<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

De beste tipsene til god julekaffe

Her finner du rådene du trenger for å lage god julekaffe.

De beste tipsene til god julekaffe

Hvilke type kaffe smaker best til julematen

Vi spiser ofte mye og gjerne tung tradisjonsmat i julen, og mange setter pris på kaffe etter julemåltidet. Hvis du har spist salt og litt fet mat, synes jeg det kan passe godt med en syrlig men fyldig kaffe med en frisk frukt og lang ettersmak, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Kenyansk kaffe kan sånn sett være et tips. Julen er også en fin tid for å variere kaffeserveringen litt! Hvorfor ikke ha en egen frokostkaffe, en annen kaffe til småkakene og en siste kaffe som kan runde av middagsmåltidet? Fortell gjerne gjestene dine hva slags kaffe du serverer, det er med på å heve både forventningene og opplevelsen, avslutter Marit Lynes.

Hvorfor ikke ha en egen frokostkaffe, en annen kaffe til småkakene og en siste kaffe som kan runde av middagsmåltidet?

Hvorfor ikke ha en egen frokostkaffe, en annen kaffe til småkakene og en siste kaffe som kan runde av middagsmåltidet?

Den beste kaffesmaken

Norge er et land som tilbyr mye god kaffe! Selv internasjonalt er Norge kjent for sin lysere brente kaffe. Det finnes mange ulike kaffetyper å velge fra både i dagligvarebutikker og spesialforretninger for kaffe. I dagligvarebutikker finnes et stort utvalg med høy kvalitet, og i kaffeforretningene kan du få veiledning til å finne akkurat den kaffetypen som passer for deg. Hvis du vil servere ekstra god kaffe til julegjestene, anbefaler vi å kjøpe inn ny, fersk kaffe til jul. Fersk kaffe smaker best. En åpen pose kaffe anbefaler vi å bruke i løpet av 4-5 dager for å gi best smak. Hvis du har åpnet kaffeposen, vil den holde seg lenger fersk hvis du har kaffen over i en lufttett boks eller lufttett oppbevaringsglass.

Det er to ting som er spesielt viktig for at en kaffetrakter skal lage god kaffe. Riktig traktetid og riktig temperatur på vannet.

Det er to ting som er spesielt viktig for at en kaffetrakter skal lage god kaffe. Riktig traktetid og riktig temperatur på vannet.

Riktig mengde kaffe

Kaffetrakteren har automatisert den manuelle kaffebryggeprosessen og gjort det enkelt å lage god kaffe hjemme. Du trenger bare å bruke riktig mengde kaffe. Med 60 gram kaffe pr liter vann får du, uansett kaffetype, en fyldig og rund kaffesmak som de fleste av oss liker godt. Vi anbefaler at du anskaffer deg en måleskje på 10 gr til kaffetrakteren. 6 strøkne 10 gr skjeer med filterkaffer gir riktig dosering for én liter perfekt kaffe. Med en Moccamaster kaffetrakter 1,25l bruker du 7,5 måleskjeer kaffe til full kanne.

 

Tid og temperatur

Det er viktig med gode råvarer for å lage perfekt kaffe, og til jul vil vi servere gjestene våre det aller beste. Men selv de beste råvarer kan bli ødelagt hvis ikke kaffetrakteren er av topp kvalitet.

Det er to ting som er spesielt viktig for at en kaffetrakter skal lage god kaffe. Først og fremst må kaffetrakteren bruke riktig tid. Hvis trakteren bruker for lang tid, vil det trekkes for mye bitterstoffer fra kaffen. Det er den riktige blandingen av aroma og bitterhet som avgjør om resultatet blir godt. I tillegg må kaffetrakteren ha riktig temperatur på vannet som treffer kaffen, og som gjennom prosessen leverer varm kaffe i glasskolben.

For å sikre at kaffetrakteren fortsetter å lage god kaffe, er det viktig at den rengjøres. Helst hver 14.dag hvis trakteren brukes daglig. Vi anbefaler Clean Drop. Det er en meget enkel prosess som ikke krever mange minutter.

Det er ikke uten grunn at Moccamaster finnes i annenhver husstand i Norge. Gjennom generasjoner har kaffeelskere valgt den klassiske trakteren nettopp fordi Moccamaster leverer samme gode kaffen, år etter år.

Moccamaster gir følgende gode tips til perfekt julekaffe:

 

  1. Bruk alltid fersk kaffe
  2. Bruk friskt, rent vann
  3. Ha rent utstyr
  4. Bruk riktig mengde kaffe, 60 gram kaffe pr liter vann
  5. Start juleforberedelsene med å rense kaffetrakteren

Vi anbefaler