1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Hvordan lage god kaffe på 1-2-3?
Kjøkken

Hvordan lage god kaffe på 1-2-3?

Hemmeligheten bak en perfekt kopp kaffe er egentlig veldig enkel.

Hvordan lage god kaffe på 1-2-3?

Her får du tipsene som sikrer deg god kaffe hver gang.

Slik lager du god kaffe

Friskt vann og fersk kaffe!

Starter du med det har du et veldig godt grunnlag for den beste kaffesmaken. La gjerne vannet renne litt fra kranen. Da får du inn ekstra oksygen som bidrar til god smak.

Unngå å bruke kaffekolben til å helle vannet i kaffetrakteren. Bruk heller en egen vannmugge til å helle vann på tanken.

Det er to grunner til at du bør unngå å bruke kaffekolben til å fylle på vann.

For det første kjøler du ned kaffekolben med det kalde vannet. Det kan utgjøre forskjeller på kaffetemperaturen, men også gjøre kolben skjør for termisk sjokk om du skal trakte kaffen med det samme.

Dessuten ligger det ofte igjen oljerester i kaffekolben fra forrige runde. Og bruker du kaffekolben til å fylle kaffetrakteren med vann kan disse oljene legge seg i vanntanken.

Med en Moccamaster kaffetrakter er det enkelt å lage god kaffe. Foto: Moccamaster

Ren kaffesmak – enkelt og greit

Kanskje ingen overraskelse at en ren kaffetrakter også vil gi deg bedre kaffe? Renser du maskinen regelmessig slipper du usmak på kaffen.

Norsk Kaffeinformasjon og Moccamaster anbefaler begge Clean Drop rensemiddel. Ha rensemiddelet i tanken med vann og la maskinen skure og gå. Skyll gjennom med vann et par ganger og maskinen er klar for ny kaffedyst.

Velg riktig malingsgrad på kaffen

De fleste nordmenn liker svart filterkaffe. Men hvordan lage kaffe med optimal smak? Til Moccamaster og andre kaffetraktere bruker du filtermalt kaffe. Kverner du kaffebønner selv, stiller du kvernen inn på filtermalt.

Riktig dosering er viktig når du skal lage god kaffe. 60 gram kaffe pr liter vann er riktig forhold i følge kaffe.no

God kaffe på slump?

Riktig dosering er viktig om du ønsker å unngå tynn eller bitter kaffe. Tommelfingerregelen er 60 gram kaffe pr liter vann. Det skaper en fyldig og rund kaffesmak uansett kaffetype. En måleskje er derfor lurt å ha.

Hvite filtre er riktig

Bruk hvite kaffefiltre, unngå de brune. Hvite filtre er miljøvennlig og oksygenbleket. De brune kan sette usmak på kaffen. Skyll gjerne filteret med lunkent vann før du måler opp kaffen.

ECBC garanterer for at vannet holder 92-96 grader gjennom hele trakteperioden. Foto: Moccamaster

Temperaturen må stemme

Visste du at temperaturen på vannet avgjør smaken? Moccamaster kaffetrakter er testet og sertifisert av ECBC og garanterer for at vannet holder 92-96 grader gjennom hele trakteperioden.

Velger du Moccamaster kaffetrakter er du garantert en vellykket kaffeopplevelse. Denne klassikeren, som ble introdusert i 1969, er laget av de beste materialer og designet for å tilberede god kaffe – hver gang.

Slik lager du god kaffe på 1-2-3

Følger du disse tipsene når du skal trakte kaffe, får du alltid god kaffesmak.

  • Ha ren kaffetrakter. Når du renser kaffetrakteren regelmessig, får du det beste resultatet.
  • Bruk friskt vann. La vannet renne fra springen noen sekunder før det helles over i kaffetrakteren.
  • Skyll filteret. Bruk hvite filtre som du skyller før du har i kaffen.
  • Velg filtermalt kaffe. Det gir en rik og god kaffesmak.
  • Husk riktig dosering. 60 gram fersk filtermalt kaffe pr liter vann anbefales av Norsk Kaffeinformasjon.
  • Drikk kaffen i løpet av en halvtime. Hvis du ikke skal drikke all kaffen med en gang, hell den over på en forvarmet termokanne. Da unngår du at kaffen smaker beskt.