<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Pillivuyt: En fortelling om tidløst design

Materialet i det unike porselenet, sammen med en ekstrem hard glasur, gjør Pillivuyt ekstra sterkt og holdbart. Et produkt som vil vare i generasjoner.

Pillivuyt: En fortelling om tidløst design
Pillivuyt ildfast fat kvadratfat

Historien bak Pillivuyt

I den lille franske byen Menhun Sur Yèvre har man siden midten av 1800-tallet laget noe av verdens best designede og mest holdbare porselen. Vi har sett nærmere på hvorfor det bedre borgerskap og Europas kongehus begynte å fylle kjøkkenet med Pillivuyt et par hundre år tilbake i tid, og ikke minst på fordelene ved å gjøre det i dag.

Det er sikkert et barndomsminne på linje med lørdagsgodt og go`natt-historier at din mor innimellom tok et eller annet nybakt ut av ovnen i et rundt fat med bølgekant. Pillivuyt er velkjent for sin paiform, men den berømte franske porselensfabrikanten har i alltid hatt mer i ermet enn den.

Paiform fra Pillivuyt i porselen

Pillivuyts populære paiform tåler å bli tatt rett fra fryser og inn i ovnen

Pillivuyt ble grunnlagt i 1818 i Frankrike av Louis Charles Pillivuyt som opprinnelig var født i Sveits. Siden 1853 har produksjonen ligget i den lille, naturskjønne byen Mehun Sur Yèvre, 250 kilometer syd for Paris i Sancerre-regionen. En region som foruten sin porselensproduksjon også er verdenskjent for sin vinproduksjon. Pillivuyt er et av Frankrikes eldste og mest kjente porselensmerker, og i dag også den absolutt førende produsent i Frankrike når det gjelder ild- og ovnsfast porselen.

Opp gjennom 1800-tallet eksporterte Pillivuyt allerede 25 prosent av produksjonen. Fordi det var i tiden at kokkene helst skulle være franske i Europas fornemme hus, var det en logisk konsekvens at Pillivuyt plutselig erobret de bedre borgerskaps kjøkkener. Franske kokker arbeidet nemlig kun med porselen fra Frankrike – og oftest Pillivuyt. Det var for øvrig også adgangsbilletten til det engelske, hollandske og egyptiske hoff.

Selv om designet har utviklet seg med tiden, så er de gamle håndsverkmessige tradisjoner bevart på fabrikken. Her blir mange av arbeidsprosessene fortsatt utført for hånd for å sikre kvaliteten. Og det er absolutt ikke tilfeldig. Filosofien har fra start av vært å utvikle og fremstille kvalitetsprodukter. Både hva gjelder funksjon, holdbarhet og flott design. Det har blant annet resultert i gullmedaljer ved verdensutstillingene i 1862, 1867, 1878, 1889 og 1900.

Pillivuyt hadde allerede fra begynnelsen av det 20. århundre en av de største kolleksjoner av gastronomisk porselen i Europa. I den perioden skapte Pillivuyt også noen av sine mest karakteristiske produkter. For eksempel den berømte bistrokopp, som stadig blir brukt på mange cafeer over hele verden, den fortsatt håndlagede suppeskålen med løvehoder og som tidligere nevnt den bølgede terteformen.

Ekstra motstandsdyktig

Selv om Pillivuyt de siste 200 år har løftet seg fra å være et lite porselensmerke med en enkelt butikk i Paris til en stor eksportvare for Frankrike, er det fortsatt den dag i dag mye av ekthet, historie og håndverk forbundet med porselenet.

Flesteparten av medarbeiderne hos Pillivuyt er fra byen Mehun Sur Yèvre, hvor det hele startet, og har vært i generasjoner. Det har blant annet gjort at byen har utviklet en spesiell kultur og tradisjon som i dag er en av grunnpilarene i virksomhetens forståelse og ikke minst eksistens.

Som tilfellet er med enhver god tryllekunstner, er det vanskelig å lokke hemmelighetene bak det legendariske porselen ut av de trofaste medarbeiderne i Mehun Sur Yèvre.

Men porselensmassen inneholder visstnok ingredienser som sammen med en ekstrem hard glasur gjør porselenet ekstra motstandsdyktig overfor støt og slag. Samtlige av Pilliuyts produkter er fremstilt av feltspatporselen. Porselenet er utviklet av Pillivuyts egen råvaresammensetning, som blant annet har et høyt innhold av feltspat og kvarts. Dette er med på å gjøre porselenet ekstra sterkt.

Pillivuyt utvikler løpende nye produkter sammen med et fast knippe kokker der det stilles maksimale krav til funksjonalitet, kvalitet og design. Resultatet er unike produkter som skiller seg ut fra resten av markedet.

Jubileum 200 år Pillivuyt logo

Pillivuyt har i år 200-års jubileum

Jubileums-lasagne

I anledning Pillivuyt’s 200-års jubileum byr Pillivuyt og Ina – Mat på bordet i samarbeid med Jernia på en smakfull, unik lasagneoppskrift som du finner her.

Populære Pillivuytprodukter: