1. Hjem
  2. Jernia hjelper deg
  3. Sammen finner vi den perfekte fargen

Sammen finner vi den perfekte fargen

Male, men usikker på fargevalg? Få hjelp av sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker slik at du finner fargene som er riktig for deg og ditt hjem.

Sertifiserte fargerådgivere

Få proff rådgivning

Du kan være trygg på at du får profesjonell veiledning hos oss.
Våre rådgivere er skolert via Jotuns fargeskole og er sertifiserte fargerådgivere – alltid oppdatert på de siste fargetrendene.

Smarte forberedelser gir best resultat

Du får det beste resultatet når vi ser «hele bildet». For å gi veiledning til et helhetlig resultat trenger vi informasjon om interiør som skal beholdes, og passe inn i fargepaletten.

Ta gjerne med deg:

  • Bilde eller prøve på gulv
  • Fargekode på tak og listverk
  • Bilde eller tekstilprøve av møbel, gardiner og øvrig interiør.

Tips

Male gulv

Har du ikke en gulvprøve liggende, kan du bruke brosjyren fra Trestjerner for å finne gulvfargen som er tilnærmet lik din egen. I og med at lyssetting har mye å si for fargegjengivelse gir dette oss et riktigere utgangspunkt enn et bilde du selv tar av gulvet.

Få en sammensatt palett til hjemmet

Etter konsultasjon får du en collage med fargekoder tilpasset rom og interiør. Du får også forslag til malingstype tilpasset rommene du skal male, og anbefalt glansgrad til blant annet lister, tak, karmer.

Helt kostnadsfritt og uforpliktende for deg.

Alltid oppdatert på de siste fargetrendene

Jotun lanserte i september 2022 et nytt fargekart for 2023, Stories. Våre fargerådgivere er alltid oppdatert på de siste fargetrendene. Du får hjelp om de mest populære fargene og hvilke farger som komplementerer uttrykket.

Les mer om de siste fargetrendene her →

Nå kan du bestille maling på nett

Når du har fargepaletten klar kan du kjøpe ferdigblandet maling i ro og mak på jernia.no. Bestill både ferdigblandet maling og nødvendig malingsutstyr, og hent alt i din favoritt-butikk innen 2 timer. Helt uten stress – helt uten venting.

Gå til vårt malingsunivers →

Få hjelp til riktige farger når du skal male huset!

Å male huset er noe de færreste av oss gjør oftere enn vi absolutt må. Da er det ekstra viktig at du velger en farge du kan trives med lenge. Ikke bare skal fargen kle stilen til huset, men den bør også passe inn i miljø og omgivelser. Og uansett hvilken farge du ser for deg har fargen mange nyanser og toner. Og ikke minst skal også terrasse, karmer, dører og til og med grunnmur bære fargetoner som harmonerer med resten av huset. Vi hjelper deg med å finne riktig farge også når du skal male huset utvendig.