<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

3 tips for en flott terrasse med riktig beskyttelse og vedlikehold

Jevnlig vedlikehold av terrassen er smart og økonomisk. Sørg for at terrassen får et langt liv på tross av ytre påkjenninger med trebeskyttelse og beis. Her er våre beste tips til en flott terrasse du kan nyte lenge.

3 tips for en flott terrasse med riktig beskyttelse og vedlikehold

Vi nordmenn er ganske forutsigbare. Så fort temperaturen tillater det, er vi raske med å bytte innetid mot utetid. Og i år er det helt spesielt. Det er nærliggende å tro at terrassen kommer til å bli enda flittigere brukt denne sommeren. For å virkelig kunne nyte og trives på terrassen er godt vedlikehold viktig. Det hjelper lite med snertent møblement og friske blomster om du risikerer flis i foten hver gang du tråkker ut uten sko, at beisen flasser av eller at terrassebordene er infisert med møkk og alger.

Men ikke bare for trivselens skyld- det er også økonomisk smart. Tar du godt vare på terrassen, vil du ha glede av den desto mye lenger og vedlikeholdet blir mindre og enklere i årene som kommer.

Når du nå allikevel blir anbefalt å holde deg mer hjemme vil det kanskje være fornuftig å bruke denne tiden til å brette opp ermene og gi terrassen litt ekstra omtanke. Ta et par dager til hjelp, og du vil få en flott terrasse du kan nyte resten av sesongen. Vi gir deg tre gode råd til hvordan du kan beskytte, vedlikeholde og forbedre terrassen for sesongen med trebeskyttelse og terrassebeis.

1) Flott terrasse i opptil 12 år

Med SiOO:X sin trebeskyttelse kan du erstatte den klassiske terrassebeisen med en miljøtilpasset impregnering som motvirker alt fra råte, alger mugg og smuss – i hele 12 år.

Resultatet blir et utvendig treverk med en dyp beskyttelse, samtidig som du beholder det vakre i treverket. I tillegg blir det et deilig underlag som er svalt å gå på, naturlig og bærekraftig. Du kan gå barbent helt uten å bekymre deg.

  • Gir en sølvgrå overflate
  • Opptil 12 års holdbarhet
  • Reduserer smuss, mugg, alger samt lett råte
  • Passer til tresortene: trykkimpregnert furu, teak, sibirsk lerk, edeltre, seder, kjernefuru, termobehandlet tre.

I ett med naturen: Jotun sin terrassebeis Trebitt Gråsvart Dempet Sort spiller perfekt på lag med naturen og fargene på huset eller hytta. Foto: Jotun A/S

2) Fargevalget: Terrassebeis som passer perfekt til fargen på huset

Noen foretrekker en naturlig farge, andre vil kanskje ha en farge eller beis som passer til huset. Trebitt terrassebeis gir deg valgmuligheter til å skape en vakker og holdbar terrasse.

Et godt tips å ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset eller hytta. Da får du en helhet og harmoni i hele uterommet.

Jotun har satt sammen et fargekart som er spesialtilpasset skandinavisk byggeskikk og natur.

Det er vanskelig å gjøre feil med den lekre fargepaletten, men er du usikker kan våre fargerådgivere hjelpe deg i våre butikker. Vi anbefaler at du gjør et prøvestrøk, slik at du kan se nøyaktig hvordan fargen blir.

Trebitt Terrassebeis fra Jotun har en unik effekt mot grønske og tåler regn kun en time etter påføring. Perfekt for det uforutsigbare norske været som raskt slår om. Trebitt terrassebeis gir også lang holdbarhet i ett strøk.

Les mer om hvordan du velger riktig terrassebeis her.

Hvitt, lyst og naturlig: Vi elsker sammensetningen av Jotuns Villahvit og Naturlig Solvgrå som terrassebeis. Foto: Jotun A/S

3) Klar for å beise og gi nytt liv til terrassen? Ikke glem forberedelsene

Uavhengig om du velger å bruke trebeskyttelse eller terrassebeis, er det viktig med et grundig forarbeid før du setter i gang. Gjør du forarbeidet riktig og grundig vil du få langvarige og bedre resultater.

Les våre beste tips for forberedelser før beising av terrassen.

Er terrassegulvet allerede beiset? Bruk terrassebeisfjerner

Tidligere beiset terrassegulv kan du enkelt rense med Trebitt Terrassebeisfjerner. Har du rester av beis eller skal endre farge anbefaler vi også at du tar en runde med terrassebeisfjerner. Da blir underlaget blir best mulig ensartet, og treverket trekker lettere til seg ny beisbehandling. Det gir deg det beste sluttresultatet.

Gå til guide: Beise terrassen – Steg for steg

Usikker på fargevalg på terrassen? Våre fargerådgivere hjelper deg – helt gratis!

Noen ganger er det litt vanskelig å fatte en beslutning rundt terrassebeis og hva som passer best sammen. Da er det godt at vi i Jernia har skolerte fargerådgivere som er klare for å hjelpe deg med spørsmålene du måtte ha.

Vi hjelper deg med å finne riktig farge, og alt utstyret du trenger. Noter deg noen av de fargene du likte, ta bilde av huset ditt og kom innom en av våre butikker for en hyggelig rådgivningstime.

Det kan være lurt å ringe din nærmeste Jernia-forretning for å avtale en tid i forkant.

Les mer om fargerådgivning

Slipp kø og ventetid

Hos Jernia kan du velge farge og kjøpe ferdigblandet beis og utemaling på nett, og hente hos din nærmeste Jernia-butikk innen to timer.

Prøv vår digitale malingsvelger