<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Kjøpe termos? Se etter dette

Når du har satt deg ned for å nyte en kopp rykende varm kopp kaffe eller te, er skuffelsen stor hvis termosen ikke har klart å holde på varmen.

Kjøpe termos? Se etter dette

En god termos er gull verdt når du skal ut på tur. Men hva kvalifiserer egentlig som en god termos? Og hva skal du se etter for å finne den som passer dine behov?

Når du endelig har satt deg ned for å nyte en kopp rykende varm kopp kaffe eller te, er skuffelsen stor hvis termosen ikke har klart å holde på varmen. En termos skal kunne brukes til generelt friluftsliv og være med i sekken, både sommer og vinter.

LES OGSÅ: Så enkelt kan du unngå å kaste mat

Termoser fra Thermos vinner ofte "Best i test", og det er ikke uten grunn. Thermos er kjent for å levere termoser i høy kvalitet som du kan ha glede av lenge.

Termoser fra Thermos vinner ofte «Best i test», og det er ikke uten grunn. Thermos er kjent for å levere termoser i høy kvalitet som du kan ha glede av lenge.

Hva er en god termos?

Den er lett og hendig, og holder selvfølgelig innholdet varmt lenge. Det er klart at er du den som legger ut på langturer, gjerne i sprengkulde, stiller du nok strengere krav til en termos, enn hvis du tar småturer i skogen i ny og ne. Det viktigste er at termosen holder drikken i den temperaturen du ønsker når du skal drikke den.

Den tilnærmet perfekte drikketemperaturen på varm drikke vil være rundt 70 grader. Da oppleves drikken varm, samtidig som man ikke brenner seg. 55 grader kan gjelde som nedre grense for hva som er «god nok» temperatur på varm drikke.

LES OGSÅ: Det viktigste når du skal kjøpe stekepanne

ULIK FUNKSJON: Flere termoser har løsninger som gjør at en kan helle uten å skru ut hele korken. De som fungerer slik at en skrur opp litt og heller gjennom en ytre spalte i korken, er som regel funksjonssikre.

ULIK FUNKSJON: Flere termoser har løsninger som gjør at en kan helle uten å skru ut hele korken. De som fungerer slik at en skrur opp litt og heller gjennom en ytre spalte i korken, er som regel funksjonssikre.

Hva bør du tenke på når du velger en termos?

Én termos fungerer ikke like godt til alt, så hva skal du bruke termosen til?

Skal du ha med mat på tur kan en mattermos være tingen. En mattermos har stor åpning og fungerer utmerket til supper og lapskaus. Men vær oppmerksom på at termoser med stor åpning isolerer dårligere enn termoser med mindre åpning.

Mattermos

Hvis termosen skal brukes til kald drikke, bør den har stor nok åpning slik at det går greit å få nedi isbiter. 

Perfekt til kald drikke

Ta også hensyn til vekten – det er ganske stor forskjell på de letteste og de tyngste. 

Lav vekt

Ulike termoskorker

Flere termoser har løsninger som gjør at en kan helle uten å skru ut hele korken. De som fungerer slik at en skrur opp litt og heller gjennom en ytre spalte i korken, er som regel funksjonssikre.

Andre løsninger, hvor en bare skal trykke på en knapp og på denne måten helle «gjennom» korken, er litt mer avansert og kan være en kilde til lekkasje om du ikke kontrollerer pakningene ved jevne mellomrom.

På den andre siden slipper du å skru korken helt av hver gang du skal tømme, noe som er bra når du ønsker å bevare temperaturen på drikken.

Husk at det kan være lurt å spytte i litt ekstra penger på en termos av god kvalitet; det er tross alt ikke her du «brenner» utstyrsbudsjettet.

LES OGSÅ: Unngå dårlige og sløve kniver

Anbefalte termoser til turen