1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Hvordan du kan spare strøm med enkle grep
Hus og hage

Hvordan du kan spare strøm med enkle grep

Høye strømpriser har satt strømsparing på agendaen hos de fleste av oss. Her får du enkle strømsparetips slik at du kan spare strøm så det monner i hverdagen.

Hvordan du kan spare strøm med enkle grep

Å spare strøm trenger ikke gå på bekostning av komforten. Her får du enkle tips på hvordan du kan spare strøm i huset.

1) Tette dører og vinduer

Trekker det kaldt fra vindu eller ytterdør? Å skifte gamle vinduer eller sette inn ny dør kan fort bli kostbart. En effektiv og rimelig løsning for å holde kulden ute og varmen inne er å sette på nye tetningslister. Da unngår du at kald luft trekker inn og at varm luft trekker ut.

Finn tetningslistene som passer

2) Spar strøm med smarte varmeovner

Det er like unødvendig å betale i dyre dommer for behagelig innetemperatur når ingen er hjemme, som det er å fyre for kråka.

Nå vil det raskt lønne seg å bytte ut den gamle varmeovnen med en ny og smartere ovn. Med WiFi integrert i varmeovnen trenger du kun mobil og WiFi tilkobling for å ta 100% kontroll over innetemperaturen – til enhver tid.

STRØMSPARING: I Mill-appen kan du sette opp et automatisk ukesprogram, tilpasset dine rutiner.

Juster temperatur etter din egen klokke. Spar strøm på oppvarming når ingen er hjemme, eller alle ligger varmt under dyna. Og sørg samtidig for behagelig innetemperatur når du står opp og når du kommer hjem.

Les mer om smart varmeovn her.

Et annet tips er å ha en flyttbar varmeovn som du enkelt kan flytte fra rom til rom etter behov. Da får du det varmt og godt akkurat der du er. Flytt ovnen fra spiseplassen når middagstid er over, og over til tv-kroken når favorittserien skal snurre.

Her får du 5 gode grunner til å velge en flyttbar varmeovn.

Se alle Wifi varmeovner

3) Spar strøm med riktig lys

Har du ennå ikke skiftet belysning til ledlys er det være lurt å gjøre det nå. Ikke bare bruker led-pærer 80% mindre strøm enn andre lyspærer, men de varer også mye lenger. Dobbel sparing der altså!

Les mer om led-pærer og belysningstips her.

Og tar du enda et skritt lenger inn i belysningsverden – det er aldri for sent å slenge seg på smart-lys-bølgen. Med smart belysning kan du du automatisere lyspærene slik at de ikke lyser mer enn nødvendig og justere lyset til din egen døgnrytme.

Smart belysning: Du kan enkelt velge hvor lys eller dunkel du ønsker belysningen, og styre det via mobil eller fjernkontroll. Sett også faste lysinnstillinger etter egen døgnrytme. Foto: Ledvance

Tidsinnstill når du ønsker at lyset skal gå på og når det skal skrus av, eller skifte fra én lyssetting til en annen. Med smarte lys kan du til og med dimme lyspærene som er koblet til bryter uten dimmer.

Les mer om smart belysning her.

4) Står utelysene dine på hele døgnet?

Da har vi i tilfellet en enkel fiks! En lyspære med dagslyssensor sikrer at lyset kun står på når det er mørkt. Det slår seg automatisk av når det blir lyst, og på igjen når det begynner å bli mørkt uten at du trenger å løfte en finger. Osram Led sensorlys finnes i flere varianter avhengig av hvor sterkt lys du ønsker. Godt, varmt lys ute, lang levetid og lavt strømforbruk. Ja takk.

Litt lys

Mer lys

Mye lys

5) En komfortabel dusjopplevelse med god samvittighet

Å ha nedtellingsklokke, eller skru av vannet i dusjen mens du såper deg inn, er riktignok vannbesparende. Men for de aller fleste av oss vil det ikke være den mest komfortable dusjopplevelsen. Visste du at du kan spare opptil 30% vann bare ved hjelp av riktig dusjhode? Esbada dusjhode er en sparedusj som blander vann og luft slik at du sparer vann og samtidig føler velvære. Så neste gang du vurderer å skru av vannkrana når du putter sjampo i håret, kan du heller vurdere et nytt dusjhode.

Spar vann mens du dusjer

Kundeomtale:

Veldig jevn og fin vannstrøm, og det merkes ikke at det er sparedusj mtp vannmengden. Anbefales.

6) Du kan spare strøm, minutt for minutt, med tørkestativ

Har du hørt at «tid er penger»? Å tørke klær i tørketrommel er riktignok tidseffektivt, men i dette tilfellet koster den korte tiden deg dyrt. Tørketrommelen er relativt strømkrevende, og heller ikke et apparat du burde kjøre om natten når strømprisene faller. Ta heller tiden til hjelp og tørk klærne på en rimelig og trygg måte på et tørkestativ. Skånsomt er det også – både for klærne og miljøet.

Se alle tørkestativ

7) Det skal smake mer enn det koster

Det er mange måter du kan lage deilige måltider på en mer energieffektiv måte, og dermed spare strøm. Det gjelder bare å ha de rette hjelpemidlene. Eller kjøkkenutstyret om du vil.

Trykkokeren er en gammel klassiker det er verdt å tørke støv av. En trykkoker reduserer koketiden med opptil 70% og du sparer både strøm og tid når du lager mat. Og ikke bare blir maten raskere ferdig, men mer av næringsstoffene bevares også.

Spar strøm og tid: Lag deilig og smakfull mat på null-komma-svisj i trykkokeren.

TRYKKOKER 6L MED KURV

FUNKTION

TRYKKOKER 6L MED KURV

    Energieffektiv - reduserer koketiden med 70%

    Laget i rustfritt 18/10 stål

    Til alle koketopper, inkludert induksjon

1 199,-

Kundeomtale:

Fantastisk måte å tilberede mat. 🤩 Anbefales.

Les mer om fordelene ved trykkoker her.

Airfryer blir stadig mer populært. Og aldeles ikke uten grunn. Én av grunnene er at du kan lage mat raskt og effektivt uten tilsatt olje. Men en airfryer kan brukes til mye mer enn å lage pommes frites uten fett. Du kan nesten bruke den til alt du kan bruke en stekeovn til. Den er bare mer kompakt og tilbereder maten raskere. Voilà – like god mat uten like mye strøm.

Kjøp airfryer

One-pot-meals er også en favoritt. Ved å putte alle ingredienser i én og samme gryte er det mye å spare. Du sparer strøm når du kun bruker én kokeplate. Og du sparer oppvask! Det er nesten minst like viktig for mange av oss. Bonusen når du sparer oppvask er naturlig nok at du sparer varmtvann og strøm.

Le Creuset er en klassiker på kjøkkenet. Ikke bare er den flott å se på, men den lekre jerngryta er også energieffektiv å lage mat i. Foto: Le Creuset

Le Creuset jerngryter er perfekte til oppdraget. Støpejernet i seg selv er energieffektivt ved at det leder varme godt og holder varmen lenge etter at kokeplaten er skrudd av. Ja takk til one-pot meals – hver eneste dag i uken.

Se gryter fra Le Creuset