Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne

I anledning Pillivuyt’s 200-års jubileum byr Pillivuyt og Ina – Mat på Bordet i samarbeid med Jernia, på denne smakfulle, unike lasagneoppskriften som du finner her.

Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne
Deilig vegetarisk lasagne i porsjonsformer fra Pillivuyt. Foto: Ina-Janine Johnsen.

Vegetarisk lasagne med spinat og ricotta

Denne oppskriften på lasagne passer perfekt til 6 stk. Toulouse fat rektangulært 16×11 cm eller en stor ildfast form.

Ingredienser:

Til tomatsaus:

  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss god olivenolje
  • 2 bokser (á 400 g) hakkede tomater
  • 2-3 friske basilikumkvister

Til ricotta- og spinatfyll:

  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Olivenolje
  • 400 g frisk spinat, vasket og renset. Fjern grove stilker
  • 500 g ricotta (tilsvarer 2 bokser)
  • 2 egg
  • 100 g revet parmesanost
  • Muskatnøtt, salt og pepper for å smake til

Til lasagnen

  • Ca. 400 g lasagneplater
  • 100 g mozzarella
  • 50 g revet parmesanost
  • Frisk basiliuk

Ovn temperatur 200˚C

LES OM: Historien bak det unike porselenet, Pillivuyt

Fremgangsmåte:

Tomatsausen

Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha tomatene i stekepannen og la det få et oppkok. Slå ned varmen slik at det småkoker. Legg frisk basilikum på toppen og la det småkoke 20 minutter. Fisk ut basilikum og smak til med salt og pepper.

Ricotta- og spinatfyll

Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha spinaten opp i og stek videre til spinaten har falt sammen. Slå spinaten over i en sil og klem ut mest mulig vann. Grovhakk spinaten når den er avkjølt. Ha ricotta, egg, grovhakket spinat, parmesanost, litt muskatnøtt, salt og pepper i en bolle og rør sammen.

Porsjonsformer fra Pillivuyt perfekt til lasagne

Perfekt til 6 stk. porsjonsformer, for eksempel fra Pillivuyt. Foto: Ina-Janine Johnsen

Finn frem 6 stykk Toulouse ildfaste former (16x11cm) eller en stor ildfast form fra Pillivuyt.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene. Legg en lasagne plate på toppen. Om den er for stor knekker du den slik at den passer. Fordel halvparten av ricottablandingen blant formene. Topp med lasagneplater. Fordel 1/3 av tomatsausen på toppen av der igjen. Topp med resten av ricottablandingen. Ha siste lag med lasagneplater på toppen av ricottablandingen. Fordel resten av tomatsausen på toppen.

Riv mozzarella og fordel den og parmesanosten jevnt blant formen(e). Pynt med frisk basilikum om ønsket.  Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn. Stek i 35-40 minutter. Stek noen minutter uten aluminiumsfolie om du ønsker litt farge på toppen.

La lasagnen stå 5 minutter før servering. Pynt gjerne med mer basilikum og nykvernet pepper.

Lasagne som ikke spises kan fryses. La den komme til romtemperatur før du setter den i frysen. Formen tåler å gå rett fra frysen inn i varm ovn. Alternativt kan du la lasagnen tine før du setter den i ovnen. Beregn 30-40 minutter i ovnen for at den skal bli gjennomvarm.

LES OGSÅ: Hva kan du sette i mikroen?