Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.

Pizza på grillen

Har du lenge hatt lyst til å lage pizzadeig med surdeig, slik flere av verdens beste pizzakokker har gjort i lang tid? Da kommer dette til å revolusjonere din hjemmelagede pizza på grillen!

Pizza på grillen
Få følelsen av å spise pizza på restaurant ved å steke pizza på grillen hjemme! Foto: Espen Solli

Nå som det er mulig å kjøpe en ferdig surdeig, er det ikke lenger noen god grunn til ikke å tilsette surdeig i pizzadeigen. Det resulterer nemlig i en luftig og crispy pizzabunn som smaker skikkelig snadder!

Om du i tillegg steker pizzaen på grillen slik vi har gjort de siste årene, kommer du til å bli like lykkelig som oss over hvor god denne pizzaen faktisk blir. Ved å legge pizzaen på en pizzastein og steke den på en grill med lokk, får du nemlig samme effekt som om den kommer rett ut av vedfyrt pizzaovn på restaurant.

Ingredienser

Pizzadeig til 8 pizzabunner:

  • 6 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 1 pose Idun surdeigsstarter
  • 1 ss hvitt sukker
  • 0,5 ss salt
  • 1 kg pizzamel

Forslag til fyll:

  • tomatsaus
  • mozzarella
  • cheddar
  • pepperonipølse
  • fersk basilikum til å drysse over den ferdige pizzaen
Surdeigspizza

Med ferdig surdeig på pose kan du enkelt lage pizzabunn med surdeig uten å vente i flere dager på at den skal bli klar. Foto: Espen Solli

Slik gjør du

  1. Bland vann, olje, tørrgjær, surdeig og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i cirka 3 minutter til det er godt blandet.
  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i cirka 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
  3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 8.
  4. Elt deigen mellom hendene, lag fine små boller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes. La gjerne deigen stå over natten i kjøleskapet før du baker den ut til tynne pizzabunner.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn
  6. Topp pizzaen med ønsket topping.
  7. Gjør grillen klar til høy, direkte varme.
  8. Legg pizzasteinen midt på grillristen, la den bli godt varm – det tar omtrent 10 minutter.
  9. Legg pizzaen på pizzasteinen. Hvis du bruker en gassgrill slukker du brenneren som er direkte under steinen, slik at du kommer til å grille ved indirekte varme.
  10. Bak pizzaen under lokk til bunnen slipper platen. Følg med med når pizzaen steker, det tar mellom 5-10 minutter å steke pizza på grillen avhengig av hvor varm grillen er.

 

Pizzaspde

Bruk en pizzaspade for å enkelt løfte pizzaen på og av grillen. Foto: Espen Solli

SE OGSÅ: Grillutstyr du bør ha, Grillet blomkålpizza og  Oppskrift på pizzabunn

Saken er publisert på Plusstid.no