1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Maling
  4. DIY – Enkel forandring gjort på en helg
Maling

DIY – Enkel forandring gjort på en helg

Få ting er mer tilfredsstillende enn å komme på en idé og deretter sette den raskt ut i livet. Det er fullt mulig å få gjort på en helg, du trenger bare den rette innstillingen – og det rette verktøyet!

DIY – Enkel forandring gjort på en helg

Gjort på en helg

Man ser mye inspirasjon fra dyktige bloggere og interiørdesignere, hvor det ser ut som de skifter veggfarge og ommøblerer hver uke og tenker at man skulle gjerne gjort det selv. Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro. Kanskje ikke å forandre veggfarge hver uke, men om du er lei av omgivelsene dine og skulle ønske deg noe nytt er det faktisk gjort på en helg med enkle grep!

Male gamle møbler

Den første muligheten er selvfølgelig å ommøblere; det er utrolig hvordan det å plassere sofaen eller stoler på en ny måte kan forandre et rom. Det å henge bilder på en ny måte, eller male et møbel du er lei av er også en rimelig måte å fornye på!

Skrivebordet er malt med Lady Supreme Finish i 2024 Senses (innvendig) og 471 Lys Antikk (utsiden). Foto: Jotun AS

Det å male gamle møbler og gjenstander er en fin måte å gjenbruke ting på, og det er en viktig trend i tiden.

LES OGSÅ: Henge opp bilder?

Ved å henge ulike bilder og gjenstander sammen skaper du et morsomt blikkfang på en kjedelig vegg.

Legg bildene ute på gulvet og sett dem sammen, bruk vater for å få dem symmetrisk.

Et gammelt, kjedelig, furuskap blir så vakkert hvis det får et nytt strøk med maling. Mal det også innvendig! Da kan du enten ta vekk dørene eller la de stå på vid gap. Husk å gjør skikkelig forarbeid. Først må du pusse overflaten ru med sandpapir eller slipekloss. Videre må du rengjøre overflaten grundig før du går i gang med grunningen. Grunning er viktig for at malingen skal sitte godt. Er det kvist i treverket må du bruke sperregrunn for å unngå gjennomslag av kvist. Treverk uten kvist kan grunnes med vanlig heftgrunn.

Skapet er malt med Jotun Lady Supreme Finish 7163 Minty Breeze. Foto: Jotun AS

Digger idéen med å henge opp vakre fjøler på rekke og rad.

Å henge opp fjøler på veggen er dekorativt og de er lett tilgjengelig for bruk.

Ton-i-ton: Det gir en utrolig fin effekt å male vegg, rammer og gjenstander i samme farge. Bruk gjerne også tekstiler for å skape tekstur.

LES OGSÅ: Skal du pusse opp?