Kakao med hint av chili
Det er godt å kose seg med varm kakao når det er litt kaldere ute, enten om du skal ut på tur eller nyte den inne foran peisen. Lyst til å prøve en ny vri og hverdagsimponere litt? Prøv kakao med chili!

Prøv denne enkle oppskriften på kakao med en liten hint chili for å spice opp hverdagen. Om du koser deg på fjellet eller i byen i påsken, så smaker det like godt med en deilig kopp hjemmelaget kakao, uansett hvor du befinner deg. Sett deg godt til rette ved hytteveggen, eller børst støv av de gamle kurvstolene – for kakaoen nytes aller best ute!
Ingredienser:
- 1 plate mørk kakaosjokolade – helst med høy kakaoinnhold (70 % kakao)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 liter H-melk
- Litt chili (1/3 chili)
- Marshmallow
LES OGSÅ: Kjøpe termos? Se etter dette
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad, rør ut vaniljesukker i den smeltede sjokoladen. Tilsett litt finhakket chili (uten frøene), men pass på å bruke sil før du heller kakaoen over til servering. Tilsett litt og litt melk, mens du visper for å unngå klumper. Rør kontinuerlig og varm kakaoen til like før kokepunkt. Kakaoen skal ikke koke, men bli rykende varm og heller hvile på lav varme før servering.

Tips: Server kakaoen med marshmellows og dryss kanel på toppen.
Server kakaoen gjerne med krem og/eller marshmallow – og strø litt kanel på toppen!
SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Rundstykker med havregryn