner seg godt til steking av matvarer som krever høyere temperatur. Støpejernet tåler høy varme og fordeler varmen optimalt.

Med Fiskars Brasserie støpejernsgryte og Fiskars Brasserie stekepanne i støpejern kan du være sikker på at matlagingen går som den skal, selv ved bruk av ekstrem varme. I tillegg har Brasserie-serien et stilig design som gjør seg like godt til servering på bordet, som på koketoppen. Brasserie kan brukes på alle typer koketopper, inkludert på induksjon.

 

I og med at støpejernspannen fra Fiskars tåler høyere temperaturer, er støpejernspannen spesielt godt egnet til steking av biff og bruning av kjøtt generelt. Støpejernspannen tåler også ovnsbruk opptil 240 grader. Dersom du ønsker å sette støpejernspannen inn i ovnen, må håndtaket fjernes først.
Bunnen på stekepannen er belagt med porselensemalje. Resten av stekepannen har et tynt lagt med emalje som gjør den enklere å rengjøre, i tillegg til å beskytte mot rust. Støpejernet rengjøres ved grundig håndvask med varmt vann og børste. Eventuelt fastbrent mat kan enkelt kokes ut på koketoppen før du går løs med oppvaskbørsten. Sett gjerne støpejernet inn med matolje før du setter den tilbake i kjøkkenskapet. Da vil den vare enda lenger.

 

Støpejernsgryte med utallige bruksområder

 

Den flotte gryten i støpejern fra Fiskars kan brukes til det meste. For eksempel når du skal brune eller steke kjøtt før du tilsetter resten av ingrediensene du trenger til gode gryteretter eller supper. Gryten kan til og med brukes til å steke brød i ovnen med. I likhet med stekepannen fra Fiskars fordeler også støpejernsgryten varmen optimalt utover.

One-pot-cooking: En støpejernsgryte er perfekt når du skal brune kjøtt før du tilsetter resten av ingrediensene til gryteretter eller supper. Egner seg også godt til grytebrød.

One-pot-cooking: En støpejernsgryte er perfekt når du skal brune kjøtt før du tilsetter resten av ingrediensene til gryteretter eller supper.

Bunnen på gryten er belagt med porselensemalje, mens resten av gryter har en tynn emalje som bidrar til enklere rengjøring og beskytter mot rust. Selv om støpejernsgryten ikke kan vaskes i oppvaskmaskin er den enkel å rengjøre ved håndvask. Høye temperaturer er generelt spesialfeltet til støpejernsgryten fra Fiskars, som også tåler stekeovn på opptil 240 grader.

 

Egenskapene til Fiskars støpejernsgryte og panne gjør også disse til perfekte julegaver enten til foreldre, svigerforeldre, kjæreste eller andre matinteresserte familievenner som fortjener et nytt kjøkkenprodukt av god kvalitet, som varer år etter år.

 

Velg riktig stekepanne ut fra ditt matlagingsbehov. Her finner du mer informasjon om hva som er viktig å tenke på når du skal kjøpe ny stekepanne. 

 

Favoritter fra Brasserie Fiskars