Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Oppskrift på pizzabunn

Når man skal lage hjemmelaget pizza, starter man alltid med en god pizzabunn. I samarbeid med vinner av Bocuse d’Or Europa, Christian André Pettersen, gir vi deg en oppskrift du kan enkelt kan hverdagsimponere med

Oppskrift på pizzabunn
En pizzabunn kan toppes med akkurat det du ønsker

Denne oppskriften på pizzabunn kan brukes til alle pizzaer, topp det med det du skulle ønske. Sleng den gjerne i ovnene eller på en pizzastein på grillen.

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 300 g vann
  • 10 g salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 30 g olivenolje
  • Mel til å kjevle ut bunnen

Fremgangsmåte:

  1. Bland gjæren i lunkent vann (20-25 grader) i kjøkkenmaskinen på lav hastighet i ca. 5 min.
  2. Sikt i hvetemel og olivenolje og elt dette i 10-12 minutter på middels lav hastighet.
  3. Etter 10-12 minutter begynner deigen å bli litt varm, tilsett da saltet og elt i 2 minutter til.
  4. Dekk til deigen med plastfolie og la den heve ca. 1 time.
  5. Ta deigen ut av bollen og del den i fire deler. Rull delene til boller og dekk til med plastfolie igjen. Etterheves i ca. 30 minutter.
  6. Kjevl ut pizzaer og ha på ønsket fyll.

Har du pizzadeig til overs? Slik lager du en digg dessertpizza

Start pizzaen med en god pizzabunn

Topp pizzaen med det du ønsker, og stek den i ovnen eller på en pizzastein på grillen

SE OPPSKRIFT: Grillet blomkålpizza