<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Hvordan lage god kaffe på 1-2-3?

Med Moccamaster kaffetrakter lager du god kaffe på 1-2-3. Hemmeligheten bak en perfekt kopp kaffe er egentlig veldig enkel.

Hvordan lage god kaffe på 1-2-3?
Hemmeligheten bak en perfekt kopp kaffe er egentlig veldig enkel.

Slik lager du god kaffe

Friskt vann og fersk kaffe. Det gir et godt grunnlag for den beste kaffesmaken. La gjerne vannet renne litt fra kranen, da får du inn ekstra oksygen som bidrar til god smak. Bruk en vannmugge til å helle på nytt vann, kaffekolben har ofte kafferester fra forrige runde som setter seg i kaffetrakteren. Velger du Moccamaster kaffetrakter er du garantert en vellykket kaffeopplevelse. Denne klassiske kaffetrakteren som ble introdusert i 1969, er laget av de beste materialer og designet for å tilberede god kaffe. Moccamaster kaffetrakter har vunnet utallige tester, les mer om best i test fra USA Today.

Med en Moccamaster kaffetrakter er det enkelt å lage god kaffe.

Med en Moccamaster kaffetrakter er det enkelt å lage god kaffe.

Gjør det enkelt

En ren kaffetrakter gir det beste utgangspunktet for den deilige kaffesmaken. Foreta regelmessig rens av maskinen, og du slipper usmak på kaffen. Bruk Clean Drop rensemiddel som Moccamaster og Norsk Kaffeinformasjon anbefaler.

Velg riktig malingsgrad på kaffen

Hvordan lage kaffe med optimal smak? Til Moccamaster bruker du filtermalt kaffe. Kverner du kaffebønner selv, stiller du kvernen inn på filtermalt. De fleste nordmenn liker svart filterkaffe. Det smaker alltid, hver dag!

Doseringen avgjør smaken

Det er enkelt å lage god kaffe, pass bare på at du måler opp riktig mengde. Du skal bruke 60 gram kaffe pr liter vann. Det skaper en fyldig og rund kaffesmak uansett kaffetype. Skaff deg gjerne en måleskje på 10 gram, det er et godt tilbehør ved siden av din Moccamaster kaffetrakter. Med seks strøkne 10g skjeer med filterkaffe har du riktig dosering for én liter deilig nytraktet kaffe. Har du en Moccamaster kaffetrakter som rommer 1,25 liter bruker du 7,5 måleskjeer kaffe hvis du trakter en full kanne.

Riktig dosering er viktig når du skal lage god kaffe. 60 gram kaffe pr liter vann er riktig forhold i følge kaffe.no

Riktig dosering er viktig når du skal lage god kaffe. 60 gram kaffe pr liter vann er riktig forhold i følge kaffe.no

Hvite filtre er riktig

Bruk hvite kaffefiltre, unngå de brune. Hvite filtre er miljøvennlig og oksygenbleket. De brune kan sette usmak på kaffen. Skyll gjerne filteret med lunkent vann før du måler opp kaffen.

Temperaturen må stemme

Visste du at temperaturen på vannet avgjør smaken? Moccamaster kaffetrakter er testet og sertifisert av ECBC og er din garanti for at vannet holder 92-96 grader gjennom hele trakteperioden.

Slik lager du god kaffe på 1-2-3

Følger du disse tipsene når du skal trakte kaffe, får du alltid god kaffesmak.

  • Ha ren kaffetrakter. Når du renser kaffetrakteren regelmessig, får du det beste resultatet.
  • Bruk friskt vann. La vannet renne fra springen noen sekunder før det helles over i kaffetrakteren.
  • Skyll filteret. Bruk hvite filtre som du skyller før du har i kaffen.
  • Velg filtermalt kaffe. Det gir en rik og god kaffesmak.
  • Husk riktig dosering. 60 gram fersk filtermalt kaffe pr liter vann anbefales av Norsk Kaffeinformasjon.
  • Drikk kaffen i løpet av en halvtime. Hvis du ikke skal drikke all kaffen med en gang, hell den over på en forvarmet termokanne. Da unngår du at kaffen smaker beskt.

 

Moccamaster kaffetraktere

Smart utstyr