1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Moccamaster kaffetrakter – nordmenns favoritt i over 50 år
Kjøkken

Moccamaster kaffetrakter – nordmenns favoritt i over 50 år

Visste du at Moccamaster kaffetrakter har unike egenskaper? Den ble skapt for å lage verdens beste kaffe! Hver dag. År etter år.

Moccamaster kaffetrakter – nordmenns favoritt i over 50 år

En klassiker som står gjennom tid

Gjennom generasjoner har Moccamaster kaffetrakter bevist sin kvalitet ved å lage perfekt kaffe.

Når nye generasjoner vurderer innkjøp av ny kaffemaskin, faller valget ofte på den klassiske kaffetrakteren.

I dag har annenhver husstand i Norge en Moccamaster. Mange forteller om en oppvekst med Moccamaster hos besteforeldre og foreldre – og de kjøper ofte en selv når de flytter hjemmefra.

I tillegg til å lage den beste kaffen, er den for mange blitt et ikon. Stilren, tidløs og elegant. Fra det opprinnelige designet har formen blitt justert i flere omganger, men alltid med gjenkjennelige elementer. Moccamaster er en klassiker som vekker tillit og gjenkjennelse på linje med velkjente Louis Poulsens Pendel lampe og Fender Stratocaster gitar.

Mange kaller Moccamaster en kult-trakter, og gamle modeller selges på finn.no. Det er artig å vite at du finner Moccamaster til salg i museet MoMa New York sin museumsbutikk sammen med andre designklassikere!

Gjennom generasjoner har Moccamaster kaffetrakter bevist sin kvalitet ved å lage perfekt kaffe.

Grunnleggeren viste verden kunsten med å trakte kaffe

I en garasje i Nederland startet historien til Moccamaster.

For over 50 år siden bestemte Gerard Clement Smit seg for å konstruere en høykvalitets kaffetrakter. Smit var industridesigner og ingeniør, og hadde en visjon:

Vi vil produsere en sikker kaffetrakter som forbrukeren kan stole 100% på til enhver tid.

Som industridesigner ønsket han en funksjonell utforming på produktet, høy og varig kvalitet og som ikke minst behandlet kaffen riktig. Smit var selv svært glad i kaffe og den første Moccamaster-modellen skapte han i 1969.

Han brukte materialer av ypperste kvalitet, og fulgte prosessen for å lage perfekt kaffe i detalj.

Moccamaster representerte en revolusjon i kaffeindustrien.

Siden den gang har verden vært igjennom en teknologisk omveltning. Men til tross for det produseres fremdeles alle Moccamaster i fabrikken i Nederland hvor 130 erfarne medarbeidere legger sin sjel i å videreføre Smits livsfilosofi om «A better cup of coffee».

Hvert produkt settes fortsatt sammen for hånd, og alle kaffetraktere blir testet før de forlater fabrikken.

Kaffetrakteren som alltid leverer. Moccamaster kaffetrakter vinner best i test gang på gang

Over 2 millioner solgte kaffetraktere: din garanti for god kaffe

Nordmenn elsker kaffe. Vi drikker i gjennomsnitt nest mest kaffe i hele verden, kun slått av Finland. Ikke bare elsker vi kaffe, men vi stiller krav til smakfull, varm kaffe. Det er ikke uten grunn at Moccamaster har blitt et familiemedlem i generasjoner.

Hemmeligheten bak Moccamaster er enkel: Korrekt temperatur på vannet i 6 minutter i en prosess gjennom Gerard C Smits konstruksjon gir verdens beste kaffe. Over 2 millioner Moccamaster kaffetraktere er solgt her til lands etter at kaffetrakteren ble lansert.

Nordmenn elsker kaffe. Vi drikker i gjennomsnitt nest mest kaffe i hele verden, kun slått av Finland. Ikke bare elsker vi kaffe, vi stiller krav til smakfull, varm kaffe. Derfor har Moccamaster blitt nordmenns favoritt kaffetrakter.

10 års garanti, sertifisert og best i test

At Moccamaster har blitt en kaffetrakter for hele Norge er ikke uten grunn.

Det ligger høye kvalitetskrav fra fabrikken, og produktene testes både internt og av eksterne. Moccamaster er den eneste produsenten av kaffetraktere som tilbyr hele 10 års garanti.

Alle Moccamasters modeller er sertifisert gjennom strenge krav av European Coffee Brewing Centre (ECBC) og Norsk Kaffeinformasjon. At generasjon etter generasjon velger Moccamaster som sin favoritt kaffetrakter vet mange. Men også USAs største avis, USA Today, har latt seg begeistre og kåret Moccamaster som best i test opptil flere ganger.

Gode tips for å trakte kaffe

Skyll filteret med lunkent vann før du heller i kaffe. Bruk hvite kaffefiltre, unngå de brune filtrene som kan gi bismak. Bruk alltid frisk, kaldt vann fra springen. Det gir rikelig med oksygen.

Ha rent utstyr, både kolbe, filterholder og trakter bør rengjøres jevnlig. Det garanterer god kaffesmak! Hvis du bruker kaffetrakteren daglig anbefales det å rengjøre hver 14.dag. Moccamaster og Norsk Kaffeinformasjon anbefaler Clean Drop.

Les om hvordan du lager god kaffe på 1-2-3 her.

Slik ble Moccamaster kaffetrakter nordmenns favoritt

Fakta bak Moccamaster sin suksess og popularitet:

  • Moccamaster er laget av kvalitetsmaterialer og satt sammen for hånd.
  • Moccamaster lager god kaffe ved konstant temperatur på vannet og gjennom korrekt traktetid.
  • En praktisk brakett gjør at kannen kan tas ut uten å flytte filterholderen.
  • Toppmodellene har regulerbar varmeplate og automatisk dryppstopp.
  • Moccamaster gir inntil 10 års garanti.
  • Moccamaster kaffetrakter er godkjent av European Coffee Brewing Centre (ECBC) og Norsk Kaffeinformasjon