Pizza på grillen
Har du lenge hatt lyst til å lage pizzadeig med surdeig, slik flere av verdens beste pizzakokker har gjort i lang tid? Da kommer dette til å revolusjonere din hjemmelagede pizza på grillen!

Nå som det er mulig å kjøpe en ferdig surdeig, er det ikke lenger noen god grunn til ikke å tilsette surdeig i pizzadeigen. Det resulterer nemlig i en luftig og crispy pizzabunn som smaker skikkelig snadder!
Om du i tillegg steker pizzaen på grillen, kommer du til å bli lykkelig over hvor god denne pizzaen faktisk blir. Ved å legge pizzaen på en pizzastein eller et pizzastål og steker den på en grill med lokk, får du nemlig samme effekt som om den kommer rett ut av vedfyrt pizzaovn på restaurant.
Ingredienser:
(Pizzadeig til 8 pizzabunner)
- 6 dl lunkent vann
- 1 dl olivenolje
- 0,5 pk tørrgjær
- 1 pose Idun surdeigsstarter
- 1 ss hvitt sukker
- 0,5 ss salt
- 1 kg pizzamel
Forslag til fyll:
- tomatsaus
- mozzarella
- cheddar
- pepperonipølse
- fersk basilikum til å drysse over den ferdige pizzaen

Med ferdig surdeig på pose kan du enkelt lage pizzabunn med surdeig uten å vente i flere dager på at den skal bli klar. Foto: Espen Solli
Slik gjør du:
- Bland vann, olje, tørrgjær, surdeig og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i cirka 3 minutter til det er godt blandet.
- Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i cirka 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
- Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 8.
- Elt deigen mellom hendene, lag fine små boller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene hvile på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes. Deigen kan også godt stå over natten i kjøleskapet før du baker den ut til tynne pizzabunner.
- Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn
- Topp pizzaen med ønsket topping.
- Gjør grillen klar med høy, direkte varme.
- Legg pizzasteinen midt på grillristen, la den bli godt varm – det tar omtrent 10 minutter.
- Legg pizzaen på pizzasteinen. Hvis du bruker en gassgrill slukker du brenneren som er direkte under steinen, slik at du griller med indirekte varme.
- Bak pizzaen under lokk til bunnen slipper platen. Følg med med når pizzaen steker, det tar mellom 5-10 minutter å steke pizza på grillen avhengig av hvor varm grillen er.

Bruk en pizzaspade for å enkelt løfte pizzaen på og av grillen. Foto: Espen Solli
SE OGSÅ: Grillutstyr du bør ha, Grillet blomkålpizza og Oppskrift på pizzabunn