1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Kjøkken
 4. Kjøpe termos? Da bør du se etter dette
Kjøkken

Kjøpe termos? Da bør du se etter dette

Når du har satt deg ned for å nyte en kopp varm kopp kaffe eller kakao, er skuffelsen stor hvis termosen ikke har klart å holde på varmen.

Kjøpe termos? Da bør du se etter dette

Er du en lidenskapelig friluftsentusiast, en kaffeelsker på farten, eller kanskje en forelder som er på utkikk etter en pålitelig måte å holde barnas drikker varme (eller kalde) på? Uansett behov, er en god termos en uunnværlig følgesvenn. Her er noen viktige faktorer du bør vurdere når du skal investere i en ny termos.

Hva er en god termos?

Er du den som legger ut på langtur – uansett vind og vær – stiller du sannsynligvis strengere krav til en termos, enn hvis du tar småturer i skogen i ny og ne. Uansett er det bred enighet om at termosen bør holde riktig temperatur på det som skal drikkes – når det først skal drikkes.

Den perfekte drikketemperaturen på varm drikke er rundt 70 grader. Da oppleves drikken varm, samtidig som man ikke brenner seg. 55 grader kan gjelde som nedre grense for hva som er «god nok» temperatur på varm drikke.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe termos

Termosens isolasjonsevne

Kvaliteten på isolasjonen er det viktigste å vurdere. Termoser med vakuumisolasjon holder temperaturen lenger på varme og kalde drikker, sammenlignet med andre isolasjonstyper. Forventet temperaturbevaring oppgis som regel fra produsenten – sjekk derfor denne.

Trenger du stor eller liten termos?

Hvor mye drikke skal du ha med deg på tur? En stor termos kommer til sin rett når du enten skal servere flere, eller du forventer mye påfyll av medbrakt drikke underveis. En mindre termos er derimot mer praktisk til for eksempel barn. En større termos er åpenbart tyngre å bære, men husk også at temperaturen på innholdet synker raskere når termosen er halvfull.

Perfekt til barn

TERMOS LIGHT AND COMPACT 0,35L

THERMOS

TERMOS LIGHT AND COMPACT 0,35L

  15 års garanti på produksjonsfeil

  Holder drikke varmt i 8-12 timer og kaldt i 24 timer

  Liten og kompakt størrelse

399,-

Ingen lekkasje i sekken, takk!

Sjekk lukkemekanismen på termosen. En god termos skal ikke bare holde på varmen. Den skal også holde sekken fri for søl. Du bør jevnlig påse at pakninger er på plass og i god stand. Og sjekk alltid har du skrudd godt til!

Enkel å bruke – for alle

En god termos bør være enkel å fylle, åpne, helle av og vaske. Noen termoser har bredere åpninger som gjør dem godt egnet til å ta med for eksempel suppe og lapskaus. Termoser med brede åpninger er også enklere å rengjøre. Velger du termos med trykknapp kan du enkelt åpne og lukke termosen med én hånd. Denne funksjonen er også ideell for barn som skal helle selv. Trykk-knappfunksjonen kan være kilde til lekkasje, så her er det ekstra viktig at påse at pakningene er i god stad, og at de sitter som de skal.

Mattermos

ULIK FUNKSJON: Flere termoser har løsninger som gjør at en kan helle uten å skru ut hele korken. Termos med trykk-knapp funksjon kan enkelt håndteres med én hånd.

Design og tilbehør

Nå er kanskje ikke fargen avgjørende for om en termos er god eller ikke. Men kanskje vil en bærehank, eller ekstra kopp være elementer du innser kan være avgjørende til syvende og sist.

Termos med bærehank

TERMOS WORK RØD 1,2L

THERMOS

TERMOS WORK RØD 1,2L

  15 års garanti på produksjonsfeil.

  Best i test Villmarksliv april 2017.

  Holder på varmen / kulde i 24 timer

549,-

Kvalitet lønner seg

Det kan ofte være fristende å gå for en rimelig modell, men husk at kvalitet ofte koster litt mer. Det kan være lurt å legge litt ekstra penger på en termos av god kvalitet som gir bedre isolasjon, og varighet over tid. Det er tross alt ikke her du «brenner» utstyrsbudsjettet.

Termos – best i test

Det florerer av tester på termoser – og termokopper, som gir deg en pekepinn på hvilke merkevarer, og modeller du bør ha øynene åpne for. Kundeanmeldelser vil også gi deg verdifullinnsikt i hvordan termosen gjør det i «det virkelige liv». Sjekk derfor anmeldelser og omdømme før du bestemmer deg.

Termoser fra Thermos vinner ofte «Best i test», og det er ikke uten grunn. Thermos er kjent for å levere termoser i høy kvalitet som du kan ha glede av lenge.

Best i test

⭐ Kundeomtale:

Beste termosen vi har hatt. Holder bedre på varmen enn alle termokanner. Anbefales!