<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Velg maling foretrukket av profesjonelle når du skal male huset

En unik kombinasjon av ingredienser gjør den svært effektiv mot svertesopp og sørger for at malingen beholder glans og farge i minimum 12 år.

Velg maling foretrukket av profesjonelle når du skal male huset
DRYWOOD: Den unike malingsoppskriften sørger for like fin farge og glans i årrekker. Malingen har en holdbarhetsgaranti på minimum 12-16 år. FOTO: Produsenten

– Den avgjørende forskjellen ved Drywood husmaling, er at den inneholder fete alkhydharpikser løst opp i 100 prosent vann, forteller Per Morten Kværne, salgssjef i Drywood Norge AS.

Den unike oppskriften til Drywood har vært den samme på maling i 42 år – med god grunn.

MALING: Drywood inneholder en kombinasjon av alkhydharpikser og vann. Dette beskytter treverket og gir et resultat med ekstrem holdbarhet. FOTO: Drywood

 

KOMO-sertifisert og testet av ekspertene

Kværne forteller at alle produktene til Drywood er KOMO-sertifisert, og er testet av blant annet Norsk Treteknisk Institutt, Mycoteam, Statens Teknologiske Institutt, Teknologisk Institutt i Danmark og Paint Research Association i England.

– Kombinasjonen alkhydharpikser og vann sørger får at malingen får en unik inntrengingsevne i nytt og ubehandlet treverk, selv med høyt vanninnhold, sier han.

Når malingen trenger inn, erstatter alkydharpiksen vannet som fordamper.

– Dette fører til at treverket stabiliseres og risikoen for sprekkdannelser reduseres kraftig, nærmest lik null. Mens små partikler av alkhydharpikser trekker seg inn i treverket, legger større partikler seg på overflaten og beskytter.

– Etter herding er malingsfilmen totalt vannavisene og tillater kontrollert tørking av treverket. Husmalingen kan også brukes på mur, betong, stål og aluminium,  forklarer Kværne.

– At malingen har lavt innhold av miljøgifter og er miljøvennlig er også en fordel, legger Kværne til.

FARGE: Det lønner seg å snakke med en ekspert når det gjelder valg av farge. Mange nyanser vil være lysere enn antatt. På Jernia hjelper de ansatte deg å korrigere fargen etter hva du ønsker. FOTO: Drywood

 

En maling som er foretrukket av profesjonelle siden 70-tallet

Drywood Mesterens husmaling kom til Norge i 1978.

– Etter noen år startet to malermestere i Tønsberg å bruke malingen fra Drywood i sine prosjekter og stadig flere fikk opp øynene for kvalitetsmalingen, sier Kværne.

Siden den gang er malingen blitt brukt av blant annet OBOS, Statsbygg, industribransjen og en rekke andre profesjonelle aktører.

Men også privatpersoner kan meddele at de er svært fornøyd med resultatene, og Drywood kan vise til flere hundre referanser fra sine kunder:

«Jeg malte huset mitt med Drywood i 1989. Malingen har en ekstrem holdbarhet både på farge og glans. Den er lett å jobbe med og tørker passe raskt. De som ikke har prøvd Drywood, vet ikke hva de har gått glipp av. Kan anbefale malingen på det sterkeste»

Odd Ingelsrudøyen, Melsomvik

«Vi malte huset i 1997 og malingen står like bra i dag. Vi er kjempefornøyd og stiller gjerne opp som referanse»

 – Karin-Wenche Trænes, Tønsberg

«Jeg malte huset hvitt for ti år siden og hytta gul for cirka fire-fem år siden. Ikke problemer med svertesopp og farge/glans er like bra. Den ene veggen er meget værutsatt og må tåle mye juling. Selv denne står like bra. Malingen er meget bra og anbefales»

 – Odd Warhuus, Horten

ANBEFALT: Både profesjonelle aktører og privatpersoner kan fortelle at de er svært fornøyd med resultatene etter å ha malt med Drywood. FOTO: Drywood

 

Gode råd for å lykkes med maling av huset

Jernia har ekspertisen du trenger når du skal male huset. Tor Erik Holtmoen, malingsekspert ved Jernia Røa, råder deg til å male i overskyet vær, gjerne på våren eller tidlig sommer eller vente til høsten.

– Når solen ikke står like hardt på får malingen tørke naturlig. Er det for varmt risikerer du at malingen kun tørker i overflaten, og da er det risiko for at den krakelerer.

SJEKK VÆRMELDINGEN: Malingseksperten kan fortelle at temperatur er viktig når du skal male huset. RIktig mengde sollys og temperatur lar malingen tørke naturlig. FOTO: Drywood

Før du maler huset må du imidlertid vaske først. Eksperten anbefaler deg å bruke kraftvask, som effektivt fjerner fett, sot og smuss.

– Bruk en malingsskrape der det er avflassinger og bruk grunning på bart treverk.

Drywood er en kremete maling, så her lønner det seg å være lett på hånden. Jeg sammenlignet det ofte med å smøre smør på brødskivene dine. Smører du for hardt, vil du skrape smøret av fremfor å smøre på, sier Holtmoen.

I tillegg til maling, trenger du pensler, ruller, forlengelsesskaft, malingsskrape og eventuelt en stige. Han råder deg til å bruke pensler med naturhår. Til kraftvask trenger du briller og hansker.

For å finne riktig farge råder Holtmoen deg til å gå i en butikk og snakke med en ekspert.

– Særlig grått vil virke lysere på dagtid enn mange tror, så da er det greit å få litt hjelp. Vi har fargerådgivere i alle våre butikker som hjelper deg med valg av farge både inne og ute.  Vi tar utgangspunkt i fargen du har med deg og etterforsker hva du ønsker deg. Ut i fra dette kan vi korrigere og sørge for at du får fargen du vil ha.

 

Utstyr til forarbeid

Utstyr til malejobben